כוסמת: בישול, ערכים תזונתיים ו-3 מתכונים טעימים

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

אם הייתה תחרות עולמית באוכל בריא ומשביע, כנראה שהכוסמת הייתה מתברגת למקום גבוה. היא נחשבת כמקור לברזל וסידן ומונה בתוכה את כל 8 חומצות האמינו. בנוסף, הכוסמת מכילה את נוגד החמצון רוטין – אשר תורם למניעת מחלות כגון סרטן ומחלות לב.

קצת על הכוסמת
הכוסמת מורכבת בעצם מזרעים של צמח אשר צומח באסיה וגדל בעיקר ברוסיה ובסין בשל סגולותיו להתפתח גם באדמה יבשה וקרה. ניתן להשתמש בכוסמת להכנת דייסה ובלינצ’ס – כמו שנהוג ברוסיה ובמזרח אירופה, בעוד בסין היא משמשת להכנת אטריות סובה.

איך מבשלים כוסמת?

בדומה להכנת אורז, הכנת הכוסמת דורשת שטיפה יסודית תחת מים ומבושלת בסיר.

  • כוס כוסמת
  • 2 כוסות מים
  1. מבשלים כוס כוסמת על 2 כוסות מים בסיר על אש בינונית-נמוכה, למשך עשר דקות.
  2. מידי פעם מערבבים על מנת למנוע הדבקות לסיר ומכסים במכסה.
  3. הכוסמת מוכנה כאשר כולה ספוגה במים, רצוי לצנן לעוד עשר דקות אחרי כיבוי האש.

טיפ* לפני בישול הכוסמת ניתן לקלות אותה מעט על מחבת משומנת על מנת למנוע הדבקות של הגרגירים אחד לשני.



כוסמת: ערכים תזונתיים ויתרונות בריאותיים

שומרת על כולסטרול בריא: מחקרים טוענים שיש קשר בין אכילת כוסמת לבין כולסטרול נמוך. הכוסמת מכילה מגנזיום אשר ידוע בתור מינרל המרגיע את כלי הדם ומשפר את זרימת הדם בגוף. לכן, אכילת כוסמת יכולה לסייע למניעת לחץ דם גבוה ואף למנוע מחלות לב תוך שמירה על לב בריא.

מכילה נוגדי חמצון רבים: הכוסמת מכילה נוגדי חמצון אשר מסייעים במניעת התפתחות מחלת הסרטן. נוגדי החמצון נלחמים ברדילקים חופשיים בגוף ומונעים תהליכים דלקתיים ומחלות רבות. עוד מאכלים שמכילים נוגדי חמצון.

מסייעת למערכת העיכול: במידה ואתם צמחוניים, טבעוניים, או פשוט שומרים על תזונה בריאה ומאוזנת, כדאי לכם לשלב את הכוסמת בתפריט היומי שלכם. הכוסמת מכילה 2 חומצות אמינו עיקריות אשר אינן נמצאות בגופינו ונצרכות אך ורק דרך האוכל ובכך מסייעת למערכת העיכול ותורמת לפירוק אוכל מהיר יותר.

ללא גלוטן ואנטי-אלרגנית: הכוסמת היא מאכל מצוין לצליאקים, היא אינה מכינה מרכיבים אלרגנים ולכן ניתן לשלב אותה בכל תפריט ללא חשש.

מכילה כמות גדולה של ויטמינים ומינרלים: הכוסמת מכילה כמות גדולה של ויטמין B אשר חיוני לגוף כמקור אנרגיה ראשי, מינרלים המכילים מגנזיום, ברזל ועוד. כמות המגנזיום שמכילה הכוסמת יכולה לסייע למערכת העיכול והמעיים, בנייה ושיקום השרירים ומניעת דיכאון ולחץ.



הישארו בריאים עם מדריכי הבישול הבאים:

3 מתכונים מעולים לשילוב הכוסמת בתפריט היומי

זה פשוט יהיה פשע לא לשלב את הכוסמת בתפריט היומי שלנו. הכנו לכם שלושה מתכונים קלים ומהירים להכנת כוסמת בכל מיני צורות.

מתכון: דייסת כוסמת

דייסת כוסמת
ארוחת הבוקר המושלמת, משלבת ויטמינים וערכים תזונתיים בשפע – בדיוק מה שדרוש להתחיל את היום באנרגיות. מתכון קל להכנה מהירה לדייסת כוסמת טעימה ופשוטה. וגם: מאכלים בריאים ומעוררים להתחיל את הבוקר בכיף.

מה צריך?

  • 1 כוס כוסמת קלויה
  • 1 3/4 כוסות מים
  • 1 כף חמאה
  • ½ כפית מלח

איך מכינים?

  1. תחילה נשטוף ונסנן היטב את הכוסמת.
  2. נוסיף כוסמת ו-1 ¾ כוסות מים, כף חמאה ומלח לתוך סיר בינוני.
  3. נביא לרתיחה תוך כדי ערבוב, נכסה ונבשל לעוד 20 דקות על אש נמוכה.
  4. בדומה לאורז ניתן לראות שהדייסה מוכנה כאשר כמעט ולא נותרו נוזלים בסיר, ניתן להוסיף עוד חמאה לפי הטעם.

מתכון: פנקייק כוסמת בריא

פנקייק כוסמת בריא
כשמתחשק משהו טעים בבוקר, פנקייק הוא פתרון מהיר ומתוק. מתכון קליל להכנת פנקייקים פריכים מקמח כוסמת, מתאים גם לטבעוניים.

מה צריך?

  • 1 כוס קמח כוסמת
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1 כפית אבקת סודה לשתיה
  • ¼ כפית מלח
  • 1 ¼ כוסות ריוויון
  • 1 ביצה גדולה
  • ½ תמצית וניל
  • חמאה לטיגון



איך מכינים

  1. נערבב בקערה בינונית קמח עם סוכר, אבקת אפיה, אבקת סודה לשתיה ומלח.
  2. נטרוף את הביצה ונוסיף אותה לקערת המצרכים היבשים יחד עם הרויון ותמצית הוניל.
  3. נחמם מחבת על אש קטנה-בינונית ונמרח חמאה להכנת הפנקייק.
  4. נמלא רבע כוס בבלילת פנקייק ונשפוך למחבת, כאשר מבעבע מעט, נהפוך לצד השני.

טיפ* – ניתן להגיש את הפנקייק עם כל רוטב שתרצו – מייפל, סירופ שוקולד, ריבת תותים ושזיפים ועוד. בנוסף תמיד אפשר לפזר אבקת סוכר מעל לקישוט.

מתכון: סלט עם כוסמת

סלט כוסמת
סלט עשיר ומלא בכל טוב, חגיגת ירקות וויטמינים בקערה אחת. הכינו את הסלט המושלם עם מינימום מאמץ, ותיהנו מארוחה קלילה ומשביעה במיוחד. קליק למגוון רעיונות לסלטים בריאים ומשביעים.

מה צריך?

  • 2 כוסות מים
  • 1 כוס כוסמת
  • 1 לימון סחוט
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 עגבניה חתוכה
  • ½ כוס זיתי קלמטה מגולענים
  • 1 חופן עלי נענע או כל עשב מנטה
  • ½ גבעול שמיר קצוץ
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף חומץ אורז
  • 1 כפית כמון טחון
  • מלח פלפל לפי הטעם
  • ⅓ כוס גבינת פטה או כל גבינה מלוחה שאוהבים (אופציה)

איך מכינים?

  1. הרתיחו 2 כוסות מים עם כוס כוסמת בסיר בינוני, הנמיכו את הלהבה ובשלו למשך 10 דקות.
  2. כאשר נספגו המים בכוסמת, כבו את האש וסננו משאר המים שנותרו.
  3. שלבו בקערה גדולה מיץ לימון, בצל, עגבנייה, זיתי קלמטה, נענע ושמיר. הוסיפו שמן זית, חומץ אורז, מלח, כמון ופלפל.
  4. כעת ערבבו הכל יחד תוך כדי הוספת הכוסמת ופזרו מעל חתיכות גבינת פטה.

עוד ערכים תזונתיים:

שיתוף

אולי יעניין אותך...

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *


FoodisGood