כבישה קרה • שיטת הסחיטה ששומרת על הוויטמינים

  פורסם בתאריך   על ידי   תגובה אחת

אם אתם חובבי בריאות אמיתיים, אתם בטח יודעים שבמהלך סחיטה עם להבים רוב הוויטמינים “בורחים” מהירקות והפירות, כמו כן, הפירות והירקות החשופים עוברים תהליך חמצון ולבסוף אף נותרים חלקים רבים שאינם מנוצלים כלל. אל דאגה – יש פתרון! טרנד הכבישה הקרה כובש את העולם. אז מה היתרונות של כבישה קרה? יצאנו לבדוק.

כבישה קרה וסחיטה איטית, איך זה עובד?

תהליך הכבישה הקרה ממצה את הוויטמינים והערכים התזונתיים של הפירות והירקות בצורה הטובה ביותר. איך זה קורה? תחילה הירקות והפירות נטחנים למעין מחית ורק לאחר מכן נסחטים המיצים ע”י לחץ הידרואלי. תהליך זה לא מייצר טמפרטורות גבוהות של חום.

יתרונות הכבישה הקרה

שמירה על הוויטמינים באמצעות כבישה קרה

שמירה על ערכים תזונתיים: סחיטה רגילה מתבססת על סיבוב מהיר של להבי המסחטה, הלהבים שמסתובבים במהירות מחממים את הפירות והירקות, דבר שגורם לאיבוד משמעותי של ערכים תזונתיים. בכבישה קרה לעומת זאת, הפירות והירקות מתחממים רק מעט, בטמפטרטורה שאינה פוגעת בערכים התזונתיים שלהם, ובכך מעלה את כמות הערכים התזונתיים, המינרלים והוויטמינים שנסחטים אל הכוס.

עיכול וספיגה של חומרים מזינים: כמות הערכים התזונתיים החשופה בפירות או ירקות היא מועטה, למעשה, אכילת פרי או ירק במצבו הגולמי תביא לספיגה של כ- 17% מהוויטמינים בלבד. בזמן שסחיטה קרה משפרת את נתוני הספיגה והעיכול, ומעלה אותם לכ- 65%.

מקסימום טעם: את ההבדל בטעם אתם תרגישו מיד. בזכות התהליך הייחודי של כבישה קרה, הטעם של הפירות והירקות נשמר היטב, מה שהופך טעם המיץ הסחוט לעמוק יותר. כמו כן, תוכלו להרגיש את עליית רמות האנרגיה בגוף.

משתמשים ברוב הפרי: אם בסחיטה רגילה (עם להבים) אנחנו פשוט נאלצים לוותר על הוויטמינים הרבים שבליבה וב”פסולת” הירקות והפירות – בכבישה קרה פשוט נוכל ליהנות גם מהם. כיוון שהפרי עובר תהליך של טחינה לפני הסחיטה, גם ליבת הפרי, ובחלק מהמקרים גם קליפת הפרי ייסחטו גם הם לכוס המיץ שלכם, ואיתם גם הוויטמינים.

מחיות לתינוקות באמצעות מסחטה בכבישה קרה

גם לקטנטנים: כפי שכבר ציינו, בתהליך של כבישה קרה הירקות והפירות נטחנים לפני הסחיטה, בדומה לתהליך טחינת הירקות והפירות למחית לתינוקות. כיוון שהטחינה נעשית בטמפרטורה נמוכה, הוויטמינים הרבים שבירקות והפירות נשמרים היטב – מה שהופך את התהליך הסחיטה הזה לאידאלי עבור הכנת מחיות לתינוקות.

קצת יותר ממיץ: בזכות הטכנולוגיה הייחודית של המסחטה בכבישה קרה, היא מאפשרת לנו ליהנות מהפירות והירקות שלנו ביותר דרכים מאשר מיץ טבעי. בעצם, תוכלו להכין מהפירות והירקות שלכם גם שייק, סמודי ואפילו גלידה טבעית וזאת תוך שמירה מקסימלית על הערכים התזונתיים.

המומלצת: מסחטת KUVINGS C9000 – מסחטת מיץ בטכנולוגית סחיטה איטית

מסחטת KUVINGS C9000

מסחטת קובינגס בסחיטה איטית מאפשרת סחיטה ביתית של פירות וירקות בשיטת כבישה קרה ששומרת על הוויטמינים של הפירות והירקות.
כבישה קשה מקצועית: יכולות סחיטה גבוהות לכל הפירות והירקות.
סחיטה נוחה ואפקטיבית של עלים ועשב חיטה, באמצעות מסחטה אופקית.
מסחטה לפירות וירקות קשים: מנוע 240 וואט AC.
פתח הזנה רחב: למניעת חמצון הירקות והפירות – אין צורך בחיתוך הירקות.
מכסה חכם: סדרת SC-smart cap מכסה מיץ ייחודי.
ניקיון פשוט בעזרת מברשת תלת ראשית שמסייעת בניקוי מהיר של המסנן.
ערכות נוספות *חינם: ערכה להכנת שייקים וסמודי + ערכה להכנת גלידות סורבה מפירות קפואים.
ספר מתכונים עשיר להכנת מיצים טבעיים, שייקים, גלידות, קינוחים ועוד..

מתכונים מיוחדים • שילוב מיצים טבעיים, מרק ועוד

אחת הדרכים הטובות ביותר ליהנות משילובי וויטמינים שבירקות צבעוניים היא פשוט להכין מהם מיצים טבעיים. סלרי, גזר, עגבנייה ועוד.. אז אילו שילובים מומלצים ואיך מכינים אותם? הנה מתכונים נהדרים למיצים סחוטים, טבעיים, בריאים וטעימים.

משחרר מתח ונדודי שינה – מיץ גזר וסלרי

מיץ גזר טבעי בסחיטה איטית

מיץ גזר טבעי בסחיטה איטית

  • 2-3 גזרים
  • 1 גבעול סלרי
  • כ-300 גרם ברוקולי (כ-300 גר’)
  • 1 אגס

לפני הסחיטה יש להשרות את הגזר והברוקולי כ-30 דקות במים קרים,לסחיטה אופטימלית. נשטוף את המרכיבים, נחתוך את קצוות הגזר והאגס ואת הסלרי נקצוץ גס. את הברוקולי נפרק לפרחים. נכניס את הירקות אחד אחרי השני למסחטת המיצים.

מסייע לירידה במשקל ומקור טוב לסידן – חלב סויה ביתי

חלב סויה בכבישה קרה

חלב סויה בכבישה קרה

  • 150 גרם פולי סויה
  • מים
  • מלח לפי הטעם

נשטוף היטב את פולי הסויה ונשרה במים למשך 8 שעות לפחות. בסיר בינוני נניח את פולי הסויה ונכסה במים, נבשל את פולי הסויה על להבה בינונית למשך 8-10 דקות, עד לריכוך. נסנן מנוזלים ונצנן לטמפרטורת החדר. נמדוד בעזרת כוס מדידה את פולי סויה ונכניס למסחטה, נוסיף מים בייחס של 1:1 ומעט מלח ונסחט. ניתן להעביר את חלב הסויה במסחטה בפעם השנייה לקבלת חלב צלול יותר.

לעור זוהר ובריא: מרק עגבניות עם קיצור דרך

מרק עגבניות בכבישה קרה

מרק עגבניות בכבישה קרה

  • 2 עגבניות גדולות
  • 1/2 גזר
  • 1/4 בצל
  • 1 תפוח אדמה
  • 1 עלה כרוב גדול

נשטוף היטב את מרכיבי המרק, נסיר את הגבעולים מהעגבניות ונקלוף את תפוחי האדמה. נחתוך את הירקות בהתאם לפתח ההזנה של המסחטה. נסחט את הירקות, תוך הזנת הירקות לסירוגין. נבשל את המרק על להבה בינונית כ-20 דקות וזה הכל.

*המתכונים נלקחו מספר המתכונים המגיע בקנייה המסחטה.

קטגוריות: בריאות, כללי

שיתוף

אולי יעניין אותך...

תגובה אחת

  1. אני רק שאלה... :

    איך נכון להגיד? כבישה קרה או סחיטה קרה?

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *


FoodisGood