תפריט

שיא השלמות: לחם ממולא בבצל מטוגן

  פורסם בתאריך   על ידי   תגובה אחת

אם אתם אנשים של לחמים ומאפים, המתכון הבא הוא בדיוק מה שאתם צריכים כדי לעבור את אמצע השבוע. מדובר בלחם ביתי עם מילוי של ה-מ-ו-ן בצל מטוגן, בדיוק כמו שאנחנו אוהבים 🙂

מצרכים:

ללחם

  • 1 ק”ג קמח
  • 2 כפות שמרים
  • 1 כף סוכר
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2-2.5 כוסות מים פושרים
  • כפית מלח

למילוי בצל מטוגן

  • 4 בצלים יפים
  • 2 כפות שמן
  • כף סוכר חום
  • קורט מלח



איך מכינים?

  1. בקערת המיקסר לשים יחדיו קמח, שמרים, סוכר, שמן זית ו-2 כוסות מים פושרים כ-5 דקות.
  2. מוסיפים מלח, זיתיםולשים היטב כ-5 דקות נוספות.
  3. מכסים את הקערה ומתפיחים עד הכפלת הנפח כשעה וחצי.
  4. בינתיים מכינים בצל מקורמל: קולפים ופורסים את הבצל לפרוסות דקות.
  5. מחממים את השמן על המחבת, על אש גבוהה – מוסיפים את קוביות הבצל, מלח וסוכר חום ומערבבים היטב.
  6. ממשיכים לבשל על אש נמוכה למשך 7-8 דקות. מורידים את הבצל מהאש ומצננים באופן מוחלט.
  7. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, מרדדים למלבן, ממלאים בבצל במרכז וסוגרים, מהדקים את הקצוות היטב ומניחים בתבנית מלבנית מרופדת בנייר אפייה.
  8. מורחים בשמן זית ומניחיםלתפיחה נוספת להכפלת הנפח, כשעה של התפחה.
  9. אפים את הלחם בתנור חם על 200 מעלות עד להזהבה יפה.
  10. מצננים היטב ונהנים.



מכורים ללחמים ביתיים? כדאי שתשמרו:

קטגוריות: אפייה, כללי

שיתוף

אולי יעניין אותך...

תגובה אחת

  1. איריס :

    היי
    האם הכוונה לשמרים יבשים?
    במידה ולא , כמה לשים בשמרים יבשים
    תודה

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *

FoodisGood