אנטיפסטי בתנור • מתכון לירקות אפויים ופריכים

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

אנטיפסטי היא מילה באיטלקית שמשמעותה “לפני הארוחה”, והיא בעצם צורת הרבים של המילה אנטיפסטו. למרות שבישראל המילה נתפסת כשם של מנת ירקות בתנור, האיטלקים מתארים כך מגוון מתאבנים בתנור, החל מירקות ועד לביצים, לחם, גבינה ועוד..

מתכון: אנטיפסטי בתנור בקלי קלות

מעבר לצבעוניות והיופי של המנה, אנטיפסטי הוא בריא ומומלץ כתוספת לכל ארוחה. מתכון לאנטיספטי נהדר לנשנוש, כמתאבן, כתוספת למנה, בתוך כריך או בסלט.

מצרכים

  • חציל בינוני – קלוף וחתוך לקוביות
  • 2 קישואים – שטופים וחתוכים לפרוס בעובי אצבע
  • 1 פלפל אדום – מרוקן מגרעינים וחתוך לרצועות רחבות
  • 1 פלפל צהוב – מרוקן מגרעינים וחתוך לרצועות רחבות
  • 6 שיני שום גדולות – קלופות ומחוצות מעט עם סכין
  • 2 בטטות בינוניות – קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
  • כפית מלח, כפית פלפל שחור (או לפי הטעם)
  • שמן זית

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור מראש ל-220 מעלות ומכינים תבנית תנור עם נייר אפייה.
  2. מורחים בשמן זית את נייר האפייה ומסדרים בשכבה אחידה את כל הירקות, כל ירק מונח במקום מסוים, אין לערבב את הירקות יחדיו.
  3. מתבלים את הירקות במעט שמן זית, מלח ופלפל.
  4. מכניסים את הירקות לתנור חם על 200 מעלות ואופים למשך 25 דקות.
  5. כאשר הירקות רכים הם מוכנים, מוציאים מהתנור ומניחים על השיש ל 2-3 דקות.
  6. מערבבים בעדינות ומעבירים לצלחת הגשה גדולה.



טיפים ושדרוגים

ירקות. את כמות הירקות ניתן לבחור לפי העדפה אישית ולהוסיף או להוריד כל ירק שרק תרצו. ניתן להוסיף:

  • עגבניות – רבעים
  • ברוקולי וכרובית – פרחים
  • פטריות – טריות שלמות
  • בצל – קלוף וחתוך לרבעים

תבנית. חשוב לבחור בתבנית תנור שטוחה ולא תבנית עמוקה עם שול גבוה, הירקות צריכים להיות בשכבה אחידה ועם מרחב מתאים כדי שהמים יתאדו החוצה ולא ייספגו חזרה בירקות, רק כך יתקבל אנטיפסטי פריך.

רמת עשייה. מידת עשייה זה עניין של טעם אישי, לכן במידה ואתם אוהבים את הירקות שלכם עשויים יותר, פשוט השאירו אותם בתנור למשך זמן ממושך יותר והוציאו כאשר קצוות הירקות חרוכים מעט, עם מרקם יותר פריך וקראנצ’י.

תיבול. שמן זית, מלח ופלפל הם למעשה התיבול הקלאסי והבסיסי ביותר. במידה ואתם אוהבים לגוון, ניתן להוסיף עשבי תיבול שונים, ענף אחד של טימין יכול לשנות לגמרי את המנה. בנוסף, תוכלו להוסיף מעט פלפלים חריפים על מנת להפוך את האנטיפסטי לפיקנטי.



עוד מתכוני ירקות משודרגים בתנור

שיתוף

אולי יעניין אותך...

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *