8 מאכלים מובילים לצריכת ויטמין B12

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

מאכלים המכילים ויטמין B12 | תמונה: shutterstock

ויטמין B12 חיוני בצורות רבות לגוף האדם, בין היתר ליצירת תאי דם הנוצרים ע”י מח העצם, בנוסף, וויטמין זה מרכיב סדרת תרכובות החיוניות לבניית ה DNA האנושי בתאים.

למה הוא חשוב?

מעבר לכך שויטמין B12 הוא מרכיב חיוני לתהליכים שונים בגוף, הוא חשוב בעיקר בייצור ה DNA ותאי דם אדומים. בנוסף, ויטמין B12 מסייע לתפקוד תקין של מערכת העצבים ובהורדת הסיכון לחלות במחלות שונות.

8 מאכלים מובילים המכילים ויטמין B12

ויטמין B12 נצרך בדרך כלל דרך מזון המגיע בעיקר מן החי – בשר בקר, דגים, ביצים ומוצרי חלב. מחסור בוויטמין B12 נגרם בדרך כלל ממחלות הפוגעות בכושר הספיגה. רשימת מזונות שיעשירו את התפריט היומי בוויטמין B12 בקלות.

1. סרדינים: אמנם הסרדינים הם דגים קטנים בגודלם, אך הם מכילים כמות גדולה של ויטמין B12, למעשה הם מכילים כמות המספקת 126% (7.6 מיקרוגרם ל-85 גרם) מהצריכה היומית המומלצת. בנוסף, מכילים הסרדינים סידן, כ- 85 גרם סרדינים מכילים את אותה כמות כמו 225 גרם של חלב. בנוסף הסרדינים מכילים ויטמין D ואומגה 3, מה שהופך אותם למאכל בריא ומזין במיוחד.





2. דג פורל: דגים עתירי שומן ידועים בכמות הגדולה של ויטמינים אותם הם מכילים, כך למשל דג הפורל מכיל 5.4 מיקרוגרם של ויטמין B12 ב-85 גרם, מה שאומר שדג פורל מספק לנו 90% מכמות הצריכה היומית המומלצת. בנוסף, דג פורל הוא מקור נהדר לויטמין D ואומגה 3 המסייעים לתפקודי מוח טובים יותר והפחתת דלקות. מדריך מומלץ: כל סוגי הדגים + מתכונים

3. סלמון: הסלמון מכיל 4.8 מיקרוגרם של ויטמין B12 ב-85 גרם – 80% מהצריכה היומית המומלצת. כמו דגים דומים לו, הסלמון הוא מקור טוב לחלבון ואומגה 3 הבריאה ללב, בנוסף לויטמין D אותו הוא מכיל. על מנת להוציא את המקסימום מדג הסלמון, מומלץ לאפות את הדג בתנור על או הגריל, במקום לאכול אותו מטוגן. קליק למתכון סלמון אפוי בתנור

4. טונה: בדג הטונה ניתן למצוא כמות של 2.5 מיקרוגרם ויטמין B12 ב-85 גרם – 42% מכמות הצריכה היומית המומלצת. בנוסף לכך, הטונה מכילה כמות אדירה של ויטמין D וכמובן אומגה 3 וחומצות נוספות התורמות להרמת מצב הרוח. במידה ורכשתם את הטונה בפחית, מומלץ לבחור טונה במים ולא בשמן. אז מה אפשר להכין עם טונה? סלט כמובן! >> סלט טונה – 3 מתכונים מעולים

5. בקר: בנוסף לכמות הגדולה של הדגים אשר נמצאו כמקור מעולה לויטמינים, במיוחד לויטמין B12, ניתן לאכול בשר בקר העשיר לא פחות בויטמינים וערכים תזונתיים נוספים. הבקר מכיל כמות של 1.3 מיקרוגרם ויטמין B12 ב-85 גרם – 23% מכמות צריכה יומית מומלצת. בנוסף, מכיל בשר הבקר אבץ, חלבון וויטמין B. להעצמת הערכים התזונתיים אותם מכיל בשר הבקר, ניתן להגיש עם ירקות ועדשים, לארוחה בריאה ומשביעה. הכי מומלץ >> המדריך להכנת צלי בקר

6. חלב: 1.2 מיקרוגרם של ויטמין B12 ב-85 גרם של חלב, מייצג כמות של 18% מהצריכה היומית המומלצת. בנוסך החלב הוא מקור מעולה לויטמין D וסידן.





7. ביצים: לא סתם חשוב לשלב את הביצים בארוחת הבוקר לפחות פעם בשבוע, מאחר והביצים הן מקור נהדר לחלבון וויטמין D, המסייע לבניית עצמות חזקות ושימור שלד בריא. כמו כן, הביצים מכילות 6 מיקרוגרם של ויטמין B12 ב-85 גרם, מה שמספק לנו 10% מכמות הצריכה היומית.

8. עוף: אמנם בעוף יש כמות יחסית קטנה של ויטמין B12 (3 מיקרוגרם ב-85 גרם) והוא מהווה 5% מכמות הצריכה היומית המומלצת, אך העוף מלא גם בחלבון ומוסיף עוד הרבה ערכים תזונתיים לארוחת היומית שלנו. קליק למתכון חזה עוף בתנור מוצלח

קטגוריות: בריאות, כלליתגיות:

שיתוף

אולי יעניין אותך...

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *