תפריט

גזר גמדי: ברוטב אדום, מוקפץ וגם בתנור

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

תמיד נחפש איך לשדרג את הארוחה שלנו במיוחד אם אפשר לשלב בה ירקות טעימים ובריאים. גזר גמדי הוא דרך נהדרת להוסיף עניין לצלחת ומוצלח אפילו בקרב הילדים.

בדומה לגזר רגיל, גזר גמדי מכיל וויטמינים, קרטנואידים ו-וויטמין A אשר ידועים בתור נוגדי חמצון וחיוניים לגוף. אך גזר גמדי לא גדל בצורתו הקטנה מלכתחילה, אלא מיוצר מסוג גזר מיוחד ודק יותר שמגדלים במיוחד בשביל ייצורו. בנוסף, גזר גמדי נקטף לאחר 120-140 ימי צמיחה, כאשר גזר בגודל מלא נקטף רק אחרי 160-200 ימי צמיחה.

גזר גמדי בתנור עם שום ושמן זית

מעדן אמיתי במינימום עבודה – גזר גמדי צלוי בתנור עם שום ושמן וזית.

מצרכים:

  • כף שמן זית
  • 2 גבעולי טימין קצוצין
  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/2 שקית גזר גמדי פרוס גס

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  2. בתבנית עמוק מערבבים את הגזר הגמדי עם שאר מצרכי המתכון.
  3. צולים את הגזר בתנור החם למשך 20-25 דקות, עד שהגזר מתרכך.
  4. שימו לב – בכל 5 דקות יש לערבב מעט את הגזרים.




תבשיל גזר גמדי ברוטב עגבניות

מנה מהירה וטעימה שמשמשת כתוספת מקורית לכל ארוחה. מתאימה גם לילדים.

מצרכים:

  • 450 גרם גזר גמדי
  • ½ בצל קצוץ
  • 2 כפות שמן
  • 1 שן שום
  • מעט פלפל שחור
  • מעט מלח
  • 1 כף גדושה רסק עגבניות
  • 1 כפית אבקת מרק עוף
  • 1 כוס מים
  • 1 כפית פפריקה מרוקאית

אופן ההכנה:

  1. מחממים מחבת על אש בינונית-גבוהה ומטגנים בצל עם 2 כפות שמן ל-2 דקות.
  2. מוסיפים למחבת 450 גרם גזר גמדי ומערבבים תוך כדי טיגון למשך עוד דקה.
  3. כעת שופכים על הגזר מים ומערבבים יחד עם השום, פלפל מלח, רסק עגבניות, מרק עוף ופפריקה מרוקאית.
  4. מנמיכים מעט את האש ומבשלים למשך 15 דקות.
  5. מורידים מהאש ומגישים עם כל מנה שאוהבים.

גזר גמדי מוקפץ

גזר גמדי מוקפץ עם שום וסילאן

הסילאן מדגיש את המתיקות הטבעית של הגזר הגמדי והופך את המנה הזאת למיוחדת ומעולה לאירוח.

מצרכים:

  • בצל גדול קצוץ
  • ½ חבילה של גזר גמדי
  • 2 שיני שום כתושות
  • 3 כפות שמן
  • כף גדושה סילאן
  • כף רוטב צ’ילי מתוק
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. את הגזר הגמדי מבשלים כ-15 דקות במים רותחים עם מלח, עד לריכוך.
  2. במחבת ווק מקפיצים בצל קצוץ בכף שמן עד שנהיה שקוף.
  3. מוסיפים למחבת גזר ומקפיצים עוד כדקה.
  4. בקערה קטנה מערבבים 2 כפות שמן עם סילאן, שום, צ’ילי, מלח ופלפל.
  5. מוסיפים את הרוטב לווק ומקפיצים הכל יחדיו כ-4 דקות, עד שהרוטב מצטמצם ועוטף את הגזרים.




סלט גזר גמדי ברוטב מייפל חרדל

אם בא לכם לרענן את תפריט הסלטים שלכם – גזר גמדי יעשה את העבודה.

מצרכים:

  1. 300 גרם גזר גמדי קפוא
  2. 1 ראש חסה בינוני, קצוץ ושטוף
  3. 5 גבעולי בצל ירוק
  4. לרוטב מייפל חרדל:
  5. 3 כפיות חרדל
  6. כף סירופ מייפל
  7. 3 כפות שמן זית
  8. מיץ מחצי לימון
  9. מלח ופלפל

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הגזר כ-15 דקות במים רותחים עם מלח עד שהוא מתרכך.
  2. בקערה בינונית מערבבים חסה עם בצל ירוק וגזר מבושל.
  3. מוסיפים את כל מצרכי הרוטב לקערה ומערבבים היטב.

עוד תוספות מעניינות:

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *

FoodisGood