תפריט

כרובית בתנור • מתכון קל שתמיד מצליח!

  פורסם בתאריך   על ידי   18 תגובות

היא אמנם לא יפה, אבל כל-כך טעימה, דיאטטית ובריאה, וכשאופים אותה בתנור עם תיבול מוצלח היא הופכת למעדן של הערב. כרובית אפויה בתנור יכולה להיות מאוד מוצלחת אם רק יודעים להכין אותה נכון.

מתכון לכרובית שלמה אפויה בתנור

כרובית שלמה בתנור

המתכון הבא הוא המתכון היחיד שתצטרכו אי פעם כדי לאפות כרובית שלמה בתנור, הוא קל להכנה ויוצא נהדר בכל פעם, המחמאות לא יפסיקו לזרום.

מה צריך?

  • 1 כרובית גדולה (קילו)
  • שמן זית / רוטב צ’ילי מתוק / תיבול או רוטב לבחירה
  • פירורי לחם (לא חובה)
  • תבלינים נוספים לפי הטעם: מלח, פלפל, פפריקה מתוקה או כל תבלין אחר שאוהבים (לא חובה להוסיף תבלינים)



איך מכינים?

  1. חתכו את עלי הכרובית הירוקים וזרקו אותם. בדקו שהכרובית יושבת במצב שטוח בתבנית, אם לא, חתכו מעט מתחתית הגזע ויישרו אותו.
  2. *טיפ חשוב: כדי לנקות כרובית היטב יש למלא קערה גדולה במים רותחים ולהניח את הכרובית בשלמות למשך חצי שעה לפחות, לסנן את המים ולשטוף היטב במי ברז..
  3. זה הזמן לערבב רוטב צ’ילי, שמן זית ותיבול לפי הטעם) ולעסות את הכרובית היטב, שימו לב שהרוטב נכנס לחריצי הכרובית. בשלב הזה ניתן לפזר על הכרובית פירורי לחם.
  4. כסו את התבנית בניר אפייה ומעליו נייר כסף ואפו את הכרובית בתנור חם על 200 מעלות כשעה ו-20 דקות.
  5. ב-20 הדקות האחרונות לאפייה, הסירו את הכיסוי, הורידו את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות ותנו לכרובית להיצלות.
  6. לאחר האפייה, הוציאו את הכרובית מהתנור ותנו לה להתקרר ולהתייצב בחזרה.

מתכון לפרחי כרובית אפויים בתנור

פרחי כרובית בתנור

פרחי כרובית בתנור

דרך נהדרת נוספת להכין כרובית בתנור היא לחתוך אותה לפרחים, הדרך הזאת תקצר מאוד את התהליך ותקל עליו. 10 דקות עבודה, זה כל מה שתצטרכו.



מה צריך?

  • 1 כרובית גדולה (קילו)
  • תיבול או רוטב לבחירה
  • מים
  • מלח
  • מעט שמן זית

איך מכינים?

  1. חממו תנור ל-200 מעלות.
  2. הפרידו את ליבת הכרובית, זה יעזור לפרחי הכרובית להיפרד בקלות. הפרידו את הפרחים ושמרו עליהם גדולים ככל שניתן.
  3. השרו את פרחי הכרובית במים קרים כ-10 דקות וייבשו עם מגבת נייר.
  4. שמנו תבנית פיירקס עגולה (24/26) בשמן זית.
  5. עסו את הכרובית ברוטב שברחתם כך שכל הפרחים מצופים היטב.
  6. אפו את פרחי הכרובית בתנור החם כ-30 דקות, ב-5 דקות האפייה האחרונות מומלץ להעביר את התנור למצב גריל לקבלת פרחי כרובית פריכים במיוחד.
  7. אל תשאירו את הכרובית לבד, שימו לב שהיא לא נשרפת במהלך האפיה.

התיבול המושלם: כרובית בתנור ברוטב חרדל ופרמז’ן

למרות שהיא טעימה עם שמן זית, מלח ופלפל, כרובית אפויה יכולה להיות הרבה יותר טעימה אם רק תוסיפו לה רוטב או תיבול מתאים.

מצרכים ל: 2 ראשי כרובית גדולים

  • 1 שן שום כתושה
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 4 כפות חרדל דיז’ון
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 כוס גבינת פרמז’ן
  • פלחי לימון להגשה

איך מכינים?

  1. טרפו יחדיו שמן, חרדל, מלח ופלפל שחור.
  2. צקו על הכרובית שבתבנית (שמרו חלק מהרוטב לאחרי האפייה) ועסו אותה מספר שניות.
  3. אפו את הכרובית מכוסה בתנור ובינתיים ערבבו את שאר מצרכי המתכון.
  4. לאחר האפייה, פזרו על הכרובית את שאר הרוטב והכניסו לאפייה קצרה על מצב גריל, עד שגבינת הפרמז’ן נמסה.

למי שאוהב כרובית קריספית >> מתכון לכרובית שלמה בציפוי פירורי לחם קריספי.

 

צפו: כך חותכים ומפרקים כרובית לפרחים

6 דרכים נוספות להכין כרובית צלויה בתנור

אם בא לכם לגוון, כרובית בתנור יכולה להיות הרבה יותר משלמה או פרחים, הנה 6 דרכים מדליקות להכין כרובית בתנור:



1. כרובית מוקרמת בתנור ברוטב שמנת פטריות

כרובית צלויה בתנור ברוטב שמנת

רוטב שמנת פטריות סמיך שעוטף את הכרובית והופך אותה למושלמת כפליים! המתכון המלא כאן: כרובית ברוטב שמנת בתנור.

2. קציצות כרובית אפויות בתנור

קציצות כרובית בתנור

קציצות כרובית דיאטטיות שאופים בתנור וזוללים בעודן חמות! המתכון המלא כאן: קציצות כרובית בתנור.

3. מיני פשטידות כרובית וקישואים

פשטידות כרובית דיאטטיות בתנור

פשטידות כרובית אישיות עם קישואים, בריאות, אפויות וממש קלות להכנה! המתכון המלא כאן: פשטידת כרובית בתנור.

4. כרובית וברוקולי ברוטב בשמל אפויים בתנור

כרובית וברוקולי בתנור

כרובית וברוקולי בתנור כבר מזמן ידועים כמעדן, הנה מתכון מעולה עם רוטב בשמל! המתכון המלא כאן: כרובית וברוקולי בתנור.

5. כדורי כרובית אפויים בתנור

כדורי כרובית בתנור

אם בא לכם לגוון מפרחי כרובית בתנור, כדורי הכרובית הבאים יעשו את העבודה! המתכון המלא כאן: כדורי כרובית בתנור.

6. כרובית אפויה בטמפורה ורוטב צ’ילי

פרחי כרובית בטמפורה בתנור

אחד המתכונים הטעימים והמושחתים ביותר, פרחי כרובית בטמפורה, אפויים בתנור וברוטב צ’ילי! המתכון המלא כאן: כרובית בטמפורה אפויה בתנור.

אולי תאהבו גם: פשטידת כרובית מדהימה

אם ניסיתם את אחד המתכונים לכרובית אפויה בתנור, ספרו לנו איך יצא 🙂

שיתוף

אולי יעניין אותך...

18 תגובות

  1. לימור :

    כרובית בתנור זה מושלם הכי טעים שהיא שלמה

  2. עדי :

    שאלה בקשר לכרובית שלמה בתנור – האם אני יכולה להרתיח את הכרובית לפני כן במים? והאם אני חייבת לכסות את הכרובית בנייר כסף? תודה

  3. ron :

    המתכון יעבוד עם פרחי כרובית מוכנים וקפואים בשקית?

  4. דגנית :

    היי הכנתי את הכרובית בטמפורה בתנור ויצא ממש מוצלח
    אשמח לדעת האם יש רעיונות נוספים לרוטב לכרובית בתנור מלבד רוטב חלבי? ז”א מתכון לכרובית פרווה בתנור אבל בטעם משגע?

    • היי דגנית, איזה כיף שאהבת את המתכון של הכרובית בטמפורה 🙂
      בהחלט ניתן להכין כרובית אפויה במגוון רטבים שונים, הנה כמה שילובים מומלצים:
      1. רוטב שום, לימון ושמן זית.
      2. רוטב צ’ילי מתוק + טריאקי.
      3. רוטב חרדל, מיונז ופלפל שחור.
      באופן כללי כרובית אוהבת רטבים ועובדת מעולה עם מגוון סגנונות, ממליצה לנסות ולהכין בכל פעם רוטב אחר.

  5. מעיין :

    אימצתי את המתכון לקציצות כרובית דיאטטיות, גם אפוי, גם בריא וגם דיאטטי! תודה!

  6. תאיר :

    שלום מה עם שקית קוקי? זה מתאים המתכון?

    • היי תאיר,
      המתכונים לא מתאימים להכנת כרובית בשקית קוקי. מצרפת לך מתכון להכנת כרובית בתנור בתוך שקית קוקי:
      כרובית גדולה
      3 כפות שמן זית
      מלח ופלפל לפי הטעם
      אופן ההכנה: מחממים תנור ל-200 מעלות.
      שוטפים את הכרובית היטב, מזלפים שמן ומפזרים תבלינים (אפשר להוסיף תבלינים נוספים לפי הטעם).
      אופים כשעה, או עד למרקם הרצוי.

  7. שושנה :

    הכנתי אבל הייתה לי כרובית ענקית ככה שלא יצא לי מספיק רוטב בפעם הבאה אכין עם כרובית קטנה יותר או שפשוט אכפיל את כמות הרוטב כי גם הכרובית הענקית התחסלה די מהר

  8. מירב :

    במקום לאפות בתנור אני בוחרת להקפיץ פרחי כרובית עם מעט שמן, צ’ילי מתוק ושומשום. יוצא טעים!

  9. יעלי :

    אוסף אדיר של מתכונים לכרובית. לא תארתי לעצמי שכרובית יכולה להיות כל כך שימושית,
    גם שלמה, גם קציצות, גם מוקרמת… וגם מגוון הרטבים משגע.
    תודה פודיזגוד

  10. יובל :

    אפשר להכין קציצות כרובית בלי ביצים?

    • היי יובל,
      טחינה גולמית היא תחליף מומלץ לביצים, בעיקר בקציצות.
      על כל ביצה יש לשים 2.5 כפות טחינה גולמית.
      בהצלחה 🙂

  11. יולי :

    מתכון כרובית שלמה בתנור מאוד שימושי!
    הכנסתי והוספתי טחינה.
    תענוג!

  12. ענת :

    אפשר מתכון לקוסקוס כרובית?

  13. איילת :

    חולה על כרובית! הכנתי כמעט את כל המתכונים בעמוד! תודה
    הבנתי שאפשר אפילו להכין בצק כרובית לפיצה.

  14. נינה :

    רוטב צ׳ילי הולך מצויין עם כרובית!

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *

FoodisGood