דג סלמון אפוי בתנור • מתכון מנצח + 4 טיפים להצלחה

  פורסם בתאריך   על ידי   25 תגובות

דג סלמון אפוי בתנור יכול להיות מנה נפלאה לארוחת צהריים של אמצע שבוע וגם לארוחת שבת מושקעת. דרכים רבות קיימות לבישול סלמון, אבל אין כמן סלמון אפוי בתנור! בעזרת המדריך הבא תכינו סלמון אפוי מנצח בכל פעם.

לפני הכל • למה כדאי לבחור בסלמון?

הדגים הם מקור חלבון מעולה, הם בריאים, עשירים באומה 3 ובהשוואה לבשר ועוף הם דלים בכולסטרול. הקלילות של הדג הופכת אותו מושלם לארוחת צהריים או ערב קלילה ולא מכבידה.

לא אוהבים את ריח הדג החזק? סלמון הוא הפתרון המושלם בשבילכם! דג הסלמון הוא דג ורדרד עם טעם וריח עדינים בהשוואה לדגים אחרים. כמו כן, דג הסלמון הוא בין הדגים העשירים באומגה 3.

מפחדים מהעצמות? פילה סלמון חתוך ונקי שנמכר בכל סופר מכיל כמות מזערית של עצמות, מה שהופך אותו אטרקטיבי במיוחד גם למי שפחות מתחבר לדגים באופן כללי.



4 טיפים לאפיית דג סלמון בתנור

למרות שאפיית סלמון היא דבר קל ופשוט, צריך לעשות את זה נכון כדי לנצל את טעמי הסלמון במלואם. עקבו אחר 4 הטיפים הבאים ותיהנו בכל פעם מחדש מסלמון אפוי מושלם.

1. בחירת הסלמון: טרי או מוקפא?

פילה סלמון טרי או מוקפא ניתן למצוא בכל סופר או חנות דגים. כמו כל דבר בחיים, הטרי יותר מומלץ ויותר טעים. ובכל זאת, חשוב לציין שכיום גם הסלמון המוקפא הוא מוצלח, חפשו סלמון מוקפא עם הכיתוב “פילה סלמון טרי” והימנעו מהדגים המעובדים. רוצים לדעת איך לבחור דגים טריים? 5 דרכים לבדוק שהדג שאתם קונים באמת טרי.

2. התיבול המושלם: בסיסי או משודרג?

סלמון הוא מנה מצוינת לגיוון ארוחת הצהריים הרגילה, אבל התיבול הבסיסי (מלח + פלפל שחור + לימון) יכול לגרום לכם להשתעמם ממנו מהר. הוסיפו לדג שלכם עשבי תיבול טריים, פירורי לחם, מרינדות ורטבים מעניינים ותנו לו חיים ועומק, זה יהפוך את ארוחת הצהריים שלכם להרבה יותר מעניינת.



שילובי תבלינים מומלצים לסלמון בתנור:

  • מתקתק: מלח, פלפל, תימין וכפית דבש.
  • פיקנטי: כמון, קינמון, תבלין צ’ילי גרוס, מלח, לימון ומעט סוכר חום.
  • מרענן: צרור שמיר טרי, מלח, פלפל ולימון.
  • אסיאתי: ג’ינג’ר טרי פרוס, שום וסויה.
  • סלמון בטריאקי: רוטב טריאקי, סילאן, מיץ לימון, חרדל ושום.

מתכונים שיהפכו את הסלמון שלכם להרבה יותר מעניין:

3. משך האפייה: כמה זמן לאפות סלמון ומתי הוא מוכן?

באפיית סלמון חשוב לזכור – אין לאפות את הסלמון בטמפרטורה נמוכה לזמן ארוך. הסלמון הוא דג עדין שיכול להתייבש בקלות. אפו את הסלמון שלכם בתבנית פתוחה ולא מכוסה בתנור חם על 200 מעלות בין 18-20 דקות ולא יותר. לבדיקה אם הסלמון מוכן ניתן פשוט לקחת חתיכה עם מזלג, אם הסלמון מתפרק בקלות, הוא מוכן.



4. לא טוב לו לבדו: עם אילו תוספות מומלץ להגיש סלמון אפוי?

כדי שארוחת הסלמון שלכם תהיה משביעה ומעניינת יותר, מומלץ להגיש אותו עם תוספת אחת או יותר. שעועית ירוקה היא התוספת המומלצת ביותר להגשת סלמון אפוי, גם תפוחי אדמה אפויים הם תוספת נהדרת. עוד תוספות מומלצות: בורגול, כרובית ברוטב, ירקות מוקפצים, עדשים ועוד..

ועכשיו בקצרה – מתכון מנצח לדג סלמון אפוי בתנור

אז אחרי שהחלטנו שסלמון בתנור הוא בריא, טעים ומתאים גם למי שנרתע מעט מריח הדגים. הגיע הזמן למתכון המנצח, זה שתמיד מצליח. שימו לב – המתכון הוא בסיסי ומתייחס לאופן הכנת הסלמון, ניתן וכדאי לשדרג אותו בקלות עם אי אילו רטבים ותבלינים שתרצו.

אילו כלים צריך?

  • תבנית פיירקס רחבה ומעט עמוקה
  • תרווד

מצרכים ל-4 מנות סלמון:

  • 4 נתחי פילה סלמון במשקל כולל של כ-800 גרם.
  • 4 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1/3 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • מיץ מ- 1/2 לימון

אז איך אופים סלמון?

  1. נחמם תנור ל- 200 מעלות.
  2. נניח את נתחי פילה הסלמון על משטח העבודה, כאשר הם מונחים על הצד עם העור.
  3. נמרח את הסלמון ב-2 כפות משמן הזית.
  4. כעת, נפזר על הסלמון שום, מלח, פלפל שחור וכל תבלין אחר שנבחר.
  5. את מיץ הלימון שסחטנו נטפטף על נתחי הסלמון באופן שווה ככל שניתן.
  6. כעת נעסה את נתחי הסלמון היטב מכל הצדדים.
  7. את התבנית שבחרנו נשמן היטב עם 2 כפות משמן הזית.
  8. בעזרת התרווד נעביר את נתחי הסלמון לתבנית.
  9. נאפה את הסלמון בתנור חם 18-20 דקות ולא יותר.
  10. הסלמון מוכן כאשר הוא מתפורר בקלות בנגיעת מזלג.
  11. ניתן לשמור סלמון אפוי מכוסה במקרר עד 3 ימים, יש לחמם שנית בתנור לפני הגשה, 5 דקות בלבד.

שיתוף

אולי יעניין אותך...

25 תגובות

  1. שוקי :

    FOOD-IS-GOOD אתר מתכוני אוכל מצוינת , בהגשה , בעריכה ובמראה . כל הכבוד ! תודה .

  2. שרה :

    כשהדג יוצא מהתנור מיד לכסות אותו! אחרת הוא מתייבש..

  3. חגי :

    אנחנו אוהבים קראנצי וקריספי…
    לאפות כמעט שעה על חום של 230 מעלות בערך.
    עד שהדג שחום

    • אילי :

      זה עלול לייבש את הדג.. אם אוהבים קריספי מומלץ לשים 230 מעלות ב10 דקות האחרונות של האפיה

  4. רון :

    אם שמים פרוסה דקה של לימון(לדאוג שלא יהיו חרצנים)על כל נתח. הדג ישאר עסיסי

  5. זהבית :

    המתכון האחרון יצא מצויין, פשוט וקל..

  6. פנינה :

    בעוד שעתיים מכינה את הסלמון בתנור נראה בהחלט דומה למה שאכלתי במסעדה.כבוגרת דור הצנע השונא דגים הסלמון בתנור מצויין ונראה לי שיהיה כמצופה.תודה על המתכון.

  7. גלי :

    עשיתי בדיוק לפי ההוראות קניתי דג סלומון טרי
    בסוף האפייה יצא שהסלומון יש עליו קצת הפרשות לבנות אתה יכול להסביר לי מה זה אומר
    תודה

    • היי גלי,
      ככל הנראה השארת את הסלמון קצת יותר זמן מהדרוש.
      זמן האפייה משתנה לפי התנור ויש להוציא את הסלמון ברשע שמשנה צבעו.
      ההפרשות הלבנות זה שומן שיוצא מהסלמון, לא נורא אבל עדיף להוציא לפני כדי שלא יתייבש.

    • יובל גדן :

      ההפרשה הזאת מלאה בחלבון ושומן איכותי. לאכול בכיף:)

  8. שירלי :

    האם אפשר להסביר את השלב שלפני התיבול.הכוונה לניקוי הדג- האם לשטוף מתחת לברז?

  9. זוהר :

    שאלת מפתח – העור תמיד למטה ? כשמכינים בתנור .
    יש מקרים שעם העור כלפי מעלה?

  10. פרח :

    היי עם שמתי עליו רוזמרין זה בסדר

  11. דינה שאמי :

    עשתי ככה את הדג וכל האורחים שלי עפו
    על זה

  12. דיצה :

    שלום הכתבה נהדרת והעמיקה את הידע שלי בבישול סלמון אבל רציתי לדעת אולי יש מתכון לסלמון ברוטב טריאקי? מחכה למענה ותודה רבה על המתכונים

  13. חבצלת :

    האם ניתן לאפות גם את ראש הסלמון? ואם כן, כמה זמן?
    או שעדיף לבשל את הראש?

  14. שגיב השף :

    דרך אגב אפשר את אותו המתכון על מחבט פסים מומלץ לנסות יוצא מעולה ובמעט זמן אם מדובר במעט מנות.

  15. מאירה :

    המתכון מתאים גם להכנת סטייק סלמון בתנור או רק פילה?

  16. אפרים :

    עדיף לעטוף את הדג ברדיד אלומיניום עם פרוסת לימון עליו וירק תִבּול, ואז כל המיצים נשארים והדג אינו מתיבש

  17. הלנה :

    הכנתי את אסיאתי, אבל משודרג.. עשיתי דג סלמון ברוטב טריאקי ושאר התוספות הרשומות. תענוג! וגם את הפילה סלמון עם עשבי תיבול.
    שורה תחתונה, הדג הזה מעולה עם כל תוספת. סופג הכל. רק לא לייבש אותו ויש לכם ארוחת צהרים.

  18. גילה :

    האם צריך לכסות בנייר כסף כשמכניסים לתנור?

  19. "שישו" (כינוי ) :

    למי שמעדיף רך ועסיסי (כמוני) עדיף באמת לסגור עם ניר כסף. למי שמעדיף יותר פריך, שיאפה פתוח.

  20. גולדברגר נורית :

    האם צריך להשרות במלח ולימון לפני ההכנה!

  21. דנה :

    טיפים שמיפים והדבר החשוב לא ציינתם. לכסות לפני שמכניסים לתנור או לא. גם מישו שאל ותשובה אין

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *


FoodisGood