תפריט

בטטה בתנור • 4 דרכים לאפיית בטטה בקלות

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

מכירים את זה שבא לכם נשנוש טעים, אבל אתם לא יודעים לשים על זה את האצבע? יש לנו רעיון – בטטה בתנור! ריכזנו עבורכם את ארבעת הדרכים הקלות והטעימות להכנת בטטה בתנור – גם טעים, גם מתוק, גם מלוח, וגם נראה מרשים.

מתכונים מעולים לבטטה אפויה בתנור

רגע, בטטה זה לא משמין? כל דבר שאנחנו מכניסים לפה צריך להיות באופן מבוקר. הבטטה היא אולי כינוי שאנחנו אוהבים להשתמש בו ביום יום, אבל למען האמת, תפוח האדמה המתוק הזה מכיל בתוכו המון ערכים תזונתיים שחשובים לנו, כגון ויטמין B, נוגדני חמצון, ועוד..

בטטה שלמה בתנור

בטטה שלמה אפויה בתנור

בטטה בתנור היא מעדן אמיתי, במיוחד כשהיא שלמה. המתכון הבא כולל 2 מצרכים בלבד, אבל לא תאמינו כמה הוא טעים. הבטטה יוצאת רכה ועשירה וניתן לשדרג אותה עם גבינות ועוד..

אז מה צריך?

  • בטטה, או שתיים, או כמה שתרצו
  • מלח גס

איך מכינים?

  1. שוטפים היטב את הבטטה ומכוונים את התנור ל-200 מעלות.
  2. מפזרים מלח גס על נייר האפייה, כמובן אחרי שמניחים אותו על התבנית.
  3. את הבטטות מניחים מעל למלח.
  4. אופים בתנור חם על 200 מעלות כשעה-שעה וחצי, עד לריכוך.
  5. איך יודעים שהבטטה מוכנה? יש לדקור את הבטטה בקיסם או מזלג, במידה והיא רכה, קיבלתם את התוצאה הסופית.
  6. מוציאים את הבטטות מהתנור וחוצים.
  7. אפשר להוסיף תבלינים כגון פלפל או שמן זית. או שאפשר פשוט לקחת מזלג ולהתחיל לאכול.

הידעתם? ניתן גם להכין מהבטטה האפויה פירה בטטה, פשוט הוסיפו לבטטה שמן זית ותבלינים, רוקנו את התוכן מהקליפה והכינו פירה עם מועך פירה או מזלג. שדרגו עם קוביית חמאה וערבבו היטב.



פרוסות / קוביות בטטה קריספי בתנור

פרוסות בטטה קריספי בתנור

זה קראנצ’י, זה קריספי,זה פרוסות בטטה בתנור! אחד הדברים הקלילים והטעימים שיש, בהחלט ינעימו כל ארוחה או סתם את היום. המתכון הבא מאוד קל להכנה ומושלם לאירוח.

מה צריך?

  • 2 בטטות, רצוי 150 גרם כל אחת
  • 2 כפות שמן זית
  • רבע כפית מלח
  • כפית סילאן לבטטה מתוקה

איך מכינים?

  1. מחממים את התנור ל-120 מעלות.
  2. שוטפים טוב טוב את הבטטות. לאחר מכן פורסים את הבטטה לפרוסות או קוביות קטנות או גדולות, תלוי אם אתם אוהבים אותן קריספיות או רכות.
  3. מניחים את הפרוסות בשכבה אחת על נייר האפייה, עם נגיעות של שמן זית.
  4. מפזרים מלח מעל הפרוסות. מי שאוהב מתיקות נוספת מוזמן להוסיף סילאן מעל הפרוסות, זו בהחלט תוספת טעימה.
  5. אופים כשעה וחצי, ומוודאים להפוך את הפרוסות כל חצי שעה לערך. הפעולה הזאת עוזרת לפרוסות להגיע לרמת הקריספיות הרצויה בצורה יסודית יותר.

צ’יפס בטטה אפוי ופריך

מתכון לצ'יפס בטטה בתנור

צ’יפס זה אחד הדברים הנגישים והטעימים שיש לנו להציע לאורחים או סתם לנשנוש. צ’יפס מתפוחי אדמה אמנם טעים, אבל צ’יפס בטטה הוא חלומי! כך תכינו צ’יפס בטטה אפוי וקריספי בתנור. ואם בא לכם מתכון מושחת יותר >> קליק למתכון לצ’יפס בטטה מטוגן.

מה צריך?

  • 2,3 בטטות
  • 7 כפות שמן זית
  • מלח גס ופלפל שחור
  • ½ כפית אבקת שום

תוספות מומלצות לשדרוג

  • 1/4 כפית טימין יבש / כמה גבעולי טימין טרי
  • 1/2 כפית תבלין גריל
  • 50 גרם גבינת פרמז’ן

איך מכינים?

  1. את הבטטות ניתן לקלוף, אך מומלץ לשטוף היטב (עם סקוץ’) ולהשאיר את הקליפה.
  2. חותכים את הבטטות לרצועות דקות, אך לא דקות מידי, בעובי של אצבע.
  3. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומפזרים את צ’יפס הבטטה על התבנית בשכבה אחת.
  4. בוזקים שמן זית ומערבבים היטב, כל הבטטות צריכות להיות מצופות בשמן, אך לא לשחות בו.
  5. מפזרים מלח גס, פלפל שחור ואבקת שום באופן שווה ככל שניתן ומערבבים. זה הזמן להוסיף טימין או תבלין גריל.
  6. מחממים תנור ל-200 מעלות ואופים את הצ’יפס בטטה בתנור חם כ-20 דקות.
  7. לאחר 10 דקות אפייה, מוציאים את התבנית מהתנור, מערבבים בעדינות ומחזירים את הצ’יפס לתנור עד להזהבה.
  8. מוציאים מהתנור, ממליחים בשנית (לפי הצורך) ומגישים לצד רטבים.
  9. אם רוצים להוסיף לצ’יפס בטטה גם גבינת פרמז’ן – מגרדים את הגבינה מעל לצ’יפס בעודו חם.



לביבות בטטה בריאות בתנור

לביבות בטטה אפויות בתנור

לא רק בחנוכה: לביבות בטטה הן פתרון נהדר לארוחת ערב זריזה לילדים ולכל המשפחה. אנחנו כל-כך אוהבים לביבות בטטה שהכנו לכם אוסף מיוחד שכולל 5 מתכונים שונים וסופר טעימים להכנת לביבות בטטה, רוצים מתכונים? הקליקו כאן >> מתכוני לביבות בטטה מכל הסוגים.

עוד מתכונים טעימים עם בטטה:

שיתוף

אולי יעניין אותך...

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *

FoodisGood