פולנטה • מתכון בסיסי לפולנטה כמו במסעדות

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

דייסת תירס המגיעה במקור מאיטליה ומרומניה (שם היא מוכרת בתור “ממליגה”), עשויה מקמח תירס ומתבשלת במים רותחים בשילוב חמאה וגבינת פרמז’ן. המרקם הקטיפתי והעסיסי של הפולנטה מעניק לה את מקומה הייחודי בין מגוון הדייסות הקיים.

מעבר לטעמה המיוחד, היא נטולת גלוטן ומתאימה גם לצליאקים ולצמחוניים. בנוסף הפולנטה ניתנת לשדרוג עם מגוון תוספות ומשמשת ארוחת ערב נהדרת גם לילדים.

מצרכים

  • 4 כוסות מים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס פולנטה
  • 3 כפות חמאה בטמפרטורת החדר
  • ½ כוס גבינת פרמזן מגוררת



אופן ההכנה

1. נרתיח המים עם מלח בסיר גדול, נוסיף את הפולנטה בהדרגה למים הרותחים ונערבב היטב עד שכל הפלונטה נספגה במלואה ללא גושים. יש לערבב עם מטרפה לתוצאה מושלמת.

2. נוריד את עצמת הלהבה לבינונית ונבשל למשך 3-4 דקות תוך כדי ערבוב, עד לקבלת דייסה סמיכה. נוריד את הפולנטה מהאש כאשר היא מוכנה – סמיכה ולא קשה, בעלת מרקם קטיפתי ורך ונוסיף לתערובת 3 כפות חמאה.

מרקם הפולנטה המוכנה

מרקם הפולנטה המוכנה

3. נערבב היטב עד שהחמאה נמסה לגמרי, נוסיף גם גבינת פרמז’ן ונערבב שוב היטב. נעביר את הפולנטה לצלחת ההגשה הרצויה, נכסה ונניח ל-5 דקות. כעת נטעם את הפולנטה, נוסיף מלח פלפל לפי טעם ונקשט מעל בשארית החמאה והפרמזן.

פולנטה עם פטריות

מתכון לפולנטה עם פטריות

אם אתם רוצים לקחת את המתכון המעולה הזה לרמה של מסעדות, כל מה שצריך לעשות הוא להכין ראגו פטריות ולהגיש מעל.

איך מכינים?
במחבת רחבה ממיסים 2 כפות חמאה, מוסיפים 200 גרם פטריות טריות קצוצות ומטגנים בחמאה כ-5-7 דקות, עד שהפטריות משחימות, מוסיפים מלח ופלפל ומגישים ישר על הפולנטה.



עוד מדריכי בישול מעניינים:

שיתוף

אולי יעניין אותך...

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *