לאופה המתחיל: 8 טיפים לעוגה מוצלחת בכל פעם!

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

מדריך לאפיית עוגות | תמונה: shutterstock

החלטתם ללכת על זה, קניתם את כל המצרכים ואתם מוכנים להכין את העוגה הראשונה שלכם! על פניו, זה נראה פשוט, לא? כלומר, מה כבר יכול להיות מסובך בהכנת עוגה, מערבבים הכל ביחד ומכניסים לתנור! אז זהו, שלא בדיוק. כדי להכין עוגה מנצחת, כדאי לדעת כמה דברים לפני שניגשים למלאכה ואנחנו רוצים לתת לכם טיפים חשובים לפני שאתם פותחים את אריזת הקמח.

מה חשוב לדעת לפני שמתחילים?

עוגות הן דבר נפלא, טעים ומרשים. זה מושלם לאירוח, קינוח או סתם למשהו עם הכוס תה או הקפה שלכם בבוקר. יש כמה סוגים של עוגות, הכי נפוצות הן עוגת שכבות ועוגות בחושות. הכנת עוגה לא אמורה להיות מסובכת, אך חשוב לשים לדברים כמו מינונים, כמויות, תבניות וסוגים שונים של קמח. הנה כמה טיפים שיעזרו לכם להבין את העוגה המושלמת:

1. ערבוב המצרכים

הדבר הראשון ממנו מתחילים בהכנת עוגה הוא ערבוב המצרכים יחד. לפעמים נדמה שאפשר פשוט לזרוק הכל יחד לקערה ויאללה בלאגן. אך זה לא בדיוק נכון, יש סיבה לסדר המצרכים מהם אנו מתחילים ליצור את הבלילה. המרכיבים הקיימים בכל מצרך יוצרים תגובה מסוימת שגורמת לעוגה להגיע למרקם הרצוי. למשל:

עוגות חמאה, עוגות פאונד ושכבות מקבלות את המרקם הרך והלח שלהן על ידי ערבוב השמן והסוכר, הוספת ביצים ושילוב איטי ומבוקר של המוצרים היבשים, כאשר לסירוגין מוסיפים את הנוזלים כמו חלב.

עוגות שיפון ועוגות בחושות מקבלות את המרקם האוורירי שלהן מטריפת חלבוני הביצים היטב תוך כדי שילוב עם החמאה, מאחר ובזמן טריפת הביצים נוצר אוויר הממלא ומנפח את התערובת – מה שמקנה לאחר מכן לעוגה את האווריריות והגמישות.

2. בחירת הקמח

לכל מתכון עוגה יש סוג קמח המתאים לו ספציפית. חשוב לעקוב אחר המתכון באופן מדויק ולהשתמש בקמח שמותאם לאותה העוגה. בכל קמח יש אחוזי חלבון משתנים, ככל שיש יותר חלבון, יש יותר גלוטן. למשל:

  • קמח עוגות מכיל כמות נמוכה של חלבון ושמרים ולכן מתאים יותר לעוגות בחושות.
  • קמח לחם מכיל הכי הרבה שמרים וחלבון ומתאים יותר לאפייה של מוצרים צפופים יותר.
  • קמח אפייה לכל מטרה הוא באמצע יחסית מבחינת המרכיבים ויוצר עוגות רכות יותר.

3. שקילה

שקילת קמח לעוגה | תמונה: shutterstock

שקילת קמח לעוגה | תמונה: shutterstock

שקילת הקמח היא הדרך המדויקת ביותר למדוד את כמות הקמח הרצויה. במידה ואין לכם בבית משקל, אולי כדאי לשקול לקנות אחד. במידה וטעיתם בחישוב כמות הקמח ולקחתם כוס גדולה או קטנה מידי, אתם עלולים לקבל כמות לא נכונה של קמח ועל כן טקסטורת העוגה לא תצא בדיוק כמו שרציתם.



4. בועות

לא שזה סוף העולם, אבל אם כבר מכינים עוגה מושלמת, כדאי לדעת איך לגרום לה להראות ככה. כשסיימתם לטרוף וליצור את בלילת העוגה, יצקתם אותה לתוך תבנית אפייה ואתם מוכנים להכניס אותה לתנור – שימו לב שלא נוצרו בועות בבלילה. הבועות עלולות להתפוצץ בזמן האפייה וליצור חורים קטנים בבצק העוגה.

על מנת שתוכלו להימנע מזה, קחו את תבנית האפייה ודפקו אותה על השיש פעמיים שלוש – בדיוק כמו שעושים עם כוס קפה שחור. ככה ישתחרר האוויר שנוצר בבצק וישחרר את הבועות הלא רצויות.

5. גודל התבנית

יש לכם מתכון שמשתמש בגודל מסוים של תבנית אפייה הנדרשת לעוגה שלכם. אבל התבנית שיש לכם בבית היא קצת יותר קטנה. בעיה? האמת שכן. הסיבה לכך שגודל התבנית קריטי בהתאם למתכון היא מכיוון שעוגות נוטות לתפוח ולעלות בזמן האפייה ב-לפחות 50%, במידה והתבנית שלכם קטנה יותר ממה שצוין במתכון יש סיכוי שהעוגה תגלוש.

6. אפייה בתנור

אחת הבעיות הנפוצות לעוגות שלא צלחו היא טמפרטורת האפייה. או שהעוגה נשרפה או לא נאפתה מספיק. כדי למנוע אי נעימויות ועבודה כפולה, רצוי לרכוש מדחום תנור על מנת שתוכלו לבדוק אם התנור שלכם מכויל כמו שצריך. בנוסף חשוב לשים לב ליתר השימוש שלכם בתנור בעת האפייה, כמו למשל:

  • מיקום העוגה בתנור צריך להיות במרכז התנור, מאחר וקרבת התנור לדפנות התנור עצמו עלולות לגרום לעוגה שלכם להיאפות יתר על המידה ולהישרף או להתייבש.
  • סגירת דלת התנור לאחר שמיקמתם את העוגה על תבנית האפייה, צריכה להיות עדינה ואיטית. כשטורקים את דלת התנור בחזקה, זה עלול לשחרר בועות אוויר כלואות בחמאה.
  • בדיקת מידת העשייה של העוגה מתבצעת על ידי הכנסת קיסם אל מרכז העוגה. במידה והקיסם יוצא יבש, העוגה מוכנה.
  • חממו את התנור שלכם מראש כדי להכניס את העוגה לתוך הטמפרטורה הרצויה.
  • הידעתם? ההצלחה של עוגת גבינה אפויה תלויה רבות בשלב האפייה, הנה מתכון מפורט שיסביר לכם איך להכין אותה >> עוגת גבינה אפויה מנצחת

7. ציפוי העוגה

ציפוי עוגה בשוקולד | תמונה: shutterstock

ציפוי עוגה בשוקולד | תמונה: shutterstock

כל עוגה טובה צריכה ציפוי שישלים אותה, למזלכם יש לנו כמה מתכוני ציפויים קלים שישדרגו את העוגה שלכם מיד:

8. הוצאת העוגה מהתנור

העוגה מוכנה וכבר בא לנו לחתוך פרוסה, חכו! כל עוגה צריכה כמה דקות של צינון בטמפרטורת החדר. כך העוגה בעצם מתייצבת ומוכנה לשלב הבא.

  1. במידה ומדובר בתבנית קפיצית, נתקו את דפנות התבנית ושחררו את העוגה לחופשי.
  2. עברו עם סכין מריחה לאורך דפנות התבנית ושחררו את העוגה מהתבנית.
  3. השתמשו בקרש חיתוך, הניחו מעל לעוגה והפכו את שניהם. הרימו את התבנית והוציאו את העוגה.
קטגוריות: אפייה, כללי

שיתוף

אולי יעניין אותך...

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *


FoodisGood