תפריט

מתכון לשקשוקה קלה + 6 רעיונות לתוספות משדרגות

  פורסם בתאריך   על ידי   10 תגובות

אם אי פעם שאלתם את עצמכם איך מכינים שקשוקה מוצלחת? כזאת שתשמור בדיוק על היחס הנכון בין רוטב לביצים, כזו שתהיה חמה חמה אבל לא יבשה, יש לנו את התשובה! לא חייבים להיות ד”ר שקשוקה – המתכון היחיד שתצטרכו אי פעם לשקשוקה מוצלחת + 6 רעיונות לתוספות, סתם כדי שהשקשוקה לא תהיה משעממת.

איך מכינים שקשוקה? מתכון בטוח של מורן תורג’מן

מצרכים:

    • 5-6 עגבניות
    • 4 כפות שמן
    • 1/2 פלפל חריף קצוץ (לשקשוקה חריפה / פיקנטית)
    • 3-4 שיני שום פרוסות
    • מלח, פלפל שחור לפי הטעם

1 כפית פפריקה חריפה

  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • כפית אבקת מרק עוף (לא חובה)
  • 1/2 כפית סוכר
  • 2 כפות מטבוחה / רסק עגבניות
  • 5 ביצים

הוראות ההכנה:

  1. בתחתית כל עגבנייה יוצרים X עם סכין חדה. מבשלים בסיר עם מים חמים למשך 10 דקות. קולפים את העגבניות וקוצצים.
  2. במחבת רחבה ואיכותית מטגנים שום, מוסיפים פפריקה ופלפל חריף (לשקשוקה פיקנטית) ומטגנים כ-דקה.
  3. זה הזמן להוסיף למחבת עגבניות, מטבוחה או רסק עגבניות ו-5 כפות מים, מערבבים היטב, מכסים במכסה ומבשלים כ-3 דקות.
  4. כעת, יוצרים גומה עדינה עם כף עץ ואליה פותחים בעדינות ביצה, ממשיכים כך עם ביצים לפי מספר הסועדים.
  5. מפזרים על הביצים מלח ופלפל, מכסים במכסה ומבשלים על אש קטנה כרבע שעה, או עד שהביצים מתקשות לפי הטעם.
  6. לסיום, מפזרים על השקשוקה פטרוזיליה או כוסברה קצוצה ומגישים חם.

מתכונים קשורים:
מתכון לפיתות ביותיות במחבת
מתכון לטחינה ביתית מוצלחת
מתכון לחמוצים ביתיים מהירים

אסור לשכוח * כמה טיפים לשקשוקה המושלמת

  • השתמשו במחבת רחבה ועמוקה: כדי שהשקשוקה תצא מלאה ברוטב ולא תתייבש, חשוב להשתמש במחבת רחבה ואיכותית, בה החום יתפזר באופן שווה.
  • אל תוותרו על קילוף העגבניות: קליפות עגבניות בשקשוקה יכולות להרוס אותה, אם אתם מחפשים רוטב חלק בלי עצמים מפריעים – אל תתעצלו וקלפו את העגבניות.
  • לשקשוקה חריפה הוסיפו כף פפריקה אדומה חריפה / טבעות פלפל חריף. טעמו את הרוטב וודאו שהוא לא חריף מידי, זכרו – במהלך הבישול רמת בחריפות עולה.

6 דרכים להכין שקשוקה

שקשוקה מוצלחת היא שקשוקה עם תוספות: עם תרד, חצילים, פטריות, גבינה בולגרית או כל תוספת אחרת!

1. שקשוקה בלקנית: גבינת פטה / בולגרית וחצילים

אם בא לכם להרגיש בבית קפה, שקשוקה בלקנית היא השקשוקה שלכם! הגישו לצד חלה קטנה קריספית וכוס מיץ תפוזים ואין כל צורך לצאת לבית קפה.

מצרכים:

  • 200 גרם גבינת פטה קשה
  • 1 חציל קטן
  • חופן זיתי קלמטה
  • טחינה ביתית

איך מכינים? קולפים את החציל וחותכים לקוביות בינוניות בגודל שווה. מחממים שמן חצי עמוק במחבת רחבה ומטגנים את קוביות החציל עד להזהבה יפה. מפזרים על השקשוקה בעודה חמה ומגרדים מעל המון גבינת פטה. מגישים לצד זיתי קלמטה טחינה ביתית וזה הכל!

שקשוקה עם בשר טחון | מני רחמים

שקשוקה עם בשר טחון | מני רחמים

2. שקשוקה בולונז: עם בשר טחון

אחד הרעיונות המעולים של מני רחמים היה להפוך את השקשוקה לבשרית ע”י הוספת בשר טחון ותבלינים מתאימים, שקשוקה בשרית קלה להכנה ומושלמת לארוחת צהריים לילדים ולכל המשפחה.

מצרכים:

  • 1/2 קילו בשר טחון
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 בצל קצץ דק
  • כוס פטריות פרוסות שימורים
  • מעט אורגנו

איך מכינים? מתחילים בהכנת הבשר: מטגנים את הבצל עד שהופך שקוף, מוסיפים שום, פטריות ובשר טחון ומפוררים היטב עם מזלג, מבשלים עד שהבשר מוכן. מעל לבשל מכינים את רוטב השקשוקה לפי המתכון הרגיל.

3. שקשוקה טריפוליטאית: עם פלפל צ’ומה וכמון

הטריפוליטאים יודעים לבשל, על זה אין ויכוח! אם עדיין לא יצא לכם לטעום שקשוקה טריפוליטאית, זה הזמן לרוץ להכין.

מצרכים:

  • 4 כפות ממרח פלפלצ’ומה ביתי או קנוי
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כף פפריקה חריפה
  • 8 גרגירי קימל

איך מכינים? לאחר טיגון העגבניות, מוסיפים את ממרח הפלפל צ’ומה ומערבבים היטב. מוסיפים גם כמון, פפריקה חריפה וזרעי קימל וממשיכים בהכנה כרגיל. השקשוקה מוכנה? תגישו לצד לחם בולו מרוקאי.

שקשוקה תרד וגבינה | ריקי גבאי

שקשוקה תרד וגבינה | ריקי גבאי

4. שקשוקה תרד: עם תרד, בזיליקום וגבינת עזים

השקשוקה של גבאי מכונה שקשוקת גן עדן, היא הוסיפה לה את כל מה שטעים והפכה אותה לגן עדן אמיתי לאוהבי השקשוקה, נסו ולא תתחרטו!

מצרכים:

  • חבילת עלי תרד קצוצים דק
  • כמה עלי בזיליקום בודדים
  • 100 גרם גבינת עיזים

איך מכינים: לרוטב השקשוקה המוכן הוסיפו את התרד והבזיליקום והמשיכו כרגיל. העבירו את הרוטב ע התרד לכלי חסין אש, פתחו ביצים והטביעו גבינת עיזים, אפו את השקשוקה בתנור חם על 190 מעלות עד שהביצים מוכנות.

5. שקשוקה עם נקניקיות מרגז

רוצים לשדרג את השקשוקה? תוסיפו לה נקניקיות מרגז! תוספת מעולה שהופכת את השקשוקה לארוחת צהריים משביעה במיוחד.

מצרכים:

  • חבילת נקניקיות מרגז שלמות

איך מכינים? הכינו את רוטב השקשוקה ותנו לו להתחמם, הכניסו את נקניקיות המרגז לרוטב וסגרו עם מכסה, בשלו עד שהנקניקיות מוכנות ורק אז הוסיפו ביצים.

שקשוקה פטריות וירקות | מני רחמים

שקשוקה פטריות וירקות | מני רחמים

6. שקשוקה פטריות וירקות

שקשוקה עשירה היא שקשוקה עם תוספות, אז למה לא להוסיף לה המון ירקות? מני רחמים עושה את זה מצוין עם פטריות, גזר, קישוא ועוד..

מצרכים:

  • 2 גזרים חתוכים לקוביות
  • 1 בטטה חתוכה לגפרורים
  • 1 בצל חתוך לפרוסות
  • 2 קישואים חתוכים לחצי טבעות
  • סלסילת פטריות שמפיניון טריות פרוסות

איך מכינים? התחילו בטיגון הירקות לפי הסדר, עד שכל הירקות רכים. הוסיפו את רוטב השקשוקה לפי המתכון ובשלו, אחרונות נכנסות הביצים.

עוד מתכוני שקשוקה מוצלחים:
מאפה שקשוקה בתוך לחם
שקשוקה חצילים וסירות גמבה צבעוניות
מתכון לשקשוקה קלה בתנור

תמונה ראשית: מורן תורג’מן.
מה אתם מוסיפים לשקשוקה שלכם? שתפו אותנו בתוספות מעניינות בתגובות!

10 תגובות

  1. גדי :

    אני מאוד אוהב שקשוקה חריפה אז אני תמיד מוסיף תבלין צ’ילי גרוס או פלפל שאטה.. אם אין אז פלפל ירוק טרי קצוץ.

  2. מורן :

    תקשיבו הכנתי שקשוקה חריפה שמתי קצת יותר מחצי פלפל חריף ויצאה שקשוקה חריפה אש! הילדים לא יכלו לגעת, מזל שהבעלול חולה חריף וחיסל הכל לבד…..
    יש המלצה אולי איך לדעת כמה חריף לשים שתהיה רק פיקנטית שגם הילדים יוכלו ליהנות? אודה מראש על תשובה

    • אפי :

      מורן כדאי לך לנסות להשתמש בפפריקה חריפה במקום פלפל חריף טרי.. החריפות יותר עדינה ואפשר לשלוט בחריפות, לטעום בכל פעם.

    • מרים :

      תמיד יש בעיה עם פלפל חריף, לא תמיד הוא באותה החריפות, לפעמים הוא לא ממש חריף ולפעמים חריף אש! לכן חשוב לבדוק לפני שמכניסים לתבשיל חתיכה מהפלפל כדי לוודא שהתבשיל לא יהיה חריף מידי..
      ואת יכולה להשתמש בפלפל שחור ופפריקה חריפה כדי להשיג חריפות עדינה.

    • מבקרת :

      תכניסי לשקשוקה מעט פלפל שחור טחון במקום כל שאר התבלינים החריפים, השקשוקה תקבל פיקנטיות קלה וטעימה ולילדים לא תהיה בעיה.
      תוסיפי לפי הטעם

    • הודיה :

      מורן את יכולה להשתמש בפלפל צ’ומה ולשים כפית בערך .
      זה לא אמור להיות חריף.

  3. סוזנה :

    וואו הכנתי את השקשוקה חצילים שלכם והיא מדהימה פצצה !!

  4. יעל :

    להוסיף כמון

  5. shimrit :

    כדאי לטחון את השקשוקה לפני הוספת הביצים?

  6. דודי :

    מתכון לשקשוקה בלקנית אם גבינה וחצילים – להיט! אם יש סבלנות להשקיע קצת בבוקר יום שישי, לגמרי חוסך יציאה מהבית

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *

סרטונים מעוררי תיאבון

FoodisGood