מתכון לבלינצ’ס מעולה + 4 מילויים טעימים

  פורסם בתאריך   על ידי   3 תגובות

בליני, או בשמו הידוע בלינצ’ס, הוא אחד המאכלים האהובים עלינו, וזאת מאחר והוא מגיע בכל כך הרבה סוגים וטעמים (עם פטריות, בשר, גבינה ועוד).

הבסיס של הבלינצ’ס בעיקרו מורכב מקמח, שמרים וחלב או מים. יש המכירים אותו בתור בלינצ’ס הונגרי, אך למעשה הבצק הטעים הזה מגיע ממקור רוסי. בעזרת המדריך הבא תכינו בלינצ’ס מוצלח בכל פעם.

אז איך מכינים בלינצ’ס?

מתכון מושלם לבלינצ’ס שמתאים גם למילוי בשרי (כי הוא פרווה כמובן) וגם למילוי חלבי.

מצרכים

  • 4 ביצים
  • 2 כוסות קמח
  • 2 כוסות מים
  • 6 כפות שמן
  • כפית מלח

אופן ההכנה

1. טורפים את כל מצרכי הבלינצ’ס בקערה גדולה, עד לבלילה חלקה ללא גושים. את הקמח מוסיפים בסוף ומערבבים שוב לבלילה חלקה. מומלץ להעביר את הבלילה במסננת למניעת גושי קמח.

בלילת בלינצ'ס

כך תיראה הבלילה כשהיא מוכנה

2. משמנים מחבת טפלון מעט ומכוונים ללהבה בינונית. יוצקים חצי מצקת מבלילת הבלינצ’ס ובזמן היציקה כבר מסובבים את המחבת כך שהבלילה תכסה את כולה ולבסוף תיווצר שכבה אחידה ודקה.

טיגון בלינצ'ס

יוצקים ומסובבים את המחבת

3. כעת מטגנים כחצי דקה, עד הופעת הבועות המוכרות.

בלינצ'ס על המחבת

הבלינצ’ס מוכן להפיכה

4. הופכים את הבלינצ’ס לטיגון של חצי דקה נוספת ואז עורמים את הבלינצ’ס זה מעל זה בצלחת. ממלאים במה שאוהבים (מתכונים מעולים למילויים תמצאו בהמשך).

*המלצה חמה: חממו שוב את מחבת הבלינצ’סים שלכם עם מעט שמן או חמאה וטגנו את הבלינצ’ס הממולאים בשנית, לא תאמינו כמה זה משדרג את המנה.

זמן למילוי: 4 מילויים מעולים לבלינצ’ס

אז עכשיו שאנחנו כבר יודעים להכין בלינצ’ס כמו המקצוענים, הגיע החלק הטעים באמת. מתכונים לבלינצ’סים במילויים שונים: פטריות, גבינה מתוקה, תפוח אדמה מלח וגם כבד קצוץ.

בלינצ’ס גבינה וצימוקים מתוק

מתכון מתוק ומקסים, מתאים מאוד לילדים. את הבלינצ’סים הבאים כדאי להכין לארוחת ערב מתוקה ובריאה לילדים ולכל המשפחה. מילוי קרמי מתקתק.

מצרכים:

  • 150 גרם גבינת ריקוטה
  • 1 גביע גבינה לבנה (250 גרם)
  • כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס אבקת סוכר
  • כוס צימוקים / חמוציות

איך מכינים את המילוי?

  1. מערבבים את כל חומרי המילוי בקערה ומוסיפים אבקת סוכר לפי הצורך.
  2. ממלאים את דפי הבלינצ’ס בשכבה דקה ומקפלים את הדפנות אל פנים הבלינצ’ס תוך גלגולו עד הסוף.
  3. חוצים לשניים, מסדרים בצלחת ומפזרים אבקת סוכר וריבה.



בלינצ’ס במילוי פטריות

בלינצ’ס פטריות הוא אחד המאכלים הטעימים שיש, לאוהבי הפטריות כמובן. נהדר לצמחונים ויכול לשמש כמנה ראשונה נהדרת באירוח חלבי / בשרי.

מצרכים:

  • 4 כפות מרגרינה
  • 1 כוס בצל קצוץ
  • 1 כוס פטריות טריות חתוכות
  • 4 כפות קמח
  • כפית אבקת מרק פטריות
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 כוסות מים

איך מכינים?

  1. מסננים את הפטריות ושופכים את הנוזל.
  2. ממיסים מרגרינה בקלחת ובה מטגנים בצל עד שהוא הופך שקוף, 2-3 דקות ולא יותר.
  3. מוסיפים את הפטריות לבצל ומטגנים עוד כדקה.
  4. מוסיפים את הקמח ואת אבקת המרק יחד עם מלח ופלפל ומערבבים היטב.
  5. מוסיפים בהדרגה את המים ומבשלים על להבה נמוכה עד לקבלת רוטב סמיך.
  6. ממלאים את דפי הבלינצ’ס בשכבה דקה ממילוי הפטריות ומקפלים את הדפנות אל פנים הבלינצ’ס תוך גלגולו עד הסוף.

בלינצ’ס תפוחי אדמה מלוח

מנה מלוחה וטעימה שמכינים ממש בקלות. מילוי תפוחי אדמה הוא מילוי נהדר, תוסיפו לו בצל מטוגן ותקבלו מעדן. מושלם לארוחת ערב ולאירוח.

מצרכים:

  • 2 תפוחי אדמה גדולים
  • ½ כפית אבקת מרק פרווה
  • בצל קצוץ מטוגן (לא חובה אבל משדרג)
  • מלח ופלפל לפי הטעם

איך מכינים?

  1. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות.
  2. מרתיחים בסיר עם מים ומלח עד לריכוך.
  3. מועכים את תפוחי האדמה לפירה, ממליחים ומפלפלים, טועמים ומצננים לטמפרטורת החדר.
  4. ממלאים כל דף בלינצ’ס בככף מהפירה ומפזרים כפית בצל מטוגן מעל.
  5. מקפלים את הדפנות אל פנים הבלינצ’ס תוך גלגולו עד הסוף.



בלינצ’ס כבד קצוץ

אם יש מנה אהובה בראש השנה זו כמובן מנת הבלינצ’ס הממולא בכבד קצוץ, אבל האמת היא שהמנה הזאת מתאימה לכל אירוח חגיגי. הגישו את הבלינצ’ס עם רוטב פטריות פרווה ויש לכם כוכב >> מתכון לרוטב פטריות.

מצרכים:

  • ½ קילו כבדי עוף אחרי צלייה על אש גלויה
  • 2 בצלים גדולים קצוצים
  • 5 ביצים קשות
  • כף מיונז
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל לבן

איך מכינים ממרח כבד קצוץ?

  1. את 2 הבצלים מטגנים במחבת עם שמן עד להזהבה, מוציאים ומצננים היטב.
  2. בינתיים מטגנים את הכבדים בשלמותם עם שמן, מלח ופלפל לפי הטעם. מוציאים ומצננים לחלוטין.
  3. טוחנים את הכבדים עם הבצל והביצים הקשות במטחנת בשר, מוסיפים כף מיונז ומערבבים היטב.
  4. טועמים את ממרח הכבדים, מתקנים תיבול של מלח ופלפל וממלאים את הבלינצ’סים.

צליאקים? דאגנו גם לכם: מתכון לבלינצ’ס ללא גלוטן מקמח תפוחי אדמה.

קטגוריות: אפייה, כללי

שיתוף

אולי יעניין אותך...

3 תגובות

  1. זהבה :

    תודה יצאו ממש מוצלחים

  2. שוקי :

    אני אוהב להכין בלינצ’סים מגוונים ..אפשר כל מילוי שעולה בדעתכם ..
    במיוחד מילוי פיטריות ברוטב פיקאנטי ספרדי על בסיס רסק עגבניות . סגירת העלה , הוספת עוד מעד מהמילוי מעל והקרמה בתנור עם גבינה צהובה מגורדת .
    מזכיר את לזניה האיטלקית .

  3. שירה דהן :

    הכנתי היום את הבלינצ’ס פטריות וגם עם רוטב פטריות… הבלינצ’ס יצאו מעולים ממש גם את המילוי אהבנו אבל הרוטב קצת מיותר אני חייבת לציין, בכל מקרה מומלץ מאוד 🙂

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *


FoodisGood