מתכון לקערת לחם למרק • כך תעשו את זה נכון

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

מרק חם וסמיך הכי טעים עם חתיכת לחם רכה, אך מה אם יכולתם לשלב את שני אלה יחד? מה אם יכולתם לאכול את המרק האהוב עליכם היישר מתוך בטנה של כיכר לחם חמה שהרגע יצאה מהתנור?

איך מכינים קערת לחם מושלמת?

איזה מרק אתם הכי אוהבים? אפונה? בטטה? ירקות? או אולי זה בכלל לא מרק אלא תבשיל גולש? מה שזה לא יהיה, מהיום לא תוכלו לאכול מרק מקערה רגילה יותר, כי המתכון הבא לקערת לחם הוא פשוט מושלם ויגרום לכם לסיים את כל הצלחת – במלוא מובן המילה. *ניתן להכין גם קערות לחם מלא.

מצרכים

  • 7 גרם שמרים יבשים
  • 2 וחצי כוסות מים חמים
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כפות שמן צמחי
  • 7 כוסות קמח
  • 1 כף קמח תירס
  • 1 חלבון ביצה
  • 1 כף מים



אופן ההכנה

  1. משרים את השמרים בקערה גדולה עם מים חמים למשך עשר דקות, עד לקבלת עיסה.
  2. מוסיפים מלח, שמן ו-4 כוסות קמח לתערובת השמרים וטורפים היטב.
  3. שופכים את יתרת הקמח, חצי כוס כל פעם וטורפים במטריפה חשמלית על מהירות בינונית עד לקבלת בצק.
  4. לשים את הבצק על משטח מקומח למשך 6 דקות, עד להתרככות הבצק.
  5. מניחים את הבצק בתוך קערה משומנת מעט, מכסים במגבת לחה ומניחים בצד למשך 40 דקות, עד שהבצק יתפח כפליים.
  6. כעת מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים ל-8 חלקים שווים, כאשר כל חלק יוצקים לכיכר עגולה.
  7. מניחים את הכיכרות על נייר אפייה משומן מעט ומפזרים מעל בקמח תירס.
  8. מכסים את הכיכרות במגבת מטבח ומניחים במקום חמים למשך 35 דקות, עד שהבצק תפח כפליים מגודלו.
  9. מחממים תנור מראש ל-200 מעלות ובינתיים טורפים בקערה קטנה את חלבון הביצה עם כף מים.
  10. מברישים בעדינות את כיכרות הלחם במחצית מתערובת החלבון ומכניסים לתנור למשך 15 דקות.
  11. מוציאים מהתנור, מברישים את הכיכרות ביתרת התערובת ומכניסים לתנור למשך 15 דקות נוספות.
  12. מצננים מעט את הכיכרות, חותכים כ-1.5 ס”מ מהקצה העליון של הכיכר, מוציאים כ-2 ס”מ מתוכן הכיכר וממלאים במרק המועדף בעודו חם.

טיפ* המרקים שהולכים הכי טוב בקערת לחם הם בדרך כלל מרקים סמיכים, מאחר והם לא נספגים כל כך מהר בלחם ומחזיקים לאורך זמן.



הכי מתאימים לקערות לחם:

שיתוף

אולי יעניין אותך...

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *

FoodisGood