תפריט

קנלוני ממולא בשר או גבינות + רטבים מעולים

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

פסטה היא כנראה אחד המאכלים הכי אהובים עלינו, עוד צורה נהדרת לפסטה היא ללא ספק הקנלוני ולו רק בגלל הסיבה שאפשר למלא אותו בכל מה שרק נרצה ורצוי כמה שיותר.

קנלוני הוא מאכל איטלקי מלא בכל טוב. המילוי שלו לרוב יהיה מורכב מבשר טחון או גבינות בתוספות שונות. השילוב של הפסטה הרכה עם הרוטב הופך את המנה לעשירה בטעמים. 2 המתכונים הפופולריים ביותר לקנלוני הם במילוי בשר + רוטב עגבניות או במילוי גבינה + רוטב שמנת.

מתכון: קנלוני בשר ברוטב עגבניות

הקלאסי: קנלוני בשר ברוטב עגבניות עסיסי

הקלאסי: קנלוני בשר ברוטב עגבניות עסיסי

מה יכול להיות טעים יותר מצינורות פסטה רכים וטעימים במילוי בשר וברוטב עגבניות? מתכון למנה מוצלחת לארוחת צהריים מקורית.

מצרכים:

אופן ההכנה:

  1. נחמם ככף שמן במחבת ונטגן בצל ל-5 דקות עד להתרככות, נוסיף שום ונבשל לעוד דקה. נניח לצינון.
  2. נערבב את הבשר הטחון עם בצל ושום מטוגנים ונתבל במלח ופלפל לפי הטעם.
  3. נמלא כל צינור קנלוני בתערובת הבשר ונניח בצד.
  4. בתבנית מלבנית עם שוליים גבוהים נסדר את צינורות הקנלוני, מעליהם נשפוך את הרוטב כך שהוא מכסה כל אחד מהצינורות. נכסה את התבנית בנייר כסף.
  5. נכניס לתנור חם על 190 מעלות ונבשל את הקנלוני ברוטב העגבניות למשך 40-50 דקות, עד שהפסטה מוכנה והבשר שבפנים מוכן גם הוא.



מתכון: קנלוני תרד וגבינות ברוטב שמנת

המושחת: קנלוני תרד ריקוטה וגבינות נוספות

המושחת: קנלוני תרד ריקוטה וגבינות נוספות

הגרסה המוכרת והאהובה לקנלוני תרד ריקוטה. מתכון נהדר לאוהבי הגבינות, מתאים גם לצמחוניים. קנלוני ממלואים בגבינות ותרד, מושלם לשבועות או לכל אירוח חלבי. במתכון זה רוטב שמנת, אך ניתן להכין גם עם רוטב עגבניות ולהקרים בעזרת גבינה צהובה, יותר נהדר לא פחות.

מצרכים:

  • 150 גרם גבינת עזים רכה
  • 150 גרם גבינת ריקוטה
  • 100 גרם פרמז’ן מגורדת (או צהובה מגוררת)
  • קמצוץ אגוז מוסקט מגורד
  • 200 גרם צינורות קנלוני מיובשים
  • 2 כוסות עלי תרד טריים, שטופים וקצוצים דק
  • לרוטב: כוס רוטב שמנת מוכן >> למתכון לרוטב שמנת
  • להקרמה: חופן גבינה צהובה מגוררת

אופן ההכנה:

  1. תחילה נכוון מראש תנור ל-200 מעלות.
  2. בקערה גדולה נערבב גבינת עזים, ריקוטה, פרמזן ואגוז מוסקט עד לקבלת מרקם אחיד, נוסיף את התרד הקצוץ ונערבב היטב.
  3. נעביר את תערובת הגבינות והתרד כולה כולה לתוך שקית זילוף.
  4. נשתמש בשקית הזילוף למילוי צינורות הקנלוני ונניח אותם אחד ליד השני בתבנית עמוקה מותאמת לאפיה בתנור.
  5. את רוטב השמנת נשפוך מעל צינורות הקנלוני ומעל נפזר את הגבינה הצהובה המגוררת.
  6. .לבסוף נכניס את התבנית לתנור ונאפה למשך 35 דקות. (רצוי לבדוק אחרי 25 דקות)



טיפים ושדרוגים

סוג הבצק: לרוב קנלוני מגיע מיובש באריזה מוכנה. אין יותר פשוט מלהכין ולהגיש. אבל אם אין קנלוני בסופר בוודאי תשמחו לגלות שניתן להכין אותו מדפי לזניה, רככו את הדפים, מלאו וגלגלו לצינור ויש לכם קנלוני מאולתרים 🙂

המילוי: המלוי עושה את כל העבודה ולכן אל תעצרו את עצמכם מרעיונות מקוריים. מילוי הקנלוני יכול להיות בשרי או חלבי וגם טבעוני (ע”י שילוב של תרד קצוץ ואגוזי מלך לדוגמא). שחקו עם התוספות לגבינות (תרד, פטריות, עגבניות מיובשות ואפילו חצילים). ואם בחרתם במילוי בשרי שדרגו אותו עם צנוברים, אריסה או פטריות.

הרוטב: למרות שהקנלוני מושלמים עם רוטב עגבניות או שמנת מעל, תמיד אפשר להשתולל ולהוסיף לו גבינות מגורדות מכל הסוגים, ירקות אהובים ועוד.. בעצם, שילוב של הרטבים אפילו יהיה יותר טעים. אם אתם מכינים קנלוני גבינות, שדרגו אותו עם רוטב עגבניות והקרמה של גבינה צהובה מעליו, לא תאמינו כמה זה טעים!

האפייה: אל תשאירו אותו לבדו והקפידו להציץ לתוך התנור מידי פעם, כך תוכלו לזהות אם הקנלוני מוכן עפ”י כמות הרוטב שהצטמצם או הזהבה של הפסטה בחלקה העליון.

רטבים נוספים לשדרוג הקנלוני

לא פעם ציינו שרוטב עגבניות או שמנת הם הרטבים הפופולריים, אבל מה אם תרצו לשדרג את המנה עוד יותר? הרטבים הבאים יעשו את העבודה.

רוטב רוזה: רוטב מאוד קל להכנה ובלי ספק בין הטעימים שיש. הרוזה הוא בעצם שילוב של שמנת ועגבניות, כך נהנים מכל העולמות. למתכון: רוטב רוזה ביתי.

רוטב פסטו: זה מעולה על פסטה והאמת היא שזה מעולה בכללי. מתכון להכנת הרוטב האהוב והמוכר, רוטב פסטו ביתי על בסיס שמנת. למתכון: רוטב פסטו.

רוטב בשמל חלבי / פרווה: רוטב הבשמל מושלם להכנת קנלוני, הוא מתאים ל-2 הגרסאות (במילוי בשר או במילוי גבינות) היות וניתן להכין אותו חלבי או פרווה. למתכון: רוטב בשמל.

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *

FoodisGood