תפריט

רוטב קרמל: מתכון להכנת קרמל מוצלח בכל פעם

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

קרמל, רק המילה עצמה מעלה חיוך על פנינו. למי שלא יודע, קרמל הוא תצורה של חימום סוכר. הרוטב שנוצר לאחר חימום הסוכר יכול לשמש למגוון רחב של מתכונים מתוקים, החל ממילוי לסוכריות שוקולד ועד ציפוי על גלידה או פנקייק. יש אפשרויות שונות לחימום הסוכר, תלוי כמובן לאיזה מרקם של הקרמל רוצים להגיע. אבל זה לא באמת משנה, כי כך או אחרת, זה טעים!

אז איך מכינים קרמל מוצלח?

כדי שנוכל באמת ליהנות מהרוטב כדאי ליהנות מאופן ההכנה, כי התוצאה הסופית פשוט מתוקה!

מה צריך?

  • 1 כוס סוכר חום
  • 1/2 כוס חמאה
  • 1/4 כוס חלב או מים
  • 1 כפית תמצית וניל



איך מכינים?

  1. שופכים את הסוכר החום, החמאה, והחלב לתוך סיר בינוני בעל תחתית עבה ומביאים לרתיחה, על חום בינוני.
  2. מבשלים על להבה בינונית ומערבבים עד שהסוכר מתעבה והגרגרים הלבנים נעלמים והופכים לרוטב, הבישול יימשך דקה או שתיים.
  3. מכבים את האש ומוסיפים את תמצית הווניל, מערבבים היטב.
  4. עכשיו נשאר רק למזוג את הרוטב על מה שתרצו. או סתם ללקק מהכפית.

כמה טיפים חשובים להכנת קרמל מוצלח

עדיף לדעת את זה מוקדם מאשר מאוחר, ולמנוע אכזבה. רוטב הקרמל הוא נורא עדין, לכן חשוב שלא לשרוף אותו או להרתיח יתר על המידה. כדי להימנע מזה כדאי להיעזר בטיפים הבאים:

טמפרטורה: חממו את הסוכר בין 150-170 מעלות ולא יותר, מד חום לבישול יעזור.

הישארו ערניים: בזמן הכנת הקרמל, אל תזוזו מהמחבת. הכנת רוטב קרמל לוקחת בסך הכל כמה דקות, אבל דקות נורא קריטיות. הקרמל נורא עדין ולכן הוא דורש תשומת לב בהתאם.

בחירת הסיר: רצוי להשתמש בסיר בהיר בעל תחתית עבה, הבהירות היא כדי שתוכלו לראות את צבע הקרמל (ובכך למנוע מהסוכר להישרף). והתחתית העבה תבטיח פיזור אחיד של החום.



אל תוותרו על הנוזל: חלב או מים הם מרכיב הכרחי בהכנת קרמל מוצלח, הנוזל עוזר לפזר את החום בצורה אחידה ומונע מהסוכר להישרף או להפוך לגוש.

הקרמל קשה מידי? אם יצא מצב שהתקשה לכם הקרמל, לא קרה כלום, חממו את הקרמל במיקרוגל לכמה שניות והוא יחזור בחזרה לחיים.

מתכונים מעולים עם קרמל:

קטגוריות: אפייה, כללי

שיתוף

אולי יעניין אותך...

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *

FoodisGood