תפריט

קרפצ’יו • מתכונים מעולים: בקר, סלק וגם סלמון

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

אין כמו לצאת למסעדה ולהתפנק במנה ראשונה משובחת – קרפצ’יו! המתאבן הפופולרי, נקרא על שמו של הצייר ויטורה קרפצ’ו שידוע בציוריו וגווני האדום העז, המזכיר בשר נא.

הקרפצ’יו עשוי לרוב מסלק, דג או בקר, פרוס דק בתוספת מלח גס ורוטב בלסמי או כבוש במיץ לימון. עכשיו תוכלו להכין את מנת הפתיחה המהודרת הזאת גם בבית.

מתכון לקרפצ’יו בקר מדהים

קרפצ'יו בקר

מצרכים

  • 250 גרם פילה בקר פרוס דק דק
  • ½ לימון סחוט
  • 1 כף מלח גס
  • 2 כפות שמן זית
  • כפית רוטב בלסמי איכותי
  • 2 כפות צנוברים (רצוי קלויים)
  • עלי רוקט או אורוגולה לקישוט

אופן ההכנה

  1. חותכים את הבשר לפרוסות דקות עד כמה שניתן בעזרת סכין חדה.
  2. פורסים את חתיכות הבשר על צלחת בצורה מעגלית ומתבלים בשמן זית, מלח גס, חומץ בלסמי ומיץ לימון.
  3. מפזרים את הצנוברים מעל הבשר, מקשטים בעלי אורוגולה או רוקט ומגישים.



מנות נוספות עם פילה בקר

מתכון לקרפצ’יו סלק בתנור

קרפצ'יו סלק

מצרכים

  • 4 סלקים אדומים, שטופים
  • 2 כפות שמן זית
  • ⅓ כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • 1 כף חומץ יין אדום
  • מלח פלפל לפי טעם
  • שמן צמחי לטיגון
  • 6 עלי מרווה
  • 2 כוסות עלי בייבי אורוגולה
  • ½ לימון סחוט
  • ¼ כוס צנוברים מטוגנים או קלויים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור מראש ל-180 מעלות, מפזרים שכבה דקה של מלח על תבנית אפייה ומניחים מעל את הסלקים.
  2. מכניסים לתנור למשך שעה ורבע, עד שהסלק רך ומזלג עובר דרכו בקלות.
  3. מוציאים את הסלקים מהתנור ומניחים בצד להצטנן בטמפרטורת החדר.
  4. מכינים את הרוטב בקערה נפרדת ומערבבים שמן זית עם חומץ יין אדום בתיבול מלח ופלפל לפי טעם.
  5. מטגנים את עלי המרווה בשמן על מחבת למשך 10 שניות, עד שמקבלים מרקם קריספי ומניחים בצד.
  6. מקלפים את הסלק ופורסים לפרוסות דקות.
  7. מסדרים את הפרוסות על צלחת, מוסיפים את הרוטב, עלי מרווה, עלי אורוגולה ומתבלים במיץ לימון עם קישוט הצנוברים מעל.

עוד מנות מעניינות להכנה עם סלק

מתכון לקרפצ’יו סלמון מעושן

מצרכים

  • 350 גרם סלמון מעושן, חתוך דק
  • ¼ כוס שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 בצל סגול קצוץ
  • 3 כפיות צלפים שטופים
  • 1 כף עלי פטרוזיליה קצוצים גס
  • מלח פלפל לפי טעם

אופן ההכנה

  1. מכינים את הרוטב בקערה ומערבבים מיץ לימון, שמן זית, בצל וצלפים.
  2. מסדרים את פרוסות הסלמון על צלחת ומתבלים בתערובת הרוטב.
  3. מקשטים מעל בפטרוזיליה, מתבלים במלח פלפל ומגישים.



עוד מתכוני סלמון מומלצים

שיתוף

אולי יעניין אותך...

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *

FoodisGood