הטעים של פסח: 7 מתכונים לחרוסת מושלמת לליל הסדר

  פורסם בתאריך   על ידי   תגובה אחת

חרוסת זה הטעים של פסח, המאכל הזה שכולם מחכים לו מסביב לשולחן. עם מגוון מתכונים לחרוסת כמו שאספנו לכם, אין סיכוי שלא תכינו חרוסת מושלמת לפסח.

מתכון לחרוסת מהירה

  • 1/2 צנצנת סילאן
  • 200 גרם אגוזי מלך קלופים וקלויים
  • 100 גרם בוטנים קלופים וקלויים

איך מכינים?

  • את אגוזי המלך והבוטנים טוחנים למרקם הרצוי.
  • מערבבים היטב עם סילאן ומעבירים לצלחת הגשה.
  • שומרים במקרר עד להגשה.



מתכון לכדורי חרוסת

לפעמים, כדי להפתיע ולשדרג, כל מה שצריך לעשות הוא להגיש את המנות בדרך מיוחדת. המתכון הבא לכדורי חרוסת הוא בדיוק מה שאתם צריכים כדי להפוך את החרוסת לאישית ומדליקה יותר. קליק למתכון לכדורי חרוסת.

מתכון לחרוסת ביתית

  • קופסה של ממרח תמרים
  • 1/2 כוס יין תירוש
  • כפית קינמון
  • כוס אגוזי מלך

איך מכינים?

  1. במעבד מזון טוחנים 1/2 כוס אגוזי מלך יחד עם יין, ממרח תמרים וקינמון.
  2. טוחנים היטב ומוסיפים חצי כוס אגוזי מלך, ממשיכים לטחון עד שאגוזי המלך קצוצים גס.
  3. מעבירים לקערה ולמקרר.

מתכון לחרוסת  משודרגת

  • חבילת תמרים מגולענים בוואקום
  • 1/2 כוס אגוזי פקאן (ניתן גם פקאנים מסוכרים לחרוסת מתוקה)
  • 1/2 כוס שקדים לא קלויים
  • 1 תפוח עץ
  • 1/4 כוס יין אדום מתוק או תירוש
  • 3 משמשים
  • חופן צימוקים
  • 1/2 כפית קינמון (לא חובה)

איך מכינים?

  1. חותכים תפוח עץ וזורקים את הליבה.
  2. חותכים משמשים וזורקים את הגרעין.
  3. טוחנים היטב את כל המצרכים במעבד מזון עד לקבלת חרוסת אחידה.
  4. מעבירים לקערה ולמקרר עד להגשה.



מתכון לחרוסת בוכרית מיוחדת לפסח

עליזה גורן משתפת אותנו במתכון הבלעדי לחרוסת האלוהית של סבא “מואיז”. עליזה מספרת – “אבי “מואיז” עליו השלום היה יהודי קפדן ודייקן, מידי ערב החג היה מכנס את אחיי ואותי לבוש ב”ג’ומה” אותו חלוק בוכרי ססגוני ורקום, מראה ומלמד אותנו את סוד החרוסת. קליק למתכון לחרוסת בוכרית מיוחדת.

מתכון לחרוסת עשירה בויטמינים ופירות

  • חבילה של תמרים מגולענים באריזת וואקום
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1/4 כוס יין אדום מתוק / תירוש
  • 1.5 כוסות אגוזי מלך
  • חופן קטן של שקדים
  • 4 בננות קלופות
  • 3 תפוחי עץ
  • ניתן להוסיף גם משמשים

איך מכינים?

  1. מרוקנים את תפוחי העץ מליבה, חותכים לרבעים ומכניסים לקערת מעבד מזון.
  2. מוסיפים הכל מלבד אגוזי מלך: בננות קלופות, קינמון, יין אדום ותמרים מגולענים.
  3. מוסיפים חצי מכמות אגוזי המלך וטוחנים היטב במעבד מזון עד לקבלת עיסה אחידה ודביקה במיוחד.
  4. מוסיפים את שאר אגוזי המלך וטוחנים עד לקבלת אגוזי מלך קצוצים גס.
  5. מוציאים, מעבירים למקרר ומגישים בשולחן החג.



מתכון לחרוסת של העדה הפרסית

  • 1/4 כוס קשיו לא קלויים
  • 1/4 כוס אגוזי מלך לא קלויים
  • 1/4 כוס פקאנים לא קלויים
  • 1/4 כוס פיסטוקים לא קלויים
  • חופן שקדים לא קלויים
  • חופן צימוקים
  • קורט קינמון (לא חובה)
  • 6 שזיפים שחורים מגולענים
  • חבילה וחצי – 2 חבילות של תמרים מגולענים בואקום
  • 1/4 כוס יין מתוק / תירוש
  • תפוח עץ
  • מעט זנגביל

איך מכינים?

  1. במעבד מזון טוחנים היטב את הפיצוחים ומוסיפים תמרים, שזיפים, זנגביל, קינמון ויין וממשיכים לטחון היטב.
  2. מעבירים לקערה, מגרדים תפוח עץ על הצד הבינוני ומוסיפים לתערובת.
  3. מערבבים היטב עד לקבלת מקרם אחיד. מניחים במקרר עד להגשה.
  4. ניתן להוסיף מעט דבש למתיקות.

חרוסת משודרגת? מתכון לרולדת תמרים ואגוזים מדהימה

שימושי! כל המתכונים לפסח במקום אחד.

קטגוריות: כללי, כתבות לפסח

שיתוף

אולי יעניין אותך...

תגובה אחת

  1. יעלי :

    אין על החרוסת! הילדים אוהבים ואני רגועה 🙂
    תמרים, אגוזים, סילאן… רק בריאות
    חג שמח 🙂

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *