סלט עגבניות שרי: 3 המתכונים הכי טעימים

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

מי שאמר שאין דבר כזה ירקות מתוקים, טעה ובגדול. עגבניית השרי ידועה במתיקותה הייחודית, מה שהופך אותה לתוספת כיפית וטעימה לצלחת שלנו, בעיקר לסלט.

אל תתנו לגודל הקטן להטעות אתכם, עגבניות שרי הן גרסה מיניאטורית של העגבניות הרגילות, אבל הן מזינות באותה המידה. בכוס עגבניות שרי תקבלו חלבון, סיבים, ויטמין C וגם ויטמינים ומינרלי אחרים החשובים לבריאות הגוף.

אתם תבחרו אם הסלט יהיה מלוח, חמוץ או חריף. כל עוד עגבניית השרי בסיפור, אתם לא תתאכזבו. דרך אגב, להכנת הסלטים תוכלו גם להשתמש בעגבניות שרי מזנים וצבעים שונים.



סלט עגבניות שרי חריף עם שום

סלט עגבניות שרי חריף עם שום

תוספת מרעננת לשולחן ארוחת הערב, סלט קליל ומהיר הכנה.

מה צריך?

  • סלסלת עגבניות שרי
  • 7-9 שינים שום קצוץ
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 פלפלים חריפים קטנים קצוצים
  • בצל סגול קצוץ
  • מיץ לימון מלימון שלם

איך מכינים?

  1. חוצים את העגבניות לחצי, מוסיפים לקערה ומערבבים עם שמן זית, שום קצוץ, מלח ופלפל.
  2. מוסיפים את הפלפלים החריפים והבצל סגול ומעל שופכים את מיץ הלימון. כל מה שנותר עכשיו זה לערבב ולהגיש.

סלט עגבניות שרי וצנוברים

מתכון לסלט עגבניות שרי עם צנוברים

לא רק סלט, מהשילוב הבא של עגבניות שרי וצנוברים תקבלו וויטמינים מכל טוב והרבה טעם נפלא.

מה צריך?

  • 1/2 סלסלת עגבניות שרי
  • 2 כפות צנוברים טבעיים (או קלויים)
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 1 כף שמן זית
  • מלח ופלפל לפי טעם
  • ½ שן שום קצוצה
  • ¼ כוס כוסברה

איך מכינים?

  1. לקליית הצנוברים: מחממים מחבת על אש בינונית, עם חצי כף שמן זית ומוסיפים את הצנוברים. מחכים 1-2 דקות, רק עד שישחימו קלות ומכבים את האש.
  2. אחרי שסיימנו עם הצנוברים, מערבבים את כל מצרכי הסלט יחד בקערה.
  3. מוסיפים את עגבניות השרי אחרי שחצינו אותן, מתבלים במיץ לימון ושמן זית ואפשר להגיש.



סלט עגבניות שרי עם בזיליקום ומוצרלה

כשעגבניות השרי פוגשות את הבזיליקום והמוצרלה, תדעו שנפלתם על סלט איטלקי מוצלח במיוחד.

מה צריך?

  • ½ סלסלת עגבניות שרי
  • ½ צרור בזיליקום קצוץ
  • 150 גרם כדורי מוצרלה קטנים
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • ¼ כוס מיץ לימון

איך מכינים?

  1. חוצים את העגבניות לחצי ומעבירים לקערה גדולה.
  2. מוסיפים שמן זית ולימון וגם מוצרלה ובזיליקום.
  3. מתבלים עם מלח ופלפל ומקבלים סלט טעים ועסיסי.

עוד מתכוני סלטים בריאים:

שיתוף

אולי יעניין אותך...

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *


FoodisGood