תפריט

איך מכינים עגבניות מיובשות + מתכון לממרח מנצח

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

אין כמו כריך בתוספות מעניינות, וממרח עגבניות מיובשות הוא אחת התוספות המיוחדות שתכינו. מתכון נהדר לממרח עגבניות מיובשות שקשה לסרב לו. מתאים לכריכים, צנימים, כתוספת ללחם ביתי וגם לטבעוניים.

איך מכינים עגבניות מיובשות לבד ובקלות?

  1. בוחרים את כמות העגבניות הרצויה, שוטפים וחוצים לשניים.
  2. מניחים על גבי נייר אפייה,כאשר פנים העגבנייה כלפי מעלה, ומחממים תנור ל-100 מעלות.
  3. מכניסים את התבנית לתנור ואופים למשך 3 שעות לפחות. העגבנייה תקבל צורה מצומקת ותתכווץ בגודלה.
  4. לבסוף מצננים עד לטמפרטורת החדר ומאחסנים בצנצנת, ניתן גם להוסיף שמן זית.
  • טיפ: ניתן להכין עגבניות מיובשות בשמש ללא תנור: לאחר סידור העגבניות על תבנית, הניחו אותן במקום שטוף שמש, זה ייקח זמן אבל התוצאה נהדרת.



מתכון: ממרח עגבניות מיובשות

ממרח עגבניות מיובשות

מצרכים:

  • 225 גרם עגבניות מיובשות
  • 4 שינים שום קלופים
  • 8 עלי בזיליקום קצוצים
  • מלח פלפל לפי טעם
  • 1 כף חומץ
  • 1 וחצי כוסות מים
  • 2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

  1. תחילה משרים את העגבניות המיובשות בסיר מלא במים רותחים למשך 30 דקות.
  2. מיבשים את העגבניות, חותכים ומעבדים במעבד חשמלי יחד עם בזיליקום ושום למשך 2 דקות ולבסוף מוסיפים את החומץ.
  3. מוסיפים מים בהדרגה לתערובת בזמן שהמעבד ממשיך לעבוד, תוך שימוש בכף, כך שהתערובת תהפוך לממרח אדום.
  4. כשהממרח מוכן מוסיפים כף שמן זית, מלח פלפל לפי טעם, מערבבים ומכניסים לתוך צנצנת.

שלבו את העגבניות המיובשות עם:

טיפים ושדרוגים

עגבניות מיובשות בתנור

  • לאחסון במקרר שומרים את הממרח בצנצנת, מכסים בשכבה של שמן זית וסוגרים חזק, על מנת למנוע כניסת אוויר לממרח. ניתן
  • לאחסן למספר שבועות.



  • במקום חומץ ניתן להשתמש במיץ לימון למי שאוהב טעם יותר עדין ופחות מורגש בחמיצות שלו. גם כמות המלח תלויה בטעם האישי שלכם. יש האוהבים ממרח מלוח מאוד, אחרים מעדיפים מליחות מעודנת.
  • את העגבניות המיובשות ניתן להכין לבד בבית או לקנות עגבניות מיובשות מוכנות מראש.
  • ניתן גם להשתמש בעגבניות שרי להכנת עגבניות מיובשות במתיקות מעודנת.

שיתוף

אולי יעניין אותך...

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *

FoodisGood