ריבת חלב: איך מכינים + מתכון לעוגה המושלמת

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

הדברים הכי טעימים הם אלה שאפשר להתענג עליהם בכפית, אין ספק שריבת חלב היא אחת מהם. ריבת החלב מגיעה אלינו מגבול ארגנטינה ואורוגוואי והיא מהווה מרכיב חשוב, אם לא הכי חשוב, בהרבה מאוד ממתקים וקינוחים פופולריים. אחד הקינוחים המפורסמים הוא עוגיית האלפחורס המתוקה שמורכבת מ-2 עוגיות פריכות שבמרכזן שכבה של ריבת חלב.

מתכון לריבת חלב ביתית בקלות

מתכון לממרח ריבת חלב

הצבע והמרקם העשיר של ריבת החלב נוצרים מחימום חלב עם סוכר, בניגוד לרוטב קרמל שהוא הרבה יותר קראנץ’ ובבסיסו עשוי מסוכר מומס. היא קלה להכנה, והכי חשוב היא טעימה בטירוף. השתמשו בה כדי לשדרג קרפ צרפתי, פנקייק או וופל בלגי.

אז מה צריך?

  • 4 כוסות חלב
  • 1 1/4 כוסות סוכר
  • 1/4 כפית סודה לשתיה
  • 1 כפית תמצית וניל



איך מכינים?

  1. מערבבים בסיר גדול ועמוק את החלב עם סוכר וסודה ומביאים לרתיחה.
  2. מנמיכים את האש ומבשלים במשך שעה וחצי, מערבבים מידי פעם.
  3. לאחר שעברה שעה מערבבים בתכיפות גדולה יותר על מנת למנוע מריבת החלב להישרף.
  4. מוסיפים ווניל, מערבבים, מכבים את האש ומעבירים לקערה על מנת לצנן.

מתכונים מומלצים עם ריבת חלב

עוגת ריבת חלב

עוגת ריבת חלב בחושה נהדרת
למרות שריבת חלב עם כפית הוא בהחלט קינוח נהדר, אם בא לכם לשדרג את הטעם עוד יותר, המתכון הבא של הילה רשתי לעוגת שמנת וריבת חלב בחושה מומלץ במיוחד! למתכון: עוגת ריבת חלב בחושה.

עוגיות אלפחורס במילוי ריבת חלב

עוגיות אלפחורס פריכות במילוי ריבת חלב
אלפחורס הן בין העוגיות האהובות והטעימות ביותר. הן פריכות, ממכרות ומלאות בריבת חלב. הנה מתכון נהדר לאלפחורס ביתיות ממש כמו בארגנטינה. למתכון: עוגיות אלפחורס ביתיות.

קטגוריות: אפייה, כללי

שיתוף

אולי יעניין אותך...

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *


FoodisGood