תפריט

רוטב שום ביתי הכי טעים שיש • מתכון קל

  פורסם בתאריך   על ידי   11 תגובות

למי מאיתנו לא יצא לאכול רוטב שום עם סלט חסה, פיצה, טוסט או סתם כריך? רוטב השום הקלאסי מלווה אותנו מזה שנים רבות במגוון ארוחות. אז איך מכינים רוטב שום מנצח? הנה 2 מתכונים מעולים לרוטב שום חלבי / פרווה לסלט וגם לפיצה.

רוטב שום לימון קלאסי (חלבי)

מתאים לסלט ירוק, סלט קצוץ, טוסט, כריכים, סלמון בתנור ועוד..

מצרכים:

  • 4 שיני שום כתושות
  • 1/4 כוס שמנת חמוצה
  • 1/4 כוס מיונז
  • 2-3 כפות שמיר טרי קצוץ
  • 2 כפיות מיץ לימון (או יותר לפי הטעם)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור



אופן ההכנה:

  1. בקערה גדולה מערבבים את כל מצרכי הרוטב עד לקבלת רוטב אחיד.
  2. מכסים את הקערה ומניחים במקרר למשך שעתיים.
  3. מגישים כרוטב לסלט ירוק, מצפים דג סלמון או לצד כריך.

רוטב שום אדום לפיצה (פרווה)

pizza-sauce

רוטב אדום חריף במעט שמתאים בעיקר לפיצה ביתית אבל משתלב נהדר גם בטוסטים.

מצרכים:

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 טבעות פלפל אדום חריף (אפשר לוותר אם לא אוהבים)
  • 800 גר’ עגבניות מרוסקות
  • 4 שיני שום כתושות
  • 5 עלי בזיליקום טריים
  • כפית סוכר
  • 1/2 כפית מלח



אופן ההכנה:

  1. בסיר בינוני נחמם שמן זית עם עגבניות, שום, סוכר ומלח, נבשל כ-2 דקות.
  2. נוסיף לסיר פלפל ובזיליקום ונערבב היטב.
  3. נוציא את הפלפל, נטעם את הרוטב ונוסיף מלח לפי הטעם.

הנה כמה מתכונים שהולכים נהדר עם רוטב שום:

11 תגובות

  1. שרית :

    מתכון מעולה
    הכנתי את הרוטב האדום והשתמשנו בו גם כרוטב לפיצה ויצא טעים מאוד. השתמשתי במעט צ’ילי גרוס במקום פלפל טרי

  2. רינת :

    בשביל לקבל רוטב שום טעים כמו של הבתי קפה, כדאי להוסיף לתערובת לפי הטעם גבינת שמנת שום שמיר, זה יוסיף המון לטעם!

  3. נתניה :

    איך תכינים רוטב שום לימון בלי שמיר? יש אפשרות או שיאבד מהטעם? אולי אפשר להוסיף לרוטב משהו אחר? תודה

  4. שרון :

    רוצה להכין רוטב שום ששמים בטוסט (לא זה שטובלים בו את הטוסט)
    האם מדובר באותו רוטב שום? הכוונה לרוטב שום האדום תודה

    • היי שרון,
      כן, הרוטב שום האדום בהחלט מתאים למריחה בתוך הטוסט ולא רק לטבילה.
      ממליצה למרוח כמות מדודה ולא להגזים, רוטב שום יכול להשתלט על טעם הטוסט בקלות :*

  5. חוי :

    כמה זמן ניתן לשמור את הרוטב במקרר?

    • את הרוטב הלבן ניתן לשמור במקרר עד שבוע ימים (או עד שמחמיץ).
      את הרוטב האדום ניתן לשמור במקפיא גם לחודשיים.

  6. קארינה :

    הבעייה שהעגבניות המתוקות בסלט פחות טעימות בתבשילים וממרחים שהמתיקות משתלטת ומשנה את הטעם המוכר לנו .

  7. אורית :

    האם ניתן לוותר על השמנת ולשים משהו אחר במקום לרוטב פרווה?

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *

FoodisGood