תפריט

מתכון: פאי פקאן מדהים בקלי קלות

  פורסם בתאריך   על ידי   13 תגובות

פאי פקאן הוא אחד מהמאפים היפים ביותר, אגוזי הפקאן שמקשטים אותו הופכים אותו ליפה וטעים במיוחד. אם אתם מארחים באופן קבוע, שמרו את הפאי במקפיא והפשירו ממש כשהאורחים בדלת.

לבסיס בצק פריך

ניתן להשתמש בבצק פריך מוכן קפוא

  • 100 גרם חמאה קרה – קוביות
  • 1 ביצה שלמה
  • 1.5 כוסות קמח
  • 1 כף אבקת סוכר (ניתן להשתמש גם בסוכר רגיל)
  • קמצוץ מלח

למילוי פקאנים

  • 125 גרם אגוזי פקאן קצוצים
  • 1 כוס סוכר חום
  • גביע שמנת מתוקה (250 מ”ל)

לציפוי אגוזי פקאן

  • 150 גרם חצי אגוזי פקאן יפים

לזיגוג

  • סירופ מייפל

הכנת הבסיס (בצק פריך)

אם משתמשים בבצק פריך קפוא: יש להפשיר את הבצק לילה במקרר.

להכנת בצק פריך ביתי:

  1. בקערת המיקסר מערבבים חמאה עם קמח וסוכר עד למרקם פירורי. מוסיפים את הביצה ומערבלים לקבלת פירורים גדולים ורטובים.
  2. מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומרדדים לגודל תבנית פאי בקוטר 24.
  3. מעבירים בעדינו את הבצק לתבנית ומהדקים לדפנות, כיד לקבל את צורת התבנית היפה, נפטרים משאריות בצק בשוליים.
  4. יוצרים בבצק חורים בעזרת מזלג, מעבירים את הבצק למקפיא.

הכנת מילוי פקאנים

  1. בקערה שמתאימה למיקרוגל מערבבים שמנת מתוקה, סוכר חום ופקאנים קצוצים.
  2. מחממים את תערובת המילוי במיקרוגל כדקה.

אפיית הפאי

  1. מוציאים את תבנית הפאי עם הבצק מהמקפיא ומוזגים לתוכה את תערובת הפקאנים.
  2. אופים בתנור חם על 180 מעלות במשך 30 דקות.
  3. מוציאים את הפאי מהתנור ומסדרים את אגוזי הפקאן השלמים מעל למלית, יוצרים עיגול קטן וממשיכים בעיגולים סביבו.
  4. מחזירים את הפאי לאפייה נוספת של כ-10 דקות.
  5. כשיוצא מהתנור, יוצקים מעל אגוזי הפקאן כ-2 כפות סירופ מייפל, רק ליצירת אפקט הברק.
  6. מצננים את הפאי היטב לטמפרטורת החדר, מחלצים מהתבנית ומעבירים למקרר למשך שעה לפחות.

כמה טיפים לפאי פקאן מוצלח

  • אל תוותרו על השימוש בחמאה קרה, חמאה קרה היא אחד ממרכיבי המפתח לבצק פריך מוצלח.
  • אם הבצק פירורי מידי – הוסיפו כף מים קרים מאוד, זה יעזור לגבש את הבצק.
  • אל תשכחו לחורר את הבצק עם מזלג, זה ימנע מהבצק לעלות בזמן האפייה וכך תשמרו על צורת הפאי יפה.
קטגוריות: אפייה, כללי

13 תגובות

  1. עדי :

    היי,
    האם אפשר להשתמש בבסיס לפאי שוקולד?
    תודה:)

    • היי עדי,
      המתכון לבצק בהחלט מתאים כבסיס לפאי שוקולד.
      להכנת פאי שוקולד פשוט תכיני גנאש שוקולד, מזגי לבסיס הפאי והקפיאי לכ-3 שעות.

  2. אפרת :

    אפשר להכין גירסה פרווה?

  3. אפרת :

    האם אפשר לעשות גרסה פרווה ?

    • היי אפדרת, ניתן להכין בצק פריך פרווה ע”י שימוש במחמאה במקום חמאה. כמו כן, תוכלי להכין מילוי פקאן פרווה ע”י החלפת השמנת המתוקה בשמנת צמחית. בהצלחה 🙂

  4. אפרת :

    יש לי רק קמח תופח. אפשר להשתמש?

    • היי אפרת, לא ניתן להמיר את הקמח בקמח תופח כיוון שבצק פריך אינו אמור לתפוח.
      ממליצה לחכות עם הכנת המתכון ולהשתמש בקמח רגיל.

  5. יהודית איציק :

    אפשר להכין פאי אישיים ?

    • היי יהודית, בטח!
      שימי לב – באפיית פאי אישי זמן האפייה עלול להתקצר לכן חשוב להשגיח על הפאי בתנור כדי שהבצק לא יישרף.

  6. אינה :

    היי,
    איך אפשר להכין את המילוי פקאן בלי המיקרו? על הגז? כמה זמן?

    תודה,
    אינה

  7. תמרה :

    שלום, אין לי מיקסר רציני, רק את ההוא הידני ופשוט של פעם 🙂 האם יש הנחיות מיוחדות לעשיית הבצק (בצק פריך) עם מיקסר כזה? אין לי ניסיון מעבר ל”עוגות שיש” מנייהם. תודה מראש!

  8. ברשותכם, שדרוג :

    פאי פקאן מדהים!
    אני עושה שידרוד קטן, במקום הסירופ מייפל, אני מבשלת קרמל.
    כוס סוכר ו3/4 כוס שמנת מתוקה (מקרמלים את הסוכר, מוסיפים בזהירות! שמנת מתוקה רותחת ויוצקים על הפאי הכמעט מוכן ומחזירים לעוד 10 דקות לתנור)
    יוצא קריספי, מבריק ונראה מקצועי כמו בקונדיטוריה.
    בכלל השילוב של הבצק הפריך, הפקאנים והקרמל – מדהים!

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *

FoodisGood