FoodisGood

tabouli-quinoa-salads
לילה טוב: 7 המלצות לארוחת ערב שמקדמת שינה + מתכונים
avocado-salad-boiled-eggs
6 מזונות מומלצים לחיזוק השיער ומניעת נשירה + מתכונים
vegan-chocolate-balls
5 מתכונים מזינים, קלים ומעניינים לשבוע חדש
bean-soup-recipe
5 מרקים כפריים לחמם את הגוף ואת הלב
popular-easy-recipes
35 מתכונים קלים ומומלצים (הכי פופולריים ⭐)
10 minutes dinners
15 ארוחות ערב עד 10 דקות עבודה 🍽️
BLUEBERRY OATMEAL MUFFINS
ארוחת בוקר בריאה וטעימה ב-10 דקות • מתכונים מהירים ⏰
Simple-chocolate-chip-cookies-2
11 עוגיות קלות להכנה (עד 10 דקות עבודה)
french-ratatouille-recipe
ארוחת שבת גורמה • 10 מתכונים שעושים את ההבדל
arancini-recipe
ארוחת שבת בסגנון איטלקי (המתכונים הכי שווים 🤩)
beginners-baking-recipes
14 מתכוני אפייה מתוקים הכי קלים למתחילים
uzbek-bread
16 לחמים ביתיים להוסיף לרפרטואר האפייה שלכם
beniza
בניצה - מאפה פילו וגבינה בלקני
health-bread
לחם בריאות • 5 מתכונים ביתיים וקלים

מתכון: פאי פקאן מדהים בקלי קלות

פאי פקאן הוא אחד מהמאפים היפים ביותר, אגוזי הפקאן שמקשטים אותו הופכים אותו ליפה וטעים במיוחד. אם אתם מארחים באופן קבוע, שמרו את הפאי במקפיא והפשירו ממש כשהאורחים בדלת.

לבסיס בצק פריך

ניתן להשתמש בבצק פריך מוכן קפוא

  • 100 גרם חמאה קרה – קוביות
  • 1 ביצה שלמה
  • 1.5 כוסות קמח
  • 1 כף אבקת סוכר (ניתן להשתמש גם בסוכר רגיל)
  • קמצוץ מלח

למילוי פקאנים

  • 125 גרם אגוזי פקאן קצוצים
  • 1 כוס סוכר חום
  • גביע שמנת מתוקה (250 מ"ל)

לציפוי אגוזי פקאן

  • 150 גרם חצי אגוזי פקאן יפים

לזיגוג

  • סירופ מייפל

הכנת הבסיס (בצק פריך)

אם משתמשים בבצק פריך קפוא: יש להפשיר את הבצק לילה במקרר.

להכנת בצק פריך ביתי:

  1. בקערת המיקסר מערבבים חמאה עם קמח וסוכר עד למרקם פירורי. מוסיפים את הביצה ומערבלים לקבלת פירורים גדולים ורטובים.
  2. מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומרדדים לגודל תבנית פאי בקוטר 24.
  3. מעבירים בעדינו את הבצק לתבנית ומהדקים לדפנות, כיד לקבל את צורת התבנית היפה, נפטרים משאריות בצק בשוליים.
  4. יוצרים בבצק חורים בעזרת מזלג, מעבירים את הבצק למקפיא.

הכנת מילוי פקאנים

  1. בקערה שמתאימה למיקרוגל מערבבים שמנת מתוקה, סוכר חום ופקאנים קצוצים.
  2. מחממים את תערובת המילוי במיקרוגל כדקה.

אפיית הפאי

  1. מוציאים את תבנית הפאי עם הבצק מהמקפיא ומוזגים לתוכה את תערובת הפקאנים.
  2. אופים בתנור חם על 180 מעלות במשך 30 דקות.
  3. מוציאים את הפאי מהתנור ומסדרים את אגוזי הפקאן השלמים מעל למלית, יוצרים עיגול קטן וממשיכים בעיגולים סביבו.
  4. מחזירים את הפאי לאפייה נוספת של כ-10 דקות.
  5. כשיוצא מהתנור, יוצקים מעל אגוזי הפקאן כ-2 כפות סירופ מייפל, רק ליצירת אפקט הברק.
  6. מצננים את הפאי היטב לטמפרטורת החדר, מחלצים מהתבנית ומעבירים למקרר למשך שעה לפחות.

כמה טיפים לפאי פקאן מוצלח

  • אל תוותרו על השימוש בחמאה קרה, חמאה קרה היא אחד ממרכיבי המפתח לבצק פריך מוצלח.
  • אם הבצק פירורי מידי – הוסיפו כף מים קרים מאוד, זה יעזור לגבש את הבצק.
  • אל תשכחו לחורר את הבצק עם מזלג, זה ימנע מהבצק לעלות בזמן האפייה וכך תשמרו על צורת הפאי יפה.

עוד מתכוני פאי מעולים:

🔥הכי פופולרי עכשיו!
דילוג לתוכן