תפריט

לא סתם נשנוש: אדממה • איך מכינים, ערכים תזונתיים וקלוריות

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

אדממה הוא נשנוש ידוע, ולא סתם נשנוש – הוא בריא, קליל וללא גלוטן. כמעט כל תפריט דיאטה ימליץ לכם על אדממה כארוחת ביניים ויש לכך סיבות טובות.

מה זה בכלל אדממה? האדממה מגיע אלינו במקור ממדינות אסייתיות כגון סין, יפן וקוריאה. פירוש השם אדממה הוא בעצם “שעועית על ענף”, פולי סויה שנקצרו לפני שהפולים הספיקו להתקשות והם אינם מכילים גלוטן.

אז איך מכינים אדממה – מתכון קל ומהיר

המתכון הבא הוא המתכון המושלם להכנת אדממה, בעצם, זה הוא לא מתכון אלא אופן הכנה. האדממה דורש בישול קצר וזה הכל.

מה צריך

  • שקית אדממה קפואים
  • מלח גס לפי טעם
  • חצי לימון



איך מכינים?

  1. מרתיחים ¾ מים בקומקום ושופכים לקערה או מרתיחים 2.5 כוסות מים בסיר בינוני. במקביל מכינים קערה עם קרח ומים קרים.
  2. שופכים את האדממה הקפוא למים הרותחים ומבשלים למשך 2-3 דקות. מעבירים בעזרת כף מחוררת לתוך קערה עם מים קרים לריכוך האדממה ואכילה קלה יותר לדקה או שתיים.
  3. מסננים את האדממה ומניחים בקערה, מגישים חם בתוך התרמיל או מחלצים את פולי הסויה ומוסיפים לסלט, תבשיל ועוד…

עוד נשנושים בריאים:

איך מומלץ להגיש אדממה?

לימון ומלח: הדרך המסורתית והמוכרת ביותר בישראל להגשת אדממה היא כמובן בתוך קערה עם לימון ומלח גס. פשוט הניחו את האדממה בקערה, זלפו לימון ופזרו מלח גס.

שום ופרמז’ן: עוד דרך נהדרת לתבל את האדממה שלכם היא ע”י שום וגבינת פרמז’ן, חממו את השום בסיר קטן עם כף שמן, פזרו על האדממה וגררו גבינת פרמז’ן מעל.



ערכים תזונתיים ויתרונות בריאותיים

  • כוס אחת של פולי סויה (150 גרם) מכילה 189 קלוריות. באדממה אין כמעט אחוזי שומן, לכן המאכל הזה מושלם בתור נשנוש למי ששומר על תפריט מאוזן.
  • פולי הסויה מכילים נוגדי חמצון המעכבים גידול תאים סרטניים. לפחות 10 מ”ג של סויה ביום יכול להפחית את הסיכוי לחלות בסרטן השד ב-25%.
  • האדממה מכיל כמויות גדולות של חומצה פולית שמעכבת היווצרות הורמונים אשר גורים לדיכאון ואף מסדירים את השינה והתיאבון.
קטגוריות: בריאות, כללי

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *

FoodisGood