תפריט

מדריך הדגים הגדול: סוגי דגים ואיך כדאי להכין אותם

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

דגים הם מנה פופולרית בכל רחבי העולם, בנוסף לעובדה שהם משתלבים נהדר בתור מנה ראשונה או מנה עיקרית, הדגים בריאים ומזינים ומכילים כמות גדולה של אומגה 3, וויטמינים ומינרלים החיוניים לגוף האדם.

אילו סוגי דגים יש ואיך מכינים אותם?

אז לפני שניגש לחמם את התנור ולשמן תבנית אפייה, כדאי שנכיר את הדגים מקרוב ונדע מה כל אחד מהם מכיל והיכן הוא גדל.

דג כסיף (Silver carp)

דג כסיף

תכונות: דג הכסיף כשמו הוא בצבע כסוף, חי במים מתוקים וגדל באגמים ונהרות. הכסיף מגיע ממשפחת הקרפיונים, במשקלו המסחרי יכול להגיע ל 2.5 ק”ג וזמין בכל ימות השנה. מבחינת יתרונות בריאותיים דג הכסיף מכיל 3.5 אחוזי שומן בלבד על 100 גרם ו85 מ”ג כולסטרול בלבד.

אופן בישול: את דג הכסיף ניתן לטגן, לבשל, לאפות ולשים על הגריל. בשל מיעוט העצמות שהוא מכיל ובשרו הרך והטעים נורא קל להכין ולאכול אותו.

מתכון מומלץ: בדומה לקרפיון, הכסיף משמש בעיקר להכנת גפילטע פיש מהסיבה שהוא ניתן לטחינה ובגלל גודלו ניתן לפרוס אותו ולהכין במגוון צורות >> למתכון לגפילטע פיש


דג דניס (Gilt-head bream)

דג דניס

תכונות: דג הדניס חי במי ים וגדל במים המלוחים של ים סוף בתוך כלובים מיוחדים, המשמשים לגידול בתנאים מבוקרים של דג הדניס. הדג מכיל 182 קלוריות ל-100 גרם ו71 מ”ג כולסטרול. בנוסף הדניס מכיל וויטמינים רבים כגון וויטמין B12, וויטמים E, וויטמין A, אומגה 6, אומגה 3 ועוד, על כן הדג בריא ומומלץ מאוד להכנה.

אופן בישול: אכילתו של הדניס נוחה מאוד עקב עצם מרכזית אחת העוברת במרכזו של הדג, בנוסף לבשרו הלבן העסיסי והרך. מתאים לאפייה בתנור וכן לקציצות דגים.

מתכון מומלץ: קציצות דג הדניס הן רכות וטעימות במיוחד עקב בשרו הייחודי של הדג, על כן בחרנו בו למתכון המומלץ >> למתכון קציצות דניס ברוטב עגבניות וחומוס


דג בורי (Mugil cephalus)

דג בורי

תכונות: רוב דגי הבורי מגיעים מהים אל שפכי נחלים בעונות מסוימות, אך ישנם סוגי בורי הגדלים גם במים מתוקים. בחורף נכנסים דגיגי הבורי בלהקות לשפכי הנחלים וכך הם נתפסים ובסופו של דבר מגיעים אלינו לצלחת.

אופן בישול: מאחר ובשר דג הבורי קל לעיכול ניתן להכין איתו מגוון מנות בצורות הכנה רבות ושונות. הכי כדאי כתבשיל על הגז.

מתכון מומלץ: מתכון לדג בורי עם חומוס וגזר, בתוספת חריפות מתקתקה נהדר להגשה היישר מהסיר >> למתכון דג בורי עם חומוס וגזר


דג סלמון (Salmon)

דג סלמון

תכונות: רוב דגי הסלמון הנמצאים ונמכרים בישראלים מגיעים מנורבגיה, כאשר דגי הסלמון מיובאים ומשווקים בארץ ע”י דגת הארץ. דג הסלמון עשיר באומגה 3 ואומגה 5 ובין הדגים הנפוצים והמוכרים בארץ במסעדות שונות.

אופן בישול: דג הסלמון אכיל מאוד ונוח להכנה. הדרכים הנפוצות ביותר להכנת דג הסלמון הם בעיקר בגריל ואפייה בתנור.

מתכון מומלץ: דג הסלמון מקבל ארומה מיוחדת כשאר הוא צלוי בתנור, בתוספת הרוטב הנכון ורמת האפייה המדויקת, תקבלו דג סלמון רך ועסיסי >> למתכון דג סלמון צלוי בתנור


דג אמנון/מושט (St. Peter’s Fish)

דג אמנון

תכונות: האמנון או המושט בשמו השני, במקורו מגיע מאפריקה ממשפחת האמנוניים. דג המושט הוא אחד הפופולריים בישראל, כאשר ישראל נמצאת בגבול התפוצה הצפוני של סוג הדג המסויים הזה. מבחינת ערכים תזונתיים, דג המושט בעל רמות שומן נמוכה ומכיל אומגה וויטמינים שונים.

אופן בישול: דג המושט נורא נוח להכנה לכן ניתן להכין אותו בצורות שונות, מומלץ להכין על הגריל או בטיגון עקב הפריכות המיוחדת שלו, אך ניתן גם לאפות בתנור ולהכין מנה נפלאה.

מתכון מומלץ: פילה אמנון הוא אחת המנות המבוקשות והפופולריות בארץ, על כן נמליץ על מתכון להכנת פילה אמנון אפוי בתנור, פשוט וקל להכנה והכי חשוב – טעים >> למתכון פילה אמנון בתנור


דג קרפיון (Carp)

דג קרפיון

תכונות: הקרפיון ניתן לגידול במים בעלי מליחות משתנה, כאשר במקור חי הקרפיון במים מתוקים, בדרך כלל במים שקטים כגון אגמים ונחלים בעלי זרימת מים איטית. בארץ אנו נפגוש בעיקר את דג קרפיון ה’ראי’, תוצר הכלאה בין שני סוגי קרפיון אשר גודלו בארץ ומשווקים בהצלחה רבה.

אופן בישול: הקרפיון כמו דג הכסיף, משמש לרוב להכנת גפילטע פיש או חריימה. בנוסף ניתן לאפות את הקרפיון ולהכין ממנו מרק טעים ומשביע. מומלץ להכין את הדג בעיקר בבישול או באפייה.

מתכון מומלץ: דג אפוי בתנור מקבל את טעמים ארומתיים בשילוב מיצי הרוטב המיוחדים, המתכון המומלץ הוא דג קרפיון אפוי בתנור בתוספות מעניינות >> למתכון מתכון לקרפיון אפוי בתנור


דג בס (Sea Bass)

דג בס

תכונות: דג הבס מגיע מהחוף האטלנטי של צפון אמריקה ומשתייך למשפחת הדקראים. הוא חי במים מלוחים ומתוקים ומבחינת ערכים תזונתיים עשיר בוויטמינים, חלבונים ואומגה 3.

אופן בישול: מאחר ובשרו הלבן של דג הבס נורא נוח להכנה, בנוסף לרכותו ולמעט העצמות אותן הוא מכיל, ניתן להכין את הדג בצורות שונות כגון אפיה, טיגון, בישול, וגריל.

מתכון מומלץ: מתכון פשוט להכנה מהירה וקלה של דג הבס בתנור, מתכון מומלץ במיוחד להכנה פשוטה ובטוחה >> למתכון לדג בס אפוי בתנור


דג מוסר (Red drum)

דג מוסר

תכונות: המוסר הוא דג ים טורף, אשר מסגל את עצמו למליחות מים משתנה וניזון בעיקר ממזון המכיל קמח דגים. דג המוסר גדל בבריכות דגים, עשיר באומגה 3 ומכיל חומצות שומן.

אופן בישול: מאחר ודג המוסר הוא דג ים, בשרו הלבן והרך טעים וקל להכנה עקב מיעוט העצמות אותן הוא מכיל.

מתכון מומלץ: את דג המוסר ניתן להכין במגוון דרכי בישול ואפיה, על כן נמליץ על פילה מוסר ים עם ארטישוק בהכנה פשוטה בסיר. למתכון פילה מוסר ים עם ארטישוק ירושלמי וכרישה


דג לברק (European seabass)

דג לברק

תכונות: דג מוארך בצורתו המגיע ממשפחת הלבורקיים, חי בעיקר בנהרות אך מסוגל להסתגל גם למי ים. בבגרותו חי דג הלברק לבד, כאשר בצעירות מתגודד בלהקות וניזון בעיקר מדגים אחרים וסרטנים.

אופן בישול: הלברק הוא סוג דג כמעט ללא עצמות, בעל בשרך רק ונוח להכנה ואכילה במגוון צורות. ניתן להכין את הדג באפיה, בישול, טיגון ובגריל.

מתכון מומלץ: מומלץ לאפות את הלברק מאחר ומיצי הרוטב בהם הוא נאפה נספגים היטב ומעשירים את בשרו של דג הלברק בטעמים נהדרים וניחוחות ממכרים >> למתכון פילה לברק עסיסי עם ירקות בתנור


דג פורל / שמך (Trout Carp)

דג פורל

תכונות: דג פורל משתייך למשפחת הסלמונאיים שאליה משתייך גם הסלמון, אשר חיים במים מתוקים. בישראל גדל דג הופרל במים קרים בנחל דן, בעל בשר עבה ומוצק מוכיל ערכים תזונתיים רבים כגון אומגה 3 וויטמינים שונים.

אופן בישול: עקב מיעוט העצמות שמכיל דג הפורל ובשרו הרך והעדין, מתאים דג הפורל לאכילה במיוחד לילדים וניתן לטיגון, אפיה וגריל.

מתכון מומלץ: מיעוט עצמותיו של הדג מאפשרים בישול טעים במיוחד, המתכון המומלץ לדג זה הוא מנת פורל על המחבת מבושל בשום ועשבי תיבול ארומתיים >> למתכון דג פורל עם שום ועשבי תיבול


דג מקרל (Mackerel)

דג מקרל

תכונות: דג המקרל מצוי בכל הימים, כאשר רוב דגי המקרל חיים במים עמוקים אך יש גם סוגים אשר חיים במים רדודים. המקרל הם בעצם שם קיבוצי לקבוצת דגי הקולייסים ומתחלק לדגי המקרל הכחול המצוי באוקינוס ההודי לבין מקרל המלך ממפרץ מקסיקו.

אופן בישול: פילה המקרל נמכר לעיתים בקופסאות שימורים כמו הטונה והסרדינים ונהוג להכין ממנו סשימי. את דג המקרל ניתן להכין באפיה, בישול, טיגון וגריל.

מתכון מומלץ: בשרו המלוח והעסיסי של דג המקרל מקנה לנו אפשרויות אפייה מרובות, לכן מומלץ להכין את המקרל כפילה בתוספות מיוחדות וטעימות במיוחד >> למתכון פילה מקרל אפוי עם שום ופפריקה

שיתוף

אולי יעניין אותך...

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *

FoodisGood