בצל ירוק • גידול, יתרונות בריאותיים ומתכונים

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

ככל שנרבה לאכול פירות וירקות, כך נשפר את איכות החיים ונסייע לגוף במניעת מחלות שונות. אגב, לא כלום יודעים, אך שמו של הבצל הירוק במקור הוא בצל גינה צעיר, זאת מאחר שהבצל הירוק הוא תוצר של הצמחת עלים ירוקים של בצל לבן.

אז איך מגדלים בצל ירוק בבית?

גידול בצל ירוק בבית הוא הרבה יותר קל ממה שחשבתם. כל מה שדרוש לכך זה בצל לבן רגיל, אדמה וקצת מים.

    1. קלפו את הבצל ושמרו על השורש.
    2. הכינו אדנית עם אדמה טרייה ומקמו את הבצל ברבע גובה האדמה, כאשר השורשים מופנים כלפיי מעלה.
    3. השקו את האדמה כפעמיים בשבוע, עד לצמיחת עלי הבצל הירוק.
    4. כאשר עלי הבצל גבוהים מספיק, גזרו והשתמשו כרצונכם.

*טיפ – עלי הבצל לא מפסיקים בגדילתם, עד להפסקה מוחלטת של ההשקיה. הגדילה מתחדשת כל הזמן ומספקת כמות מספקת של בצל ירוק לכל מנה שתרצו.



מתכונים עם בצל ירוק שחייבים להכיר:

סגולות ויתרונות בריאותיים של הבצל הירוק

בנוסף לכך שהבצל הירוק משמש אותנו למאכל ונמצא בלא מעט מנות, הבצל הירוק מכיל תרכובות שונות המסייעות לבריאות כגון ויטמינים, מינרלים ופיטוכימיקלים. הנה עוד כמה יתרונות בריאותיים של הבצל הירוק שכדאי להכיר.

מחזק את העצמות
בצל ירוק מכיל ויטמין K וויטמין C, כאשר שני הוויטמינים האלו קריטיים לצמיחה והתפתחות העצם. בנוסף הוויטמינים מסייעים לשמירה על עצמות חזקות. אז בנוסף לסידן החיוני לשמירה על בריאות העצם, כדאי מאוד לשלב את הבצל הירוק בסלט שלנו ולסייע לגוף שלנו בתזונה בריאה וכמובן תחזוקה של גוף בריא.



שומר על בריאות הלב
בצל ירוק מכיל נוגדי חמצון המסייעים במניעת נזק לDNA ולרקמה התאית ובכך מעכבים את פעולתם של רדילקים חופשיים. בנוסף, ויטמין C, אותו מכיל הבצל הירוק, מסייע בהורדת כולסטרול גבוה ולחץ דם בגוף, מה שתורם להורדת הסיכון לחלות במחלות לב.

תורם לתפקוד דרכי הנשימה
הבצל הירוק ידוע בסגולתו כתרופה טבעית לטיפול במחלות ויראליות כגון שפעת, צינון ועוד, מאחר והוא נחשב כירק אנטי בקטריאלי. בנוסף הבצל הירוק מסייע בפעילות בריאה של דרכי הנשימה.

מסייע לבריאות העין
ויטמין A המצוי בבצל ירוק, חיוני לבריאות העיניים ומסייע על ראייה ותפקוד בריא. הקרוטנואידים אותם מכיל הבצל מסייעים לראייה תקינה ומגנים על העין מפני דלקות ומחלות נוספות.

מפחית סיכון לחלות בסרטן
הגופרית המצויה בבצל ירוק מסייעת בהורדת הסיכוי לחלות בסרטן המעי הגס. מה שאומר ששילוב בצל ירוק בדיאטה היומית שלכם, רק תסייע לתזונה ולערכים התזונתיים שלכם אלא גם תפחית את הסיכוי לחלות במחלות שונות.

מפחית את רמות הסוכר
מחקרים מראים שגופרית, אותה מכיל הבצל הירוק, מסייעת בהורדת רמות הסוכר בדם על ידי הגדלת האינוסלין בדם – הורמון החיוני להעברת הסוכר בדם. מה שאומר ששילוב בצל ירוק בסלט שלכם, רק יכול לתרום לשמירה על סוכר תקין בדם, מה שחשוב בעיקר לאנשים בעלי נטייה לסכרת.

מסייע למערכת העיכול
אם ברצונכם לסייע למערכת העיכול בדרכים טבעיות, בצל ירוק עושה את העבודה. הוא מסייע לכאבי בטן ונחשב לתרופה טבעית בטיפול בשלשולים ובעיות עיכול אחרות. הסיבים התזונתיים אותם מכיל הבצל הירוק, מסייעים לשמירת מערכת עיכול בריאה ותקינה.



מגן מפני זיהומים
הגופרית אותה מכיל הבצל הירוק, היא מינרל המעכב צמיחה פטרייתית, בנוסף לויטמין K המסייע בקרישת הדם. שני הרכיבים החשובים הללו משפרים את זרימת הדם בגוף וספיגת ויטמין B1, מה שתורם להפחתת העייפות והמתח. ויטמין C אשר נכנס לתמונה, מכיל נוגדי חמצון החיוניים לשמירה על הגוף ומפחית את הסיכוי לדלקות וזיהומים.

עוד יתרונות בריאותיים:

שיתוף

אולי יעניין אותך...

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *


FoodisGood