על הגריל: צליית סטייק פריים-ריב עם עצם

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

סטייק עצם על הגריל | תמונה: shutterstock

כשאנחנו ממש רוצים להתפנק, סטייק פריים ריב, הנקרא גם טומהוק, הוא בהחלט סיבה טובה להדליק את המנגל. הבשר שלו מגיע מהאיזור שקרוב לצלעות הבקר, לכן הבשר שקרוב יותר לעצם יהיה רך ועסיסי יותר והכי חשוב – טעים! מומלץ להכין את סטייק הפריים ריב על הגריל, כך הוא מקבל את הטעם המעושן והמרקם העסיסי שנוצרים כתוצאה מהמיצים שהוא מייצר בזמן הצלייה על הגריל.

מצרכים

  • נתח פריים ריב במשקל 700-800 גרם, חתוך לסטייקים
  • מלח ופלפל טחון לתיבול
  • 2 כפות שמן זית

אופן ההכנה

  1. מוציאים את נתחי האנטריקוט מהמקרר ומשאירים בטמפרטורת החדר לפחות חצי שעה.
  2. מחממים את הגריל ומנקים היטב בעזרת בצל.
  3. מתבלים את הסטייקים היטב במלח פלפל ומורחים מעט שמן זית על כל צד.
  4. מניחים על הגריל ומבשלים על כל צד למשך 3-4 דקות לקבל מידת עשייה מדיום.
  • רצוי לא לשרוף או לצלות את הסטייק על הגריל יותר מ-4 דקות על כל צד, בכדי לוודא שהבשר לא מתייבש והופך צמיגי.
  • במידה ומדובר בגריל פחמים, חכו עד שהאש תרגע, הניחו את הסטייקים רק כשהגחלים מחממים אך אינם מעלים להבות.



תנור זה תנור וגריל זה גריל! כמעט כל נתח בשר שתצלו על הגריל יקבל את הטעם המעושן המוכר והאהוב, אז אם אתם מעוניינים לרכוש גריל גז – יש לנו מדריך קנייה מעולה שיעזור לכם לקחת החלטה >> כך תבחרו גריל גז לבית

שיתוף

אולי יעניין אותך...

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *