אריסה • מתכון לממרח הטוניסאי הכי טעים שיש

  פורסם בתאריך   על ידי   6 תגובות

אריסה ביתית היא מאכל בסיסי במטבח הטוניסאי. אם תרצו לשדרג את הכריך, את התבשיל ואפילו את הדגים החריפים שלכם – ממרח אריסה ביתית יעשה את זה בצורה הטובה ביותר. ניתן להכין אריסה חריפה או מתוקה.

מתכון לאריסה ביתית

  • 200 גרם פלפל אדום מתוק יבש
  • 100 גרם פלפל שאטה חריף יבש
  • 2 ראשי שום קלופים
  • כף כמון
  • כף זרעי כוסברה
  • 2 כפות פפריקה אדומה מתוקה
  • כף גדושה מלח
  • חצי כוס שמן

כלים:

  • כפפות *חשוב
  • סכין חדה
  • מסננת
  • מעבד מזון

איך מכינים?

  1. מנקים את הפלפלים. לובשים כפפות (אל תוותרו!) ובעזרת סכין חדה חוצים את הפלפל לרוחבו, מרוקנים היטב את כל הגרעינים, מניחים את הפלפלים במסננת ושוטפים היטב תחת מים קרים כדי לוודא שכל הגרעינים נוקו.
  2. מניחים את הפלפלים במעבד מזון ומוסיפים את שאר מצרכי האריסה: תבלינים, שום ושמן.
  3. מפעילים את מעבד המזון על פולסים קצרים כדי שנוכל לשלוט במרקם האריסה. אם אתם אוהבים את האריסה שלכם ממש כמו ממרח, יש לטחון היטב.



כך תשדרגו את המאכלים שלכם עם אריסה ביתית:

שקשוקה: הוסיפו כף עד שלוש כפות אריסה ביתית מוכנה לרוטב העגבניות של השקשוקה שלכם. לא תאמינו מה זה יעשה לשקשוקה! >> מתכון לשקשוקה מנצחת.

תבשילי בשר ודגים: אם אתם חסידים של תבשילי בשר ודגים ברוטב, תשמחו לגלות שהאריסה יכולה בקלות לשדרג לכם את התבשיל. כמו כן, כל תבשיל ברוטב (קציצות, עוף ברוטב וכד’..) ניתן לשדרג בקלות עם כפית עד כך אריסה ביתית. >> מתכוני תבשילי בשר לחורף.

כריכים: אם לא אכלתם כריך עם אריסה ביתית עד היום, אתם לא יודעים כריך מה הוא! האריסה תקפיץ לכם את טעמי הכריך לגבהים חדשים. היא הולכת נהדר עם גבינות וגם בשר.

הסוד של הקציצות: הוסיפו ככפית אריסה לתערובת הקציצות שלכם – קציצות, עוף וגם דגים יקבלו טעם עסיסי ונהדר בעזרת אריסה. >> מגוון מתכוני קציצות ברוטב.

סלטים מבושלים: מגזר ועד סלט חצילים – הוסיפו 1-2 כפיות אריסה לסלט המבושל שלכם, עוד בשלבי הבישול. מתאים מאוד לאוהבי סלטים מזרחיים. >> כל הסלטים המבושלים בעמוד אחד!

שיתוף

אולי יעניין אותך...

6 תגובות

  1. אליס איפרח :

    תודה אפשר מתכון למרגז תונסאי תודה

  2. עליזה :

    תודה על המתכון.
    כמה זמן ניתן לשמור?

  3. שני ל. :

    היי,
    כמה זמן אפשר לשמור אריסה ביתית במקרר?
    אם אני שמה אותה במיכל אטום
    תודה

  4. מאיר :

    תודה! ניראה מתכון קל וטעים אבל למה הכוונה ב”פלפל אדום מתוק יבש” ?גמבה? איפה משיגים את זה?

  5. ניר לוי :

    מתכון מעולה ומדויק, כמה המלצות שלי: 1. לאחר ניקוי הגרעינים, להשרות את הפלפלים לכמה שעות בקערה עם מים, להניח שני צלחות הפוכות על מנת “להטביע” אותם לתוך המיםת לסנן היטב ואז לטחון. 2. מי שיש לו מטחנת בשר עדיף להשתמש במטחנת בשר, הרבה פחות עבודה וגם יוצא הרבה יותר טוב.

  6. אהובה :

    אצל מרוקאים נקראית סחקה והיא חריפה יותר מהריסה. ובתימן יש סחוג מזכיר את הסחקה. בכללי ממרח רוטב פלפלים זה משהו שקיים אצל הרבה אומות.

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *

FoodisGood