תפריט

רק בריאות: 10 המאכלים הבריאים ביותר בעולם

  פורסם בתאריך   על ידי   תגובה אחת

תוסיפו אותם לארוחה שלכם, תאכלו אותם כנשנוש ביניים – אלו הם 10 המאכלים הכי בריאים בעולם.

1. לימון

למה הוא בריא? לימון אחד מכיל יותר ויטמין C מהצריכה היומית המומלצת לאדם. דבר שעשוי לסייע באיזון רמות הכולסטרול ולחזק את העצמות. כמו כן, ישנם מדענים שטוענים כי לימון יכול לסייע לעכב את הצמיחה של תאים סרטניים ולפעול כאנטי דלקתי.

טיפ מהיר: הוסיפו פרוסת לימון לכוס תה ירוק. מחקרים טוענים כי פרוסמת לימון בכוס התה עוזרת לגוף לספוג כ-80% יותר את נוגדני החמצון המצויים בו.

כדאי לקרוא: 8 דברים שלא ידעתם שלימון יכול לעשות

2. ברוקולי

למה הוא בריא? גבעול אחד של ברוקולי מכיל יותר ויטמין K מהצריכה היומית המומלצת לאדם. כמו כן, הוא מכיל ויטמין C. שני הוויטמינים הללו מזינים ובונים את העצמות.

*טיפ מהיר: בישול הברוקולי במיקרוגל (על פני אידוי או אפייה) עוזר לשמור על כ- 90% מוויטמין ה-C המצוי בו.

כדאי להכיר: מתכוני פשטידות ברוקולי מומלצים

3. שוקולד מריר

למה הוא בריא? שוקולד מריר איכותי מסייע להורדת לחץ הדם (אצל אנשים בריאים). כמו כן, שוקולד מריר עם אחוזי קקאו גבוהים עשיר בנוגדני חמצון, מפחית כולסטרול “רע” ומגביר כולסטרול “טוב.

*טיפ מהיר: כשאתם מכינים עוגה, השתמשו בשוקולד מריר במקום שוקולד חלב.

4. תפוחי אדמה ובטטה

למה הם בריאים? בתפוח אדמה אדום אחד יש חומצה פולית בכמות שמכילה ככוס עלי תרד או ברוקולי. כמו כן, בבטטה אחת יש כמעט פי שמונה מכמות ויטמין A המומלצת לצריכה יומית, ועוזר לחיזוק המערכת החיסונית.

* טיפ מהיר: הניחו את תפוח האדמה במקרר כחצי שעה לפני הארוחה. מחקרים מראים שצינון תפוח האדמה יכול לעזור לשרוף קרוב ל-25 אחוזים יותר מהשומן לאחר הארוחה.

הכי טעים שיש: תפוחי אדמה בתנור ב-12 תיבולים שונים

5. סלמון

למה הוא בריא? הסלמון הוא מקור מצוין לאומגה 3, שלא פעם נקשרו להפחתת רמות דיכאון, מחלות לב וסרטן. כמו כן, הסלמון עוזר להגן על הגוף בפני אלצהיימר.

המדריך המלא: סלמון בתנור

6. אגוזי מלך

למה הם בריאים? אגוזי מלך מכילים יותר אומגה 3 מכל שאר סוגי האגוזים. אומגה 3 הוכח כמשפר מצב רוח ונלחם בסרטן. כמו כן, אגוזי מלך מסייעים בהגנה מפני השמש.

*טיפ מהיר: נשנשו כמה אגוזי מלך לפני השינה, נוגד החמצון מלטונין, הנמצא באגוזי מלך, עוזר לשינה ערבה.

7. אבוקדו

למה הוא בריא? האבוקדו עשיר בשומנים בריאים ועוזר להורדת רמות הכולסטרול בגוף. באבוקדו אחד יש יותר מ50% מהסיבים התזונתיים ויותר מ-40% מהחומצה הפולית המומלצים לצריכה היומית של אדם. דבר שעשוי להפחית את הסיכון למחלות לב.

*טיפ מהיר: הוספת אבוקדו לסלט שויה להגביר את ספיגת החומרים המזינים החשובים מהירקות עד פי 3.

8. שום

למה הוא בריא? השום נחשב לאנטיביוטיקה של הטבע והוא עוזר להילחם במחלות, לעכב צמיחה של חיידקיפ, לסייע בהורדת רמות הכולסטרול וגם בוויסות לחץ הדם.

*טיפ מהיר: שום שמתבשל בחום גבוה יותר מ-10 דקות מאבד חומרים מזינים חשובים. לכן, הוסיפו את השום רק לקראת סוף הבישול.

9. תרד

למה הוא בריא? התרד מכיל לוטאין וזאקסנטין, שני נוגדי חמצון שנמצאו חיוניים לבריאות העין.

*טיפ מהיר: התרד בריא כם כשהוא טרי, נסו להוסיף אותו לשייקים שלכם, גם למתוקים. שלבו כוס תרד עם כוס בננות חתוכות, כוס מיץ תפוזים וכוס קרח – ותקבלו שייק בריא ומדהים בטעמו.

10. שעועית

למה היא בריאה? מנה אחת של שעועית (או אפונה, או עדשים) 4 פעמים בשבוע יכולה להוריד את הסיכון למחלות עד 22%.

*טיפ מהיר: שעועית כהה מכילה יותר נוגדני חמצון משאר הקטניות. מחקר מצא כי שעועית שחורה מכילה פי 40 מכמות נוגדני החמצון שיש בשעועית לבנה.

קטגוריות: בריאות, כללי

תגובה אחת

  1. אלעד :

    ומה עם קייל?????

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *

FoodisGood