לטחינה שלי 3 צורות: סופלה, ממרח וגם חלבה

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

הטחינה תפסה מקום מכובד בזכות עצמה ולגמרי לצדק. מאחר והטחינה מלאה בסידן, מינרלים וחלבון, היא נחשבת למאכל בריא ולא משמין. בנוסף הטחינה דלה בפחמימות ועתירה בשומן בלתי רווי ומשמשת בתור מרכיב עיקרית בהכנת חלבה, ממרח חומוס ומאכלים רבים מהמטבח המזרח תיכוני.

מתכוני טחינה מתוקים ובריאים

למען האמת זה נורא פשוט ועם מעט השקעה תוכלו להכין בבית חלבה שוקולד מעולה, ממרח טחינה שוקולד בריא שהילדים יאהבו ממש וסופלה טחינה מיוחד במינו שירשים את כל האורחים. הנה 3 מתכונים מעולים למנות טחינה מתוקות ובריאות:

סופלה טחינה מתוק ללא סוכר

סופלה טחינה מתוק ללא תוספת סוכר

סופלה טחינה מתוק ללא תוספת סוכר

  • 8 כפות חמאה
  • ½ כוס טחינה
  • 1 כפית מלח
  • 2 חלבוני ביצה
  • 6 חלמוני ביצה
  • ¼ כוס סילאן
  • 2 כפות קמח

הכנת הבלילה

  1. ממיסים את החמאה במחבת על אש בינונית-נמוכה, מורידים מהאש ומוסיפים את הטחינה והמלח, תוך כדי ערבוב.
  2. מצננים את התערובת בצד ל-5 דקות ומוסיפים את חלבוני הביצה.
  3. בקערה נפרדת טורפים את חלמוני הביצה במטריפה חשמלית למשך כ-3 דקות, מוסיפים את הסילאן וממשיכים לטרוף למשך 7 דקות נוספות, עד לקבלת מרקם אחיד וסמיך.
  4. מקפלים את תערובת החלמונים לתוך תערובת הטחינה הקרה, מוסיפים קמח וטורפים עד לקבלת בלילה אחידה.
  5. מכסים את התערובת בנייר נצמד ומכניסים למקרר למשך מספר שעות, רצוי למשך לילה שלם.
  6. מחממים תנור מראש ל-190 מעלות.
  7. משמנים 6 תבניות סופלה בספריי בישול ומחלקים את הבלילה באופן שווה בין כל התבניות.
  8. אופים בתנור למשך 12 דקות, כאשר בודקים את הסופלה לעיתים קרובות יותר לקראת הסוף.
  9. הסופלה יהיה מוכן כאשר קצות הסופלה מקבלים גוון זהוב והוא טיפה התרומם, אך המרכז שלו עדין רך ועדין.
  10. כשמוכן, מוציאים מהתנור והופכים את הסופלה היישר על הצלחת.



ממרח טחינה בריא בטעם שוקולד

לא חייבים להכין, סדרת ממרחי הטחינה של אחווה | תמונה: יח"צ

לא חייבים להכין, סדרת ממרחי הטחינה של אחוה | תמונה: יח”צ

  • ½ כוס טחינה גולמית
  • ½ כוס אבקת קקאו
  • ¼ כוס סילאן
  • ⅓ כוס מים

אופן ההכנה

  1. בקערה בינונית מערבבים את הטחינה עם אבקת הקקאו, עד לקבלת מרקם אחיד.
  2. מוסיפים את הסילאן והמים וטורפים את התערובת היטב, עד לקבלת שכבה אחידה וצבע שוקולדי.
  3. שימו לב שהמרקם שלכם יוצא אחיד והממרח מקבל צבע אחיד.
  4. במידה והתערובת עדין מעט מימית, המשיכו לטרוף עד לקבלת ממרח שוקולד.

אל תפספסו >> עוגת טחינה בחושה מדהימה
אל תפספסו >> לחמניות טחינה ללא גלוטן
אל תפספסו >> עוגיות טחינה סופר טעימות

חלבה שוקולד קלאסית ביתית

חלבה בטעם שוקולד - מתכון קלאסי

חלבה בטעם שוקולד – מתכון קלאסי

  • 450 גרם סוכר
  • קמצוץ מלח
  • ½ כוס מים קרים
  • 450 גרם טחינה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 140 גרם שוקולד מריר מומס

אופן הכנה

  1. מרפדים תבנית לחם בנייר אפייה, כך שנייר האפייה יצא מהקצוות ומניחים בצד.
  2. מערבבים את המים, הסוכר והמלח בסיר בינוני ומביאים לרתיחה, תוך כדי ערבוב מדי פעם כדי לוודא שהסוכר מתמוסס.
  3. ברגע שהתערובת הגיע לרתיחה, מספיקים לערבב.
  4. מניחים מדחום בישול בתערובת הסוכר ומבשלים על 120 מעלות.
  5. בזמן שהסוכר מתבשל, שופכים את הטחינה לתוך סיר נפרד ומחממים על אש בינונית-נמוכה, עד שהתערובת חמה אבל לא רותחת.
  6. מעבירים את הטחינה לקערת מיקסר יחד עם תמצית הוניל ומוסיפים את הסוכר החם (במידה והגיע למעלות הרצויות) מיידית.
  7. מערבלים במיקסר חשמלי את התערובת על מהירות נמוכה למשך דקה, מוסיפים את השוקולד וממשיכים לערבל עד לקבלת מרקם אחיד.
  8. יוצקים את הבלילה לתוך תבנית הלחם ומכסים בנייר האפייה הנותר ונייר נצמד.
  9. מניחים בצד לצינון למשך שעה לפחות ומאחסנים במקרר.

שיתוף

אולי יעניין אותך...

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *

FoodisGood