מתכון לסנגריה • משקה אלכוהולי חם לחורף

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

מתכון לסנגריה | תמונה: shutterstock

אם חשבתם לערוך מסיבה בבית, לארח חברים, או פשוט להתפנק במשקה חם ומיוחד ביום קר – קבלו את המתכון המומלץ – סנגריה חמה ומושלמת.

מה זה סנגריה ואיך מכינים אותה?

טוב ששאלתם, כי תוכלו לחשוב על זה בזמן שאתם לוגמים מהמשקה החם והטעים הזה ולדמיין שאתם יושבים בלב רחובות ספרד האקזוטיים – שם נפוץ המשקה במיוחד. השם סנגריה (דם בספרדית) מגיע מצבעו העמוק של המשקה, המורכב מיין ופירות חתוכים ולעתים מכיל גם מיץ תפוזים או ברנדי.

מצרכים

  • 1/2 תפוח, קלוף, חתוך לקוביות
  • 1/2 תפוז, עם הקליפה, פרוס לחתיכות קטנות
  • 4 כפות סוכר חום
  • 3/4 כוס מיץ תפוזים
  • 1/3 כוס ברנדי
  • 1 בקבוק יין אדום יבש

איך מכינים?

  1. מערבבים היטב תפוח, תפוז וסוכר בקנקן גדול.
  2. מוסיפים מיץ תפוזים וברנדי ומערבבים עם התערובת.
  3. מוסיפים יין אדום, מערבבים ומוסיפים במידת הצורך עוד מיץ תפוזים, ברנדי או סוכר חום.
  4. מחממים את התערובת בסיר על אש בינונית נמוכה למשך כ-10 דקות.
  5. מקשטים בפרוסות תפוז ומגישים חם.



  • את משקה הסנגריה החם ניתן לשדרג בפירות מכל הסוגים שרק רוצים.
  • אם לא סיימתם את כל המשקה או שהמסיבה נגמרה לפני הזמן, ניתן לאחסן את הסנגריה במקרר למשך 48 שעות נוספות ולשתות קר, או לחמם שוב בסיר כ-3 דקות.
  • לסנגריה קרה – מערבבים את כל מצרכי הסנגריה בקערה, טוחנים קוביות קרח בבלנדר או בשייקר ידני ומוסיפים את כל המרכיבים לתוך קנקן גדול.
  • עוד משקה חם שינחם אתכם ביום קר >> מתכון לסחלב ביתי
  • ממש קר לכם? בואו להתחמם עם דייסה טובה >> 3 דייסות ביתיות ששווה להכיר

שיתוף

אולי יעניין אותך...

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *


FoodisGood