תפריט

אסאדו • איזה בשר לבחור ואיך מכינים

  פורסם בתאריך   על ידי   3 תגובות

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר! איך מכינים אסאדו בתנור ביתי ואיך מכינים קדירת אסאדו מעולה, מה כדאי להוסיף, מה לבקש מהקצב ומה זה בכלל בשר אסאדו?

מה זה בשר אסאדו? בשר האסאדו, הבשר הארגנטינאי המוכר לכולנו, ממוקם בין הצלע לבית החזה, מדובר בבשר סיבי ושומני שמתאים לבישול על האש, בתנור או לתבשילים המצריכים בישול ארוך. המונח “אסאדו” מתכוון לבשר שפונדרה חתוך לאורך, בשר מספר 9.

מה לבקש מהקצב? בקשו בשר אסאדו – שפונדרה, הבשר הקרוב לצלע ולא לחזה. כמו כן, להכנת קדירת אסאדו לא נשתמש בבשר חתוך לקוביות, אלא בנתחים באורך ועובי של 4X4, כיום ניתן למצוא נתחי אסאדו מוכנים בסופרים וכן לבקש מהקצב לחתוך אותו במקום.

עוד מדריכי בשר:

מה השימושים של בשר האסאדו? כמו שכבר ציינו, הבשר מתאים לבישול ארוך של קדירות, תבשילים ומרקים. הוא גם מעולה להכנת חמין. עוד שימוש נהדר לאסאדו הוא צלייה ארוכה על האש או בתנור עם תפוחי אדמה.

נתחי בשר אסאדו לפני צלייה

נתחי בשר אסאדו לפני צלייה

אסאדו בתנור • מתכון מנצח

  • 5 נתחי אסאדו
  • 5 תפוחי אדמה גדולים
  • ראש שום שלם קלוף
  • שמן זית
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 3 ענפי טימין
  • 3 בצלים פרוסים גס
  • מה עוד ניתן להוסיף? את כל ירקות השורש, פטריות טריות, בצלצלי קטנים שלמים

מתחילים בהברשה של נתחי האסאדו בשמן זית, ממש מעט, ככפית לכל נתח. בשר האסאדו שמן ולכן אינו מצריך הרבה שמן.

נסדר את נתחי אבשר על תבנית תנור. נפזר על הנתחים מלח גס, פלפל שחור גרוס, טימין ורוזמרין.

נכסה את התבנית בנייר כסף ונכניס לתנור חם על 220 מעלות למשך שעה וחצי עד שעתיים.

ננמיך את חום התנור ל-150 מעלות ונמשיך לאפות עוד 3 שעות.

נוציא את התבנית, נסדר את תפוחי האדמה כשהם חתוכים לרבעים וגם את פרוסות הבצל. נוסיף גם ירקות שורש, פטריות ובצלים קטנים לפי הטעם ונסגור בחזרה את נייר הכסף.

נחזיר את התבנית לתנור על חום של 150 מעלות למשך שעה וחצי.

נוציא את התבנית, נפתח את נייר הכסף, נעביר את נתחי הבשר אל מעל לירקות, נשנה את התנור למצב גריל ונחזיר את התבנית, ללא נייר הכסף לעוד 3 דקות בחלקו העליון של התנור.

 

לאחר הבישול - תבשיל אסאדו עם תפוחי אדמה

לאחר הבישול – תבשיל אסאדו עם תפוחי אדמה

תבשיל / קדירת אסאדו עם תפוחי אדמה ופטריות

  • 4-5 נתחי אסאדו
  • 4 בצלים חתוכים לרבעים
  • 4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
  • 2 גזרים פרוסים
  • 7 שיני שום שלמות קלופות
  • שימורי פטריות פרוסות – חבילה שלמה
  • כף פפריקה אדומה מתוקה
  • מלח ופלפל לפי הטעם

נשתמש בסיר גדול וכבד ובו נטגן את נתחי האסאדו כדקה מכל צד, רק לסגירתם.

נוציא את נתחי האסאדו לצלחת ונכניס לסיר את שאר מצרכי המתכון, נטגן כ-2 דקות.

עכשיו נוסיף את נתחי האסאדו חזרה לסיר ונמלא במים רותחים עד לכיסוי התבשיל.

נביא לרתיחה, ננמיך ללהבה בינונית ונבשל עד שהבשר רך, שימו לב לנענע בעדינות את הסיר מידי פעם.

בשר האסאדו צריך להיות מאוד רך ולהתפרק בעזרת מזלג בלבד, אם הוא עדיין לא מפסיק רך, הוא לא מוכן.

תוספות מומלצות:

3 תגובות

  1. בילי :

    עד איזה שלב ניתן להכין את האסדו בתנור ולהקפיא??

  2. ענתי :

    לכמה אנשים זה מספיק?

  3. ענתי מיטב :

    הכנתי לערב חג ויצא מעולה

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *

FoodisGood