עוף בתנור: המתכון הכי טוב שיש + 5 תיבולים מעניינים

  פורסם בתאריך   על ידי   5 תגובות

עוף בתנור מוצא את דרכו כמעט לכל ארוחת חג, צהריים, אירוח וכמובן בשולחן השבת. הכנו לכם מדריך מעולה הכנת עוף מנצח פעם אחר פעם וגם – 5 מתכונים מיוחדים לעוף בתנור.

עוף בתנור: מתכון בסיסי

מצרכים:

5-6 חלקי עוף
1/4 כוס שמן
כף תבלין גריל
כפית תבלין פילדלפיה
1 כף פפריקה אדומה מתוקה או חריפה
מלח לפי הטעם
2 שיני שום כתושות
כף רסק עגבניות או קטשופ

אופן ההכנה:

  1. בקערה גדולה מערבבים שמן, שום ותבלינים.
  2. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומסדרים את חלקי העוף.
  3. יוצקים מעל לחלקי העוף את תערובת השמן והתבלינים ומעסים מעט עם הידיים.
  4. מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור חם על 200 מעלות למשת שעה וחצי – שעתיים.
  5. מסירים את נייר הכסף, מעבירים את התנור למצב גריל וצולים כ-4 דקות נוספות, עד לקבלת עוף שחום.



איך אתם אוהבים את העוף שלכם? 5 מתכונים מעניינים לעוף בתנור


1. עוף עם תפוחי אדמה בתנור בטעם גריל
אם אתם אוהבים את העוף שלכם בניחוח גריל, שרית מלמדת אתכם את התיבול המושלם! ויחד עם תפוחי האדמה, העוף שלכם יצא כל-כך מוצלח! המתכון כאן: עוף ותפוחי אדמה בתיבול גריל

2. כרעיים עוף במילוי בורגול
המתכון של ליאת קאדר לכרעיים עוף במילוי בורגול הוא מתכון מנצח למי שרוצה להכין עוף מעניין בתנור, כדאי לנסות! המתכון כאן: עוף ממולא בורגול.

3. כרעיים ושוקיים ברוטב שזיפים וצימוקים
אילנית בניזרי עם מתכון משגע לחלקי עוף בתנור ברוטב של שזיפים וצימוקים, מתאים לט”ו בשבת וגם לשבת! המתכון קל והתוצאה טעימה במיוחד! המתכון כאן: חלקי עוף ברוטב שזיפים.

4. עוף בתנור עם סויה וסילאן
אם אתם אוהבים את העוף שלכם בניחוח אסייאתי, זה המתכון המתאים – כרעיים ושוקיים אפויים בתנור בתיבול סויה, סילאן וכל טוב, מתכון שתמיד מצליח! המתכון כאן: עוף בתנור עם סויה וסילאן.

5. עוף שלם אפוי בתנור
כדי להכין עוף שלם בתנור, צריך מתכון מנצח. המתכון הבא לעוף שלם קל להכנה ותמיד יוצא נהדר ועסיסי. תמצאו כאן גם מתכונים לעוף עם אורז, תפוחי אדמה, ומלח גס. המתכון כאן: עוף שלם אפוי בתנור.





טיפים להכנת עוף מוצלח

אם אתם אוהבים עוף בתנור אבל עדיין לא מצאתם את הדרך המושלמת להכין עוף עסיסי ולא יבש, עקבו אחר הטיפים הבאים בדרך להצלחה בטוחה.

נקו את העוף שלכם.

זה לא סוד שכרעיים, שוקיים ועוף שלם מצריכים טיפול מסור. הורידו את חלקי העור המיותרים מהשוקיים, שטפו את הכרעיים ואת העוף השלם, נקו היטב את העוף שלכם ואל תשכחו לייבש עם מגבות נייר. *טיפ בריאות – כדי להיפטר משומנים מיותרים, הרתיחו את העוף בסיר עם מים כחצי שעה.

מסאג’.

חשבתם פעם למה רק העור נהנה מכל טעמי התבלינים? כדי שהעוף שלכם יקבל טעמים, אתם צריכים לעשות לו מסאג’ טוב. הכוונה כמובן לשפשוף טוב של העוף בתבלינים או במרינדה שבחרתם, אל תפחדו להרים את העור ולהכניס טעמים מתחתיו, זה יעשה לעוף שלכם פלאים! 

תנו לו לנוח.

העוף צריך אתכם שתעזרו לו לפרוח. לכן, לא משנה איזו מרינדה או תיבול בחרתם, צפו את העוף היטב מכל הצדדים ותנו לו לנוח ולספוג את הטעמים, לפחות שעה מנוחה. לא בטוחים איזו מרינדה מתאימה לכם? קליק ל-13 מתכוני מרינדות לעוף בתנור.

בחרו את שיטת הבישול.

ישנן 2 שיטות בישול לעוף בתנור: נמוכה ואיטית או גבוהה ומהירה. כדי לבחור בשיטת הבישול המתאימה אתם קודם כל צריכים לדעת איזה סוג של עוף אתם מחפשים.



עוף רך בתנור: בישול איטי על טמפרטורה נמוכה

לקבלת עוף רך, שבדרך כלל הולך נהדר עם תוספות כמו בורגול, שעועית, חיטה או אורז, יש לבחור בטמפרטורה נמוכה ובישול איטי שיכול להימשך שעות.

* בחרו בכלי המתאים – כלי חרס עם מכסה, טאג’ין ואפילו תבנית פיירקס עמוקה עם מכסה יעשו את העבודה. נסו את המתכון הבא לחמין עוף ובורגול בבישול איטי. אוהבים עוף רך בתנור? נסו את המתכון הבא לחמין עוף ובורגול אדום.

* אל תגזימו עם הנוזלים – למרות שתבשילי עוף בבישול איטי מצריכים נוזלים, יש לשים כמות המתאימה לבישול התוספת וקצת יותר, בשום אופן אל תכסו את כל העוף בנוזלים.

* אל תשכחו להשחים – בסוף כל בישול איטי יש להשחים את העוף, ניתן להשחימו בקלות ע”י פתיחת המכסה וצלייה במצב גריל למספר דקות בודדות.

עוף קריספי בתנור: בישול מהיר על טמפרטורה גבוהה

כדי לקבל עוף קריספי, שיטת הבישול המתאימה היא מהירה ובטמפרטורה גבוהה. עוף קריספי בדרך כלל הולך נהדר עם תפוחי אדמה, בטטות וכד’.

* הכינו מראש את התוספות – אם בחרתם בתפוחי אדמה, בטטות או כל ירק אחר, אל תשכחו לטפל בהם. ירקות צריכים טיפול ותיבול משלהם, קראו את המדריך הבא לצליית ירקות בתנור ותדעו איך לטפל בכל ירק.

* בחרו בתבנית גדולה – כדי לקבל עוף קריספי ולא רטוב, יש להימנע מהצטברות נוזלים, בחרו בתבנית תנור גדולה ושטוחה כדי לעזור לנוזלים ולשומנים להתפשט בצורה האחידה ביותר.

* חממו את התנור – לשיטת הבישול הזאת יש לחמם את התנור מבעוד מועד לטמפרטורה הגבוהה ביותר, אנחנו רוצים שהעוף יצא קריספי וייאפה בצורה אחידה.

* הניחו את העוף למעלה – במידה ובחרתם להכין עוף עם תוספות, הדרך הטובה ביותר היא להניח את העוף מעל לתוספות. צרו מצע של ירקות והניחו את חלקי העוף מעליו, כך תוודאו שהנוזלים שיוצאים מהעוף יוסיפו טעם נהדר לירקות שלכם והעוף עצמו ייצא עסיסי אך לא רטוב.

* כסו את התבנית – רגע לפני שאתם מכניסים את העוף לתנור, כסו את התבנית בנייר כסף וצרו חורים עם שיפוד. נייר הכסף ישמור על העוף עסיסי במיוחד והחורים יעזרו לנוזלים להתאדות. אל תוותרו על השלב הזה, הוא יבטיח את הצלחת העוף.



* צלו בטמפרטורה גבוהה – אל תפחדו לצלות את העוף בטמפרטורה גבוהה, נייר הכסף ישמור עליו עסיסי בכל טמפרטורה. כוונו את חום התנור לכ-200 מעלות טורבו וצלו את העוף כשעה וחצי.

* מלח זה כל הסיפור – אוהבים את העור אקסטרה קריספי? בסיום הצלייה, הסירו את נייר הכסף ופזרו על העוף שלכם מלח, זה יעזור להשחמה יפה וקריספיות.

* גריל, גריל, גריל – השלב הסופי (וזה שיהפוך את העוף למושלם) הוא הגריל, כוונו את התנור למצב גריל וצלו את העוף עוד מספר דקות, עד להשחמה הרצויה. שימו לב, בשלב זה יש להישאר ליד התנור ולשמור על העוף מפני שריפה.

שיתוף

אולי יעניין אותך...

5 תגובות

  1. לאה :

    ממליצה לשים גם תירס מקופסת שימורים בתבנית של העוף בתנור.

  2. אמא מהצפון :

    הכנתי את המתכון הבסיסי לעוף בתנור ויצא מושלם! במקום תבלין פילדלפיה הוספתי קצת כמון שהם דיי דומים בטעם. העוף יצא עסיסי ורך בדיוק במידה מושלמת.
    הצלייה האחרונה של העוף על מצב גריל הוסיפה המון. תודה.

  3. יוסי דה-וולף :

    שלום לך אמא מהצפון.
    אם את כותבת שלתבלין פילדלפיה וכמון יש את אותו הטעם.
    אזי אני אכתוב שלסוכר ומלח יש את אותו הטעם.
    אבל,, אם את רוצה באמת לחוש ולטעום את הבדל הגדול ומהותי בין התבלינים, תטעמי כל אחד מהם לחוד ותביני שמדובר על קבוצת תבלינים שונה לגמרי בטעמים ובמרקמים. בהצלחה.

  4. רק-מלוח :

    יש מתכון לעוף בתנור אבל לא מתוק?
    אוהבים אצלינו עשבי תיבול ובשום אופן לא דבש!!
    בקושי בקושי פפריקה!

    • מוזמנת לנסות את המרינדה הבאה:

      מרינדת עשבי תיבול טריים.
      אם אתם אוהבים את הטעם המיוחד של תערובת עשבי תיבול עשירה, זאת המרינדה המתאימה לכם! קוצצים את כל עשבי התיבול, מערבבים עם שאר המצרכים ומשרים – תענוג!

      5 שיני שום גדולות, כתושות.
      ½ כוס עלי מרווה טריים שלמים.
      ¼ כוס עלי רוזמרין טריים שלמים.
      כף עלי אורגנו טרי קצוצים.
      כף עלי תימין טריים קצוצים.
      ½ כוס שמן זית.
      1 ביצה.
      כפית מלח.
      1/2 כפית פלפל שחור.

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *


FoodisGood