איך להכין טמפורה ביתית + מתכונים מדהימים עם טמפורה

  פורסם בתאריך   על ידי   תגובה אחת

הטמפורה מוסיפה לאוכל את הנפח הקראנצ’י והטעם המטוגן והטעים שכולנו אוהבים. בבסיסה עשויה הטמפורה מקמח תופח וקורנפלור. הכנו לכם מתכון קליל להכנת טמפורה ביתית איתה ניתן לצפות מבחר רחב של נשנושים כגון שניצל, פיש אנד צ’יפס, סושי ועוד…

איך מכינים טמפורה?

המתכון הוא פשוט וברור מאוד, בסופו מתקבלת בלילה (לא סמיכה) בה ניתן לטבול תפוחי אדמה, סושי, עוף, רצועות ירקות ועוד..

מצרכים:

  • 1 כוס קמח תופח
  • 1/2 כוס קורנפלור
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 ביצה
  • 1 כוס משקה סודה
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה גדולה את הקמח, קורנפלור, סודה לשתייה, ביצה, משקה סודה ומוסיפים מלח פלפל.
  2. כשמתקבלת בלילה במרקם אחיד, אפשר לטבול בה כל דבר שנרצה.
  3. מחממים שמן ורק כשהוא חם טובלים בטמפורה ומטגנים.



טיפים לטמפורה מוצלחת

טגנו בשמן עמוק: שמן עמוק, ורק שמן עמוק, יהפוך את הטמפורה לקריספית באמת.

קררו לפני הטיגון: כדי לקבל ציפוי טמפורה מושלם, השרון את הירקות / את העוף או את הדגים בטמפורה והכניסו למקרר לכ-10 דקות.

אל תשאירו גושים: טמפורה מוצלח היא טמפורה חלקה, ערבבו בעזרת מטרפה וודאו שלא נשארו גושי קמח או קורנפלור.

השתמשו במלקחיים: הדרך הטובה ביותר להתנהל עם טמפורה היא בעזרת מלקחיים, בכל זאת, אנחנו לא רוצים ללכלך את כל השיש, האצבעות וגם את החולצה שלנו.

איך משתמשים בטמפורה מוכנה?

חזה עוף בטמפורה

מתכון: חזה עוף בטמפורה ורוטב צ’ילי
ארוחת צהריים מושלמת תמיד מכילה חזה עוף, אבל חזה עוף בטמפורה הוא בהחלט שדרוג רציני, מתאים לילדים ולבוגרים כאחד.

כרובית בטמפורה

מתכון: כרובית אפויה בטמפורה
אפשר להפסיק להתלבט, כרובית אפויה בטמפורה היא תוספת נהדרת לשולחן האירוח שלכם, גם כמנה ראשונה למי שלא יכול להתאפק.

דגים בטמפורה

מתכון: דגים מטוגנים בטמפורה
ארוחת שישי או סתם ארוחת צהריים יכולה להיות טעימה ופריכה כאחד, רק אם תוסיפו את מתכון הדגים בטמפורה המעולה הזה.

פיש אנד צ'יפס

מתכון: פיש אנד צ’יפס בטמפורה
אחד הנשנושים האהובים על כולם, מתאבן מצוין לקבלת פנים, או סתם לערב חברים משובח, מתכון קל ומהיר להכנת פיש אנד צ’יפס בטמפורה בהכנה ביתית.

סושי מטוגן בטמפורה

סושי בטמפורה
אחרי שהכנתם את הרול האהוב עליכם, טבלו את הרול בבלילת הטמפורה, והכניסו ישר לטיגון בשמן חם. הוציאו את הרול, צננו מעט ופרסו לכמות חתיכות רצויה.

שיתוף

אולי יעניין אותך...

תגובה אחת

  1. דו :

    אפשר להכין עם בירה, ככה עושים באנגליה, בימקום סודה ?

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *


FoodisGood