מתכון: מטבוחה מרוקאית אמיתית + לחמים מומלצים

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

יש סיבה לכך שמטבוחה הוא רוטב טעים וכל כך פופולרי בקרב הישראלים. השילוב המנצח של המתוק עם החריף פשוט משדרג כל כריך ומנה שרק תרצו. המטבוחה עשויה מעגבניות וגמבות בתיבול שום וצ’ילי חריף ויוצרת רוטב אדום סמיך וטעים שתמיד כיף לנגב עם חלה של שבת.

אז איך מכינים מטבוחה מרוקאית אמיתית?

כל אחד אוהב להכניס את המרכיב הסודי שלו אל תוך המטבוחה אותה הוא מכין. אך מטבוחה מרוקאית יש רק אחת – וככה מכינים אותה:

מצרכים

  • 10 עגבניות מבושלות, רכות ומקולפות
  • 1 גמבה אדומה חתוכה
  • 1 פלפל אדום חריף קצוץ
  • 1 פלפל ירוק חריף קצוץ
  • 8 שיני שום קלופות וקצוצת
  • 1 וחצי כפות פפריקה מרוקאית
  • מלח פלפל לפי טעם
  • 2 כפות סוכר
  • 3 כפות שמן



אופן ההכנה

  1. מחממים סיר בינוני, מוסיפים את העגבניות החתוכות ומבשלים על להבה בינונית-גבוהה.
  2. מוסיפים גמבה, פלפל ירוק, פלפל אדום, שום ומערבבים היטב.
  3. מנמיכים את הלהבה ומבשלים למשך שעה.
  4. מוסיפים פפריקה ומלח, מערבבים היטב ומבשלים למשך 10 דקות נוספות.
  5. כעת מוסיפים סוכר ולקראת סיום הבישול, מוסיפים את השמן, מערבבים היטב ומכבים את הלהבה.
  6. ניתן להגיש חם, או לאחסן במקרר לשימוש חוזר.

עכשיו שהמטבוחה שלכם חמה ומוכנה לאכילה, כדאי שתכירו את הלחמים הכי שווים שמומלץ לשלב איתם את סלט המטבוחה שלכם:

ואם אתם ממש אוהבים את המטבח המרוקאי, אתם הולכים לאהוב את המתכונים הבאים!

שיתוף

אולי יעניין אותך...

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *


FoodisGood