מתכון: לזניית ריקוטה נפוליטנה עם קיצור דרך

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

המנה הבאה היא אולי אחת הטעימות שיש בעולם הפסטות – לזניה עשירה בכמה סוגי גבינות, בתוספת רוטב נפוליטנה מעולה של קנור (הרוטב מוכן מראש, מה שהופך את כל הסיפור הזה לקל מתמיד). מתכון ללזניית ריקוטה ברוטב עגבניות נפוליטנה שאתם פשוט חייבים להכיר ולהכין במהרה.

אז מה צריך?

  • 12 דפי לזניה *לא מבושלים
  • 200 גרם גבינת ריקוטה רכה
  • ½ כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • 2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה (או עירית אם אוהבים)
  • 1 כף עלי אורגנו טריים קצוצים
  • 2 צנצנות רוטב נפוליטה מוכן של קנור
  • 2 כוסות מוצרלה מגוררת

איך מכינים?

  1. מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
  2. מערבבים בקערה גבינת ריקוטה עם חצי כוס גבינת פרמז’ן, פטרוזיליה ואורגנו.
  3. על גבי תבנית אפייה מלבנית עמוקה ומשומנת, מפזרים שכבת רוטב נפוליטנה לשכבה אחידה ומכסים מעל ב-4 דפי לזניה.
  4. מפזרים מעל דפי הלזניה את תערובת הגבינות בשכבה אחידה ומוסיפים שכבה נוספת של רוטב נפוליטנה מעל.
  5. מרפדים ב-4 דפי לזניה נוספים, שכבה נוספת של רוטב ולבסוף – 4 דפי לזניה נוספים מעל.
  6. מפזרים 1.5 כוסות גבינת מוצרלה באופן שווה, על כל הלזניה.
  7. מורחים את שכבת הרוטב הנותרת ומפזרים מעל ½ כוס גבינת מוצרלה.
  8. כעת מכסים את התבנית במכסה או בנייר כסף, מכניסים לתנור ואופים למשך 30 דקות.
  9. מורידים את הכיסוי ואופים למשך 30 דקות נוספות.
סדרת הרטבים החדשה של קנור

סדרת הרטבים החדשה של קנור – שקשוקה ונפוליטנה | תמונה: יח”צ

 

ידעתם ש…

1. ההשראה של תזונה ים תיכונית מגיעה ממחקר שעשו בשם “מחקר 7 הארצות” שטוען כי באי כריתים נמצא אחוז התמותה הנמוך ביותר, כל זאת תודות לתזונה הים תיכונית הנפוצה באי, ובראשה, איך לא, עגבניות!

2. רוטב הנפוליטנה איתו הכנו את הלזניה יכול לשמש אתכם גם כרוטב לפסטה שילדים אוהבים! ובסדרת הרטבים החדשה של קנור תמצאו עוד כמה רטבים שיקצרו את הדרך למנות אהובות נוספות המתבססות על עגבניות; מנות כמו שקשוקה, דגים חריפים, קציצות ברוטב ועוד..

3. מחקרים טוענים ש- 99% מהישראלים אוהבים לאכול פסטה, כאשר לפחות 70% מהם עושים זאת אחת לשבוע. ההמלצה שלנו – גוונו עם לזניה, ואם היא קלה להכנה כמו זו שבמתכון, אדרבה.

4. יש לנו עוד כמה מתכונים סופר מוצלחים עם רוטב עגבניות:

קטגוריות: אפייה, כללי

שיתוף

אולי יעניין אותך...

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *


FoodisGood