מתכון לקניידלך ולמרק קניידלך מושלמים לפסח + 7 טיפים להצלחה

  פורסם בתאריך   על ידי   7 תגובות

כדורי הפסח – הקניידלך, מזמן הפכו נפוצים בכל בית בלי שום קשר לעדה. הקניידלך הם בעצם כופתאות קמח מצה שזורקים למרק ונהנים. אז איך מכינים קניידלך אווריריים ומוצלחים? עקבו אחר המתכונים ו-7 הטיפים הבאים.

מתכון קל לקניידלך בסיסי

מה צריך?

  • 1.5 כוסות קמח מצה
  • 1/2 כוס שמן רגיל
  • 3 ביצים M
  • 2 כוסות מים חמים / ציר עוף
  • 2 כפיות מלח שטוחות
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון דק

איך מכינים?

  1. בקערה בינונית נערבב קמח מצה עם מלח.
  2. במיקסר נקציף את חלבוני הביצה לקצף תפוח ואוורירי (ניתן לוותר על השלב אך לא כדאי).
  3. בקערה נפרדת נטרוף חלמונים עם שמן ומים, נוסיף לקערת הקמח ונערבב היטב.
  4. ננקפל פנימה את קצף החלבונים.
  5. נכסה את הקערה ונניח במקרר למשך שעה – שעה וחצי.
  6. בידיים רטובות ניצור כדורים קטנים ונסדר על מגש.
  7. נרתיח מים עם כפית מלח, ננמיך ללהבה בינונית ונזרוק פנימה את הקניידלך.
  8. נבשל את הקניידלך למשך 25-30 דקות.



כופתאות קניידלך משודרגות

מה צריך?

  • 1 כוסות קמח מצה
  • 1/2 כוס מים חמים
  • 5 כפות שמן
  • 2 ביצים
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 1/4 שורש פטרוזיליה קצוץ דק
  • 1 גזר גדול מגורד
  • 2 כפות אבקת מרק עוף כשרה לפסח

איך מכינים?

  1. נתחיל בטיגון הבצל בכף שמן עד להזהבה, נוציא ונצנן.
  2. בקערה גדולה נערבב מים עם קמח מצה, שמן, פטרוזיליה, גזר ומלח.
  3. נוסיף לקערה את הבצל המטוגן ואת הביצים, בזו אחר זו, תוך ערבוב הבלילה.
  4. בידיים רטובות נגלגל כדורי קניידלעך קטנים.
  5. נרתיח מים עם כפית מלח, ננמיך ללהבה בינונית ונזרוק פנימה את הקניידלך.
  6. נבשל את הקניידלך למשך 25-30 דקות.

הטיפים שיהפכו את הקניידלך שלכם למוצלחים ואווריריים

הקציפו את החלבונים: אם יש מיקסר בבית, אל תוותרו על הקצפת החלבונים, הפעולה הזו תעניק לקניידלך שלכם אווריריות שעוד לא הכרתם.

טמפרטורת המים: הטיפ הבא חשוב במיוחד – בבואכם להכין קניידלך, וודאו שטמפרטורת המים היא בסביבות ה-50 מעלות. מים חמים מידי יגרמו לביצים להפוך לחביתה, מים קרירים מידי יקשו על הלישה ויגרמו ללישת יתר ולקניידלך דחוסים מידי.



שדרגו אותם: כדי לשדרג את הקניידלך הביתיים, השתמשו במרק עוף צח במקום מים, כך תוכלו לתת לקניידלך שלכם טוויסט מעניין. כמו כן, ניתן להוסיף לכופתאות ירק קצוץ לפי הטעם ואפילו למלא במילויים שונים.

קליק למתכון לקניידלך במילוי כבד קצוץ.
קליק למתכון לקניידלך עוף מיוחדים.

הניחו לתערובת להתייצב: אם כתוב במתכון שיש להניח את תערובת הקניידלך במקרר, אל תוותרו על השלב הזה. אם אתם רוצים עיגולי קניידלך מושלמים – יש להניח לתערובת להתייצב לפחות שעה במקרר.

גודל הכדורים: שימו לב, הקניידלך מתנפחים במי הבישול וגם במרק עצמו, לכן, מומלץ להכין כופתאות קטנות, בגודל של כדורי פינג – פונג, כדי לקבל גודל מושלם.

בישול הקניידלך: הטיפ הכי טוב שניתן לתת לגבי בישול הקניידלך הוא שלא כדאי להכין את הכופתאות בתוך המרק, המרק נועד לחימום ולהגשה. בישול קניידלך מוצלחים יהיה בסיר עם מים רותחים וכפית מלח. לאחר רתיחה, הנמיכו ללהבה בינונית – נמוכה ובשלו כ-25 דקות. בישול הקניידלך במרק יעכיר אותו.

איך יודעים שמוכן? כדי שהקניידלך שלכם יהיו באמת מושלמים, יש להוציא אותם בדיוק בזמן! קניידלך שבושלו זמן קצר מידי עתידיים להיות דחוסים, קניידלך שבושלו יותר מידי זמן עתידיים להתרכך ולהתפרק במרק. כדי לדעת שהכופתאות מוכנות ניתן להשתמש בשיפוד או קיסם, פשוט לדקור את כדורי הקניידלך ולוודא שהמרקם אחיד לאורך כל הדרך. אם התחילה ישנו מרקם רך ולאחר מכן קשה – הקניידלך לא מוכנים.

מתכון למרק עוף עם קניידלך

מה צריך?

  • 2 גזרים גדולים קלופים ופרוסים
  • 2 קישואים שטופים ופרוסים
  • 2 גרונות הודו (לא חובה)
  • שוקי עוף לפי הצורך
  • שמן לטיגון
  • צרור שמיר
  • צרור פטרוזיליה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 ליטר מים
  • 1.5 כפות אבקת מרק עוף

איך מכינים?

  1. בסיר גדול ועמוק נטגן את שוקי העוף וגרונות ההודו בשמן חם כ-2 דקות מכל צד, עד להזהבה.
  2. מוסיפים לסיר ליטר מים רותחים, גזרים, קישואים, שמיר ופטרוזיליה ומביאים לרתיחה.
  3. מוסיפים אבקת מרק עוף ומערבבים היטב, עד שכל האבקה נמסה.
  4. ממשיכים לבשל את המרק על להבה בינונית כ-45 דקות, עד שהעוף מוכן.
  5. כשהעוף מוכן, זה הזמן להוסיף את כדורי הקניידלך שלנו, מוסיפים אותם אחד אחד ובזהירות.
  6. מבשלים את כדורי הקניידלך במרק 5-7 דקות.
  7. מוזגים לקעריות ונהנים!



סיימתם עם הקניידלך?

שיתוף

אולי יעניין אותך...

7 תגובות

  1. דנה :

    הכנתי את המתכון בפסח שעבר ויצא מהמם, אכין גם השנה.

  2. אסנת :

    טיפים שימושיים, במיוחד הקצפת החלבונים וזמן הבישול. שידרג את הקניידלך.

  3. מרינה :

    כמה קניידלך יוצא מהכמות שבמתקון? אני צריכה 40-45 כדורים.

  4. אורלי :

    קניידלך שלא מקמח מצה? אני רוצה להכין קניידלך בלי קשר לפסח (אנחנו מאוד אוהבים גם בחורף), הבעיה היא שאני לא מוצאת בשום מקום קמח מצות, האם ניתן להכין קניידלך עם קמח רגיל? אשמח לתשובה ותוהד על המתכונים הנפלאים שבאתר

    • ש :

      לאורלי, את יכולה להכין קניידאלאך מפרורי לחם או מלחמניות מיום אתמול או אפילו חלה שנותרה משבת.\ את רק צריכה לחתוך אותן קטן מאוד ואת פרורי הלחם את יכולה להכין כמו שאת מכינה קניידלאך מקמח מצות. רק צריך להיזהר בנוזלים. פרורי הלחם זקוקים לפחות נוזלים מאשר קמח המצה ואת הלחמניות את צריכה לחתוך לחתיכות קטנות ולהרטיב במים רותחים או בחלב רותח או אפשר גם אם את שומרת מסורת להרטיב בחלב סויה. לא חלב קוקוס כי יהיה לזה טעם של קוקוס אבל חלב סויה הוא נייטראלי בטעמו – בלי סוכר. להוסיף לזה 2-3 ביצים, לטגן בצל גדול קצוץ קטן בשמן עד שישחים ולהוסיף לעיסה – עם השמן שלו ולהוסיף עוד 2-3 כפות שמן או מרגרינה מומסת, להוסיף חצי חבילה פטרוזיליה קצוצה קטן, מלח פלפל ומעט אגוז מוסקט טחון ולערבב היטב עם הידיים כמו שאת מערבבת בשר טחון. ולתת לעסק לשהות כשעה סגור עד שהכול נספג היטב. לעבד בעזרת הידיים היטב שוב כדי שהעיסה תהייה די אחידה. להרתיח מים בסיר גדול עם כפית שטוחה מלח וכשהמים רותחים להניח קערית עם מים ליד הגז כדי להרטיב את הידיים וליצור מהחומר כדורים בגודל הרצוי להכניס למים הרותחים. בגלל טמפרטורת הקניידלאך שבאו מבחוץ יורדת הטמפרטורה במים, אז להרתיח מחדש ולהוריד את האש, כדי מינימום ולחכות שהכדורים יצופו למעלה ואז לבשל עוד כחמש עד עשר דקות כדי שיהיו מבושלים גם מבפנים ולהוציא עם כף מחוררת. לא לצופף את הסיר ביותר מידי קניידאלך כדי שיהיה מקום לכולם לבשל אותם בכמה נאגלות. בתיאבון. אם יש בעיה של רכות גדולה אז להוסיף עוד לחמניה אחת או עוד פרורי לחם לקניידאלאך מהפרורים. ואם יש בעית קשיות אז להוסיף מים או חלב סויה. העיקר שהחומר מספיק קשיח כדי ליצור ממנו קניידלאך עגולים ביד. בתיאבון. ובברכה שרה.

  5. שרה אנגל :

    לאורלי את יכולה להכין אותו דבר מפרורי לחם. מקמח רגיל זה יצא איום ונורא ודחוס ולא תכלי לאכול. את יכולה להכין גם משאריות של לחם לבן או חלה או לחניות מיום אתמול, לחתוך אותן קטן ולשים במעבד מזון ולרסק אותן, להוסיף להן מים רותחים או חלב סויה או חלב רגיל, להוסיף ביצים פטרוזיליה קצוצה קטן ובצל קצוץ מטוגן היטב, פלפל, שחור, מלח וקצת אגוז מוסקט טחון לערבב היטב בידיים ולתת לזה לנוח שעה. לחמם בסיר מים עם קצת מלח ולהכין קניידאלאך כמו שאת מכינה מקמח מצה. על אחריותי יהיה טעים מאוד אולי אפילו יותא טעים מהקמח מצה…

    ולמרינה קחי 450 גרם קמח מצה ולזה הוסיפי בערך 450 מ”ל מים – כל פעם קצת עד שתקבלי את הריכוז המתאים לקניידאלאך, עוד 4 ביצים, 3-4 כפות שמן רגיל (חמניות או תירס לא קנולה בבקשה…) קצת מלח ופלפל שחור לפי הטעם ותקבלי 42-45 כדורי קניידלאך.

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *


FoodisGood