תפריט

קרם פטיסייר • מתכון מנצח (גם בגרסת פרווה)

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

קרם הפטיסייר המשובח הוא בעצם פודינג עשיר שבסיסו עשוי מקמח, הפטיסייר הוא המרכיב העיקרי בהרבה קינוחים צרפתיים כגון טארט פירות, פחזניות ועוגות, כאשר הווניל הוא הטעם המאפיין ביותר של הקרם.

קרם פטיסייר מקצועי

מה שעושה את ההבדל בין קרם סמיך לרוטב נוזלי הוא כמות הקמח שאנחנו מוסיפים, כמובן יחד עם עוצמת ההקצפה שנבחר. הכנו לכם מתכון לקרם פטיסייר סמיך ומקצועי שישדרג כל פחזניה או עוגת נפוליאון. תודו לנו אחר כך.



מצרכים למתכון

  • 1 וחצי כוסות חלב (או קצפת צמחית לפטיסייר פרווה)
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/4 כוס קמח
  • 1/4 כפית מלח
  • 4 חלמונים גדולים
  • 1 כפית תמצית ווניל

איך מכינים?

  1. מחממים את החלב בסיר עד לקבלת אדים, ללא הגעה לרתיחה.
  2. מקציפים יחד את הסוכר, קמח ומלח בקערה בינונית, מוסיפים את החלמונים, ומערבבים יחד.
  3. לאחר קבלת עסה עבה, מוודאים שכל החומרים התערבבו טוב יחד, גם אם הם נראים מעט מתפוררים בהתחלה.
  4. כעת מוסיפים את החלב החם בפולסים קצרים לתוך תערובת הביצים ומערבבים יחד כל פעם.
  5. שופכים את התערובת חזרה לסיר תוך כדי שימוש במסננת.
  6. מחממים על אש בינונית ומערבבים ללא הפסקה עד קבלת שכבה עבה יותר של הקרם. עוצרים כל כמה שניות לוודא שהקרם הגיע לרתיחה, עד שמקבלים בועות רתיחה מעל הקרם, מערבבים מעט ומורידים מהאש.
  7. מוסיפים תמצית ווניל לתוך הקרם ומסננים את הכל לקערה תוך כדי ערבוב, כך שכל הקרם יעבור דרך המסננת לקערה וזאת על מנת שגושים לא יעברו לקרם עצמו.
  8. מכסים את הקרם בניילון נצמד, ממש מעל שכבת הקרם, כדי למנוע היווצרות קרום ומכניסים למקרר לצינון ממושך, 2-3 שעות עד שהוא קר לחלוטין.
  9. עכשיו שהקרם שלכם מוכן לשימוש, תוכלו למלא פחזניות או להכין עוגת מילפיי (עוגת נפוליאון).



רעיונות להכנה עם קרם פטיסייר

פחזניות ואקלרים במילוי קרם פטיסייר: זה אולי שידורך משמיים – בצק רבוך (הבצק ממנו מכינים פחזניות ואקלרים) + קרם פטיסייר, אם עדיין לא ניסיתם, אתם מפסידים >> מתכון לפחזניות.

גביניות במילוי פטיסייר: מלאו אותן בקרם פטיסייר לפני האפייה ותקבלו מאפה שמרים בניחוח וטעם מדהימים >> מתכון לגביניות.

קונוסים מבצק עלים עם קרם פטיסייר: לאחר האפייה, צננו את הקונוסים וזלפו לתוכן קרם פטיסייר, הניחו להתייצבות והגישו. קרם הפטיסייר ישדרג את הקינוח המושלם הזה עוד יותר >> מתכון לקונוסים מבצק עלים.

שבלולי קינמון בזילוף פטיסייר: אם אתם רוצים לפתוח את הבוקר בצורה הכי טובה שיש – תכינו שבלולי קינמון וזלפו מעליהם קרם פטיסייר, לא תאמינו כמה זה טעים >> מתכון לשבלולי קינמון.

קטגוריות: אפייה, כללי

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *

סרטונים מעוררי תיאבון

FoodisGood