חומוס ביתי: מתכון מושלם + טיפים, טריקים ותוספות

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

יש משהו בפעולת הניגוב הזאת, כשהפיתה חמה והחומוס טרי, השילוב פשוט מושלם במיוחד אם החומוס איכותי והכי חשוב – ביתי. החומוס הביתי מועדף על לא מעט אנשים, אם זה בגלל הטריות או בגלל שאנחנו יודעים בדיוק מה אנחנו מכניסים לתוך המתכון, בלי הפתעות ובלי חומרים משמרים.

רגע לפני: 5 דברים שכדאי לדעת כדי להגיע לתוצאה המושלמת:

  • השריית הגרגרים: ההשרייה היא חובה בדרך לחומוס במרקם חלק ומושלם > השרו את גרגירי החומוס הרבה מאוד מים והניחו ללילה שלם.
  • השטיפה חשובה: שלב ההשרייה וגם בשלב הבישול חשוב מאוד לשטוף את הגרגיגים > החליפו את המים לפחות 3 פעמים בזמן ההשרייה, ואם ניתן החליפו את המים לפות פעם אחת בזמן הבישול.
  • ומה עם הקליפות? למרות שזה ממש לא חובה היפטר מהקליפות, רצוי לעשות מאמץ ולהיפטר מכמה שיותר מהן, כך תוודאו שמרקם החומוס חלק ומושלם. הדרך הכי קלה להיפטר מהקליפות היא בזמן ההשרייה, פשוט עסו היטב את הגרגרים בכל פעם לפני שאתם מחליפים את המים.
  • סודה לשתייה: בכל פעם שמדברים על חומוס ביתי עולה שאלת הסודה לשתייה, אנחנו ממליצים להוסיף כפית סודה לשתייה למי הבישול. הסודה לשתייה אחראית על ריכוך הגרגרים בדרך למרקם חלק ומושלם.
  • צינון הגרגרים: לאחר הבישול ולפני הטחינה הניחו לגרגרים להתקרר ולהגיע לטמפרטורת החדר, בשום פנים ואופן אל תטחנו את הגרגרים בעודם חמים.



ועכשיו, למתכון: איך מכינים חומוס ביתי?

אם תמיד תהיתם איך החומוס האישי שלכם יצא, תחילה כדאי ללמוד איך מכינים חומוס ביתי מוצלח, כזה שיהיה בעל מרקם סמיך, טעם עשיר וכמובן – טעים!

מצרכים

  • 2 כוסות גרגירי חומוס מושרים לפחות 12 שעות *החליפו את המים לפחות 3 פעמים
  • כפית אבקת סודה לשתייה
  • 2 כוסות טחינה גולמית
  • כוס מים
  • כפית מיץ לימון
  • ½ כפית מלח (תמיד אפשר להוסיף)
  • שן שום כתושה
  • 1 כף כמון (לשדרוג, ממש לא חובה)
  • עלי פטרוזיליה קצוצים לקישוט

מתחילים בבישול גרגירי החומוס
לאחר ההשרייה העבירו את הגרגירים לסיר גדול עם מים + כפית סודה לשתייה, הביאו לרתיחה ובשלו למשך שעה וחצי.
*שימו לב: מידי פעם יש להסיר את הקצף.
מרקם הגרגירים מושלם כשהם נמעכים בקלות רבה בין 2 אצבעות.
מסננים את הנוזלים ומשאירים במסננת עד לצינון הגרגרים.

ממשיכים בטחינת החומוס
בשלב זה, ורק לאחר שגרגירי החומוס התקררו מעבירים אותם למעבד המזון וטוחנים עד למרקם חלק.
לאחר טחינה ראשונית מוסיפים את הטחינה הגולמית וטוחנים שוב.
מוסיפים מים, לימון, מלח, שום וכמון וטוחנים היטב, הפעם עד למרקם הרצוי.

החומוס מוכן, זמן לטעום
טעמו את החומוס שלכם וודאו שהמרקם והטעם מתאימים לכם. רוצים אותו יותר חלק? טחנו עוד קצת. חסר מלח? או אולי שום? תוכלו להוסיף ולטחון עוד קצת. מה שחשוב – אל תוציאו את החומוס ממעבד המזון לפני שאתם מרוצים ממנו.



מושלם, עכשיו להגשה
זה לא סוד שאנחנו הישארלים פשוט לא מסתפקים בחומוס נהדר, אנחנו חייבים איתו פיתה, ביצה, פטריות או כל דבר אחר.

פיתה: שלא תבינו לא נכון, אנחנו לגמרי בעד אכילת חומוס עם מזלג, אך בואו נודה באמת – אין על פיתה חמה שהרגע יצאה מהתנור, בתוספת ניגוב חומוס ביתי וטרי. אז איך מכינים פיתות ביתיות אתם שואלים? המתכון ממש כאן >> מתכון לפיתות ביתיות מעולות

טחינה: אז הטחינה היא תוספת מעולה למנת החומוס שלכם, זה לגמרי מוסיף את המרקם ה”רטוב” ומשדרג לא רק את החומוס אלא גם את נראות המנה. אפשר גם בלי, אבל הכי כיף עם! אז אם אנחנו כבר בעניין של להכין הכל בבית, הכירו את המתכון הפשוט הבא >> מתכון לטחינה ביתית

פול: מושלם לחורף, מושלם לקיץ, מושלם לחומוס שלכם בכל צורה שיש! במיוחד אם זה מוכן בבית, חם, עם התיבול שרק אתם אוהבים. אין צורך להכביר במילים, כל זמן שמדברים – לא אוכלים פול! אז קדימה לעבודה >> מתכון לפול מיצרי ביתי מעולה

פלאפל: נראה לכם ששכחנו? אין דבר כזה חומוס בלי פלאפל (טוב, אולי יש. אבל אל תהיו קטנוניים). אתם תודו לנו, כי פלאפל זה אחת התוספות המושלמות ביותר לחומוס חם וטרי. במיוחד אם זה פלאפל שהכנתם במו ידכם. לא בא לכם כבר לטעום אותו? >> פלאפל ביתי להכנה קלה

פטריות, סחוג, חצילים ועוד..: מה שתשימו מעל לחומוס חשוב לא פחות מהמרקם, ואם אתם אנשים של שלמות, כדאי שתכירו את 5 התוספות הכי מומלצות! סלט פטריות מוקפצות, חציל קלוי, גרגירי חומוס מתובלים, סלט עגבניות חריף וגם – סחוג אדום ביתי! כל המתכונים מחכים לכם כאן >> תוספות לחומוס ביתי

קטגוריות: כללי, מדריכי בישולתגיות: ,

שיתוף

אולי יעניין אותך...

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *