תפריט

פנקייק קל שתמיד מצליח + 12 הצעות הגשה מתוקות

  פורסם בתאריך   על ידי   15 תגובות

הם מושלמים לשבת בבוקר ואפילו לארוחת ערב מקורית – פנקייק! כי מי לא אוהב אותם? את המתכון הבא לפנקייק מוצלח אתם לא תחליפו אף פעם. ואם בא לכם לשדרג אותו, צירפנו 12 הצעות הגשה מגרות שיהפכו את הפנקייק לחוויה אמיתית.

חדש! מתכון לפנקייק קל מ-4 מצרכים.

מתכון לפנקייק קל שתמיד מצליח

מצרכים:

  • 2 ביצים M
  • 240 מ”ל חלב (כוס אחת)
  • 50 גרם חמאה
  • 50 גרם סוכר לבן (1/4 כוס)
  • 210 גרם קמח לבן (1.5 כוסות)
  • 7 גרם אבקת אפייה (כף שטוחה)
  • קורט מלח
  • חמאה לטיגון

הכנת הפנקייק:

  1. הכינו 2 קערות
  2. בקערה הראשונה טרפו ביצים, חלב, חמאה וסוכר עד לקציפה תפוחה.
  3. בקערה השנייה ערבבו קמח, אבקת אפייה ומעט מלח.
  4. אחדו את הקערות ע”י העברת הנוזלים לקערת היבשים והמשיכו לערבב עד שנוצרת בלילה לא סמיכה מידי.
  5. חממו מחבת פנקייק (או מחבת רחבה רגילה) והמיסו בה קוביית חמאה.
  6. כשהחמאה נמסה צקו למחבת חצי מצקת מבלילה הפנקייק. כעת הוסיפו לפנקייק שוקולדצ’יפס, פרוסות דקות של בננות, או כל תוספות מפתיעה אחרת.
  7. כשיש בפנקייק כ-10 בועות, זה הזמן להפוך אותו.
  8. העבירו את הפנקייק לצלחת הגשה והמשיכו כך, עד לקבלת ערימת פנקייקים מרשימה.
  9. זה הזמן להגיש את הפנקייק עם מייפל, שוקולד או אחת מהצעות ההגשה הבאות.



אז איך מגישים פנקייק מוצלח? 12 הצעות הגשה מקוריות

פנקייק טוב הוא פנקייק טוב, לא משנה עם מה תגישו אותו, אבל אם קצת נמאס לכם מסירופ שוקולד, תותים או מייפל – אל תתעצלו, בחרו אחת מההצעות הבאות ושדרגו את הפנקייקים שלכם!

1. פנקייק בננות “מקורמלות” במייפל

אחת מהצעות ההגשה הפופולריות ביותר – בננות “מקורמלות” בסירופ מייפל עם גלידת וניל.

אופן ההכנה: קחו 2 בננות יפות, קלפו והניחו בתבנית פיירקס. צקו מעל לכל בננה ככף מייפל והכניסו לתנור חם על 200 מעלות למשך 5 דקות. הניחו את הבננות על הפנקייק, שלבו עם גילדת וניל ועוד מייפל.

2. פנקייק תותים ובלסמי

תותים ובלסמי? סמכו עלינו, זה שילוב מעולה! הרמזים המתקתקים של הבלסמי נותנים לתותים טוויסט רציני .

אופן ההכנה: פורסים את התותים לעיגולים דקים ומסדרים על הפנקייק, יוצקים מעל לתותים כמה טיפות של חומץ בלסמי איכותי וזה הכל. בתאבון..



3. פנקייק קרמל ובייגלה

שילוב של מתוק ומלוח תמיד עושה את העבודה, אם אנשים של השילוב הזה, המתכון הבא בשבילכם.

אופן ההכנה: ערבבו 1/2 קילו סוכר עם 1/2 כוס מים וחממו על להבה נמוכה בסיר גדול ועמוק, הוסיפו 1/8 כפית מלח וערבבו ללא הפסקה עד שהסוכר נמס ומתקבל סירופ שקוף. עכשיוף הפסיקו לערבב והשאירו על להבה נמוכה לעוד מספר דקות, עד שהסירופ מסמיך ומשנה צבעו. הקרמל מוכן, מרחו ע הפנקייק ופזרו שברי בייגלה עם מלח, לא תאמינו כמה זה טעים.

4. פנקייק שוקולד ותפוז

השילוב המופלא של שוקולד ותפוז עובד נהדר גם עם פנקייק (אפילו יותר טוב).

אופן ההכנה: בבן מארי חממו חבילת שמנת מתוקה קטנה ושברו לתוך השמנת 2 חפיסות שוקולד מריר, עכשיו, סחטו פנימה מיץ מרבע תפוז והוסיפו גרידה מחצי תפוז. צקו על הפנקייקים המוכנים ותיהנו!

5. פנקייק תפוחים בקינמון

מי אמר שתפוחים בקינמון צריכים להגיע רק במעטפת של קראמבל? הנה דרך נהדרת לשדרג את הפנקייק שלכם.

אופן ההכנה: במחבת גדולה ורחבה המיסו 50 גרם חמאה. כשהחמאה נמסה, הוסיפו למחבת 2 תפוחי עץ קלופים חתוכים לקוביות קטנות וטגנו על להבה נמוכה, הוסיפו כרבע כפית קינמון והמשיכו לטגן עד שהתפוחים רכים. ערבבו מידי פעם. צקו על ערימת הפנקייקים שלכם ותתפנקו.



6. פנקייק חמאת בוטנים וסוכריות

יצא לכם לטעום חמאת בוטנים עם M&M? אם לא, תאם מפסידים!

אופן ההכנה: בכלי במתאים למיקרוגל ערבבו 1/4 כוס חמאת בוטנים עם חופן אם אנד אם, למשך 20-30 שניות, עשו זאת ממש לפני ההגשה ומרחו על הפנקייק המוכנים.

7. פנקייק דבש וקשיו

עוד רעיון מקורי להגשת פנקיק הוא שילוב נפלא של אגוזי קשיו קצוצים ודבש, נסו ולא תתחרטו.

אופן ההכנה: בקערה בינונית ערבבו 4 כפות דבש עם כף מים חמים וחופן קשיו קצוצים מרחו על הפנקייק, גלגלו ותתחילו לטרוף.

8. פנקייק גבינת ריקוטה וצימוקים

מי אמר שרק בלינצ’ס יכול להתענג על מילוי ריקוטה מפנק? לפניכם מתכון למילוי ריקוטה וצימוקים מעולה שכיך למרוח על הפנקייק, במיוחד לארוחת בוקר.

אופן ההכנה: בקערה גדולה ערבבו היטב חבילת גבינת ריקוטה עם 3 כפות סוכר גדושול, כף תמצית וניל, מעט גרידת לימון ו-3 כפות פודינג וניל. טרפו בעזרת מטרפה עד לקבלת תערובת אחידה, הוסיפו צימוקים וערבבו שוב, זה הכל.

9. פנקייק תותים בקצפת

אם אתם אנשים של תותים בקצפת ועדיין לא ניסיתם את השילוב הזה על הפנקייק שלכם – תתביישו לכם! הנה מתכן לקצפת סמיכה וטובה.

אופן ההכנה: בקערת המיקסר טרפו מיכל שמנת מתוקה + כף אבקת סוכר + ושקית אינסטנט פודינג וניל, טרפו עד לקבלת קצפת עמידה ולא יותר. פזרו תותים פרוסים על הפנקייק וזלפו קצפת בחופשיות.



10. פנקייק בסירופ אפרסקים

אם בכל זאת בא לכם סירופ, פשוט לא את הסטנדרטי, נסו את המתכון הבא לסירופ אפרסקים ביתי יוצא מן הכלל.

אופן ההכנה: קלפו וחתכו לקוביות 4 אפרסקים בינוניים, בסיר עמוק על אש בינונית חממו קוביות אפרסקים עם 1/4 כוס סוכר, 20 גרם חמאה 1-3/4 כוס מים, הביאו לרתיחה, הנמיכו להבה ובשלו כ-8 דקות עד לקבל סירופ סמיך מעט. הוסיפו מעט מיץ לימון וערבבו היטב.

11. פנקייק אננס הפוך

אם בא לכם באמת לשדרג את הפנקייק שלכם, אין דרך טובה יותר לעשות זאת מאשר להכין ממנו עוגת אננס הפוכה!

אופן ההכנה: את פרוסות האננס המומתקות מפחית השימורים הניחו במחבת לאחר המסת החמאה, טגנו כדקה והיפכו, מעליהן, צקו את בלילת הפנקייק שלכם, חכו להופעת הבועות והיפכו בעדינות. הגישו כשהאננס ממוקם למעלה!

12. פנקייק מרשמלו וסוכריות צבעוניות

חוגגים יום הולדת וממש לא מתחברים לעוגת שוקולד? נסו את המתכון הבא לציפוי מרשמלו דביק במיוחד.

אופן ההכנה: לקערה שמתאימה למיקרוגל רוקנו גביע שמנת מתוקה. הכניסו לקערה גם 3/4 חבילת מרשמלו (עדיף ורוד) וחממו במיקרוגל למשך 2 דקות, הוציאו, ערבבו היטב בעזרת מטרפה והניחו לצינון של 2 דקות, שפכו על ערימת הפנקייקים שלכם ואל תשכחו להוסיך סוכריות צבעוניות.



יש לכם רעיון לתוספת מדליקה לפנקייק? שתפו אותנו בתגובות!

קטגוריות: אפייה, כללי

15 תגובות

  1. הדר בר אשר :

    מתכון יפה!!

  2. רחל :

    הפנקייק יצאו נהדר תודה על המתכון

  3. נעה :

    המתכון של הפנקייק מאוד בסיסי אבל שאפו על המגוון של התוספות. אני מכינה בבית פנקייקס בסגנון בננה לוטי שזה פרוסות בננה ומעליהם שוקולד ואפשר גם עם חלב ממותק, תמיד מזכיר את תאילנד!

  4. רחלי מ :

    מישהי ניסתה את התערובת פנקייק שייק אנד בייק של אסם? זה יוצא כמו פנקייק רגיל?

    • אביבית :

      זה טעים.רק שהכמות ממש מעטה ולאחר שערבבתי ממש חזק ומלא פעמים עדיין לא התמזגו לי החומרים ונשאר הרבה אבקה בתחתית עד שהוצאתי את הכל לקערה וערבבתי עם מיקסר ידני

  5. רונן :

    אפשר להכין את הפנקייק עם קמח תופח במקום אבקת אפייה?

  6. ilana :

    האם אפשר להשתמש בקמח מלא / כוסמין בפנקייק כדי שיהיה יותר בריא? אשמח לתשובה

    • היי אילנה,
      בהחלט ניתן להכין פנקייק מקמח מלא וגם מקמח כוסמין.
      אני ממליצה דווקא להכין פנקייק מקמח כוסמין כיוון שהוא יותר אוורירי.
      שימי לב שכמות המים במתכון עלולה להשתנות מעט היות וקמח מלא / כוסמין מצריכים לעתים יותר מים מאשר קמח לבן.
      עוד רעיון לפנקייק בריא: מתכון לפנקייק שיבולת שועל.

  7. inbar :

    שאלה לגבי המתכון הבסיסי של הפנקייק, אם יש לי בבית רק מחמאה ולא חמאה אני עדיין יכולה להכין את המתכון? הפנקייקים יצאו טובים?

  8. מגיבה :

    מתכון קל ומוצלח! הפנקייקים יצאו מעולה

  9. שמעון :

    לא הבנתי כמה פנקייקים יצאו לי לפי המתכון שנתתם?!

  10. מאור :

    היי במה אפשר להחליף את מוצרי החלב?

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *

FoodisGood