פסטה ברוטב פסטו • מתכון מנצח

  פורסם בתאריך   על ידי   5 תגובות

רוטב פסטו לפסטה הוא אחד הרטבים הפופולריים ביותר. הוא קל להכנה והטעם שלו משגע. מתכון מעולה לפסטה ברוטב פסטו שניתן להכין עם ממרח פסטו קנוי או ביתי. וגם – מתכון לממרח פסטו ביתי משגע.

מתכון: פסטה ברוטב פסטו

להכנת הרוטב

  • 3 כפות ממרח פסטו ביתי או קנוי
  • 50 גרם חמאה או 1/2 כוס שמן זית
  • 3 כפות שמנת לבישול (לא חובה אבל מוסיף המון)
  • מלח ופלפל לפי הטעם

לפסטה

  • חצי חבילת פסטה
  • מים רותחים
  • מלח גס
  • כף שמן

להגשה

  • עגבניות שרי
  • פרמז’ן מגוררת



הכנת פסטה ברוטב פסטו

  1. תחילה נכין את הפסטה: בסיר גדול עם מים רותחים, מלח ושמן נבשל את הפסטה לפי הוראות היצרן. נעביר למסננת – לא נשטוף את הפסטה, אנחנו רוצים לשמור על העמילן שלה.
  2. כעת נכין את הרוטב: בסיר גדול (עם מספיק מקום גם לפסטה) נמיס חמאה או נחמם שמן זית על להבה בינונית כ-2 דקות. נוסיף פסטו, שמנת, מלח ופלפל ונערבב מעט.
  3. נאחד את הרוטב עם הפסטה: כעת נוסיף את הפסטה לסיר, נגביר להבה ונערבב היטב את הפסטה עם רוטב הפסטו המוכן, כך שהרוטב מצפה היטב את כל הפסטה.
  4. הכי כדאי להגיש עם: עגבניות שרי וגבינת פרמז’ן מגוררת. בתיאבון..

עוד רטבים מעניינים לפסטה:

מתכון לממרח פסטו ביתי

אם אתם ממש רוצים להשקיע, תוכלו להכין ממרח פסטו ביתי בקלות. הנה מתכון מעולה לפסטו מוצלח שנשמר היטב למשך שבוע בצנצנת אטומה במקרר.

מה צריך?

  • 1/2 כוס צנוברים
  • 1 ורבע כוסות דחוסות של עלי בזיליקים ללא הגבעול (רק העלה)
  • 3 שיני שום קלופות
  • 1/4 כוס גבינת פרמז’ן מגוררת
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כוס שמן זית



איך מכינים?

  1. מחממים מחבת רחבה (בלי שמן) ועליה קולים את הצנוברים ממש לכמה שניות. שימו לב – הצנוברים נשרפים בקלות יתרה, יש לקלות ממש מעט עד שהם מתחילים לשנות צבעם.
  2. למעבד המזון מוסיפים את כל מצרכי הרוטב, מלבד שמן הזית. טוחנים למרקם כמעט חלק, כ-2 דקות על מהירות גבוהה.
  3. תוך כדי טחינה, מוסיפים בהדרגה את שמן הזית בקצב איטי ואחיד.
  4. הפסטו מוכן, העבירו אותו לצנצנת וצקו שכבה דקה של שמן זית מעל, זה יעזור לשימור טעמי הפסטו.

שיתוף

אולי יעניין אותך...

5 תגובות

  1. עמית :

    כמה זמן אפשר לשמור רוטב פסטו ביתי במקרר?
    תודה

    • רות :

      כדאי לשמור במקפיא, בגלל השמן הוא לא מתקשה, ולכשרוצים להשתמש, חותכים חתיכה בסכין ומפשירים, כך נשמר גם הצבע הירוק (ולא הופך לשחור).
      אני לא שמה גבינה בפסטו, אלא מגרדת מעל, כך שלשומרי כשרות שרוצים לאכול עם בשר, לא תהיה בעיה.
      כדאי להכין כמות גדולה, לחלק למנות ולהקפיא. נשמר במקפיא יותר מ 6 חודשים

  2. טובית :

    הכל נראה כל כך טוב

  3. סילבי :

    הכל נראה עסיסי, נעשיתי רעבה רק מלראות…

  4. עידנאור :

    האם אפשר לשים בזיליקום קפוא של דורות? אם כן כמה קוביות לשים (קוביה אחת היא כמו שניים…)?

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *


FoodisGood