תפריט

זיתים כבושים במלח עם שום, לימון ושמן זית

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

זיתים הם בין המתאבנים הטעימים שיש לארצנו להציע. זה פשוט הולך עם הכל: בירה, סלטים, מאפים, רטבים, ממרחים והכוכב של הכתבה- זיתים כבושים!

אז איך מכינים זיתים כבושים?

תהליך הכבישה עצמו אמנם לוקח זמן אבל תסמכו עלינו, זה שווה את זה. הזיתים הנפוצים ביותר בישראל הם זיתים סורים ועל כן אותם נכבוש.

למי מלח

  • 1 קילו זיתים סורים
  • ¼ כוס חומץ
  • 2 כפות מלח גס
  • מים

לכבישה

  • על כל כוס 1 זיתים
  • 1 שן שום מגורד
  • ½ כוס שמן זית
  • 4 כפיות מיץ לימון סחוט



הכנת הזיתים

  1. נניח את הזיתים בתוך מגבת מקופלת ונשתמש בפטיש שניצלים רגיל על מנת לשבור אותם.
  2. את הזיתים הסדוקים נניח בתוך סיר קטן ונמלא במים כך שהזיתים יהיו צפופים ולא יצופו.
  3. נכסה את הסיר בצלחת או במכסה אטום ונתן לו לעמוד למשך שבועיים, כאשר נחליף את המים כל יום.

הוספת הזיתים למי המלח

  1. נשטוף היטב צנצנת או צנצנות (רצוי מזכוכית) שנרצה להשתמש בהן לתהליך ונוודא שהן נקיות ויבשות לגמרי.
  2. נסנן את הזיתים ממי הסיר, נשפוך לצנצנת ונוודא שהם דחוסים עד כמה שניתן, נמלא עד אפס מקום.
  3. לפני הכל חשוב לשים לב שעל כל 500 מ”ל מים נוסיף 100 מ”ל חומץ ושתי כפות מלח גס.
  4. ניקח מלח גס ונערבב ב4 כפות מים חמים על מנת לקבל מי מלח, נוסיף את התערובת לכוס מים רגילים ונערבב עם ¼ כוס חומץ.
  5. כך נמלא את הצנצנת עד למלואה, עד שהזיתים צפים מעט מה שיצביע על כך שהצנצנת מלאה עד אפס מקום.
  6. נסגור את הצנצנת באטימות מוחלטת ונשאיר בארון חשוך או בפינה חשוכה במטבח למשך חודשיים.

כבישת הזיתים

  1. תחילה נסנן את הזיתים מהמים ששהו בהם בצנצנת.
  2. נערבב בקערה את כל מצרכי הכבישה ונוסיף את הזיתים תוך כדי ערבוב על מנת לתת לכל החומרים להיספג היטב בזיתים.
  3. נעביר את הכל לצנצנת ונוסיף שמן זית אם יש צורך.
  4. את הצנצנת נניח במקרר, ניתן להוסיף חתיכות לימון מעל בשביל טעם נוסף, ולאחר יומיים הזיתים מוכנים לאכילה.



טיפים חשובים

לא לפתוח לפני הזמן: בזמן תהליך הכבישה חשוב נורא לא לפתוח את הצנצנת, לפחות לא בהתחלה. אם יכנס אוויר לצנצנת זה יחבל בתהליך הכבישה וכנראה גם יהרוס אותו. רצוי לשמור את הצנצנת במקום מבודד ורחוק מהישג ידם של ילדים או אנשים רעבים.

איך נדע שהזיתים מוכנים: לאחר חודש שהיית הזיתים במים, הצבע הבהיר שלהם יתחיל לדהות ויתקבל צבע יותר כהה ועמוק, מה שמרמז על כך שתהליך הכבישה התחיל לעבוד. אם בסיום זמן הכבישה, טעמתם את הזית והוא עדין מריר בטעם, ניתן להוסיף עוד מעט מים ולהשאיר בצנצנת לעוד כמה ימים ליתר בטחון.

שטיפת הצנצנת: בחרו בקפידה את הצנצנת בה תכבשו את הזיתים, ונקו אותה ביסודיות – במים רותחים עם סבון ולאחר מכן ניתן לייבש בתנור מחומם מראש ל 120 מעלות לכמה דקות על מנת לייבש את הצנצנת לגמרי.

עוד מתכונים מעניינים עם זיתים:

שיתוף

אולי יעניין אותך...

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *

FoodisGood