מתכון: בצק לפיצה דקה / עבה • בצק פיצה אמיתי

  פורסם בתאריך   על ידי   20 תגובות

פיצה היא המאכל המושלם לילדים וגם למבוגרים! אם אין לכם הרבה זמן להתפיח בצק, או סתם בא לכם פיצה איטלקית קלה ומהירה, המתכון הבא בדיוק בשבילכם! וגם – מתכון לבצק לפיצה ביתית מ-2 מצרכים שמכינים במהירות, ללא התפחה, ללא שמרים!

לפני הכל: מתכון לבצק פיצה אמיתי

המתכון הבא מעולה למי שרוצה להכין בצק פיצה ממש כמו באיטליה – בצק פיצה מקמח לבן ושמרים יבשים. ניתן להכין פיצה דקה או עבה.

מצרכים:

  • 1/2 ק”ג קמח לבן
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 1.5 כפיות סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 ושליש כוסות מים חמימים



הוראות ההכנה:

  1. במעבד מזון נערבב קמח, שמרים וסוכר.
  2. ניצור גומה במרכז ונשפוך לתוכה 1/2 כוס מים + שמן + מלח.
  3. נלוש את כל המצרכים במהירות בינונית כ-3 דקות.
  4. תוך כדי לישה, נוסיף בהדרגה את המים שנותרו ונלוד כ-7 דקות נוספות.
  5. ניצוק מהבצק כדור, נניח בקערה משומנת קלות, נעטוף בניילון נצמד ונתפיח למשך 3/4 שעה.
  6. לאחר התפחה ראשונה, נלוש את הבצק היטב ידנית, נלק ל 3-4 כדורים ונרדד כל כדור לגודל התבנית.
  7. נלחץ בעזרת האצבעות מסביב לעיגול וניצור מסגרת, ניתן גם לגלגל מעט את הקצוות.

מתכון לבצק פיצה מהיר * בלי שמרים * בלי התפחה

בצק הפיצה מורכב מ-2 מצרכים בלבד! כן, זה אפשרי. המתכון מאוד פשוט ומתאים להכנת פיצה איטלקית, פיצות אישיות, לחם שום, מקלות גבינה ואפילו כתחתית לפאי / קיש! זה נשמע קצת מוזר, אבל הפיצה יוצאת פשוט נפלאה!

מצרכים להכנת בצק ל-2 פיצות דקות או לאחת עבה

  • 1 כוס קמח תופח
  • 1 כוס יוגורט טבעי
  • קמח נוסף לקימוח הבצק
  • שמן זית (אופציה לשיפור)

איך מכינים?

  1. בקערת המיקסר ערבבו את הקמח עם היוגורט עד לקבלת בצק לא דביק, מומלץ ללוש את הבצק כ-5 דקות על מהירות בינונית, ניתן ללוש גם ידנית.
  2. אם הבצק דביק מידי, הוסיפו קמח לאט לאט, בכל פעם כף קמח, עד שהבצק מתאחד, יכול להיות שתוסיפו אפילו 1/2 כוס קמח תופח נוספת, זה בסדר.
  3. מן הבצק שנוצר צרו כדור, קמחו את משטח העבודה ורדדו את הבצק לעיגול בגודל התבנית.
  4. העבירו את הבצק לתבנית פיצה עגולה משומנת קלות.
  5. מרחו על הפיצה שמן זית (השלב הזה לא חובה אבל הוא משפר את הפיצה פלאים).
  6. הוסיפו מעל לבצק הפיצה רוטב פיצה מוכן, הרבה מוצרלה ותוספות.
  7. חממו תנור לחום מירבי ורק כאשר התנור חם, הכניסו את הפיצה.
  8. אפו את הפיצה 12-15 דקות, עד שהתחתית משחימה יפה והוציאו.



כדאי לדעת?

  • אם אין לכם קמח תופח: השתמשו ב-1 כוס קמח לבן + 1 כפית אבקת אפייה + 3/4 כפית מלח.
  • לקבלת בצק פיצה קריספי: משחו את תבנית הפיצה בשמן זית וכסו אותה בקמח תירס, סוד קטן לפיצה המושלמת.
  • להכנת בצק פיצה דק: חלקו את הבצק ל-2 ורדדו על משטח מקומח, העבירו בעדינות לתבנית הפיצה, שלבו רוטב, גבינה ותוספות ואפו 12-13 דקות בלבד.

חדש: מתכון לפיצה ללא גלוטן

המומלצים שלנו לפיצה ביתית מנצחת:

פיצה גבינת שום: רדדו את הבצק לעובי הרצוי ובעזרת מברשת סיליקון משחו בשמן זית. פזרו על הבצק אבקת שום באופן שווה, כסו עם רוטב פיצה וגבינת מוצרלה.

פיצה לימון ובזיליקום: רדדו את הבצק לעובי הרצוי, משחו בשמן זית, כסו ברוטב פיצה ופזרו פרוסות מאוד דקות של לימון, כסו בגבינת מוצרלה, פזרו כמה עלי בזיליקום קצוצים ואפו. לאחר האפייה פזרו עלי בזיליקום טריים.

אם בא לכם לשדרג את הבצק: הוסיפו לבצק הפיצה, כבר בזמן הלישה כפית זעתר, אורגנו, פפריקה חריפה או כל תסלים אחר שאוהבים.

להכנת פיצה מרגריטה איטלקית: השתמשו ברוטב עגבניות ביתי, תמיד ניתן להקפיא ולשמור להכנת פיצה איטלקית איכותית בכל זמן.  שלבו עם גבינת מוצרלה איכותית ועלי בזיליקום טריים.



מקלות לחם שום: רדדו את הבצק לצורה והעובי הרצוי ומשחו בשמן זית. פזרו אבקת שום, זעתר וקמח תירס וחתכו את הבצק למקלות. אפו בתנור חם עד להשחמה.

להכנת פיצה מתוקה: רדדו את הבצק לעובי הרצוי, משחו בחמאה מומסת, פזרו סוכר וקינמון (3 כפות סוכר + כף קינמון) ואפו בתנור עד להשחמה.

להכנת פיצה שוקולד ביתית: רדדו את הבצק לעובי הרצוי, משחו בחמאה מומסת ומרחו ממרח שוקולד. פזרו מרשמלו ואפו בתנור חם 10-12 דקות.

קטגוריות: אפייה, כללי

שיתוף

אולי יעניין אותך...

20 תגובות

  1. מזל כהן :

    יש אפשרות להכין את הבצק עם קמח קוסמין

  2. היי מזל,
    בהחלט ניתן להכין את הבצק עם קמח כוסמין.
    שימי לב, אולי תצטרכי להשתמש ביותר מים.

  3. מירית :

    הכנתי את הבצק לפיצה משני מצרכים בתבנית פיצה שיש לי למכשיר מולטיקייק יצא פשוט מושלם! האמת הייתי סקפטית זה נשמע לי מוזר אבל בהחלט היה שווה לנסות! אכין את הבצק הזה שוב ושוב זה תרון מעולה לחופש הגדול!

  4. rona :

    שאלה
    כדאי לי לנסות לאפות פיצה עם הבצק הזה בטוסט אובן? ואם כן אז כדאי להשתמש ברשת או תבנית? וכמה מעלות?
    תודה

    • היי רונה,
      שני המתכונים לבצק פיצה (אמיתי ומ-2 מצרכים) יתאימו לאפייה בטוסטר אובן.
      מומלץ להשתמש בתבנית מרופדת בנייר אפייה ולחמם את בטוסטר לפני ל-200 מעלות.

  5. אורטל :

    האם אפשר להכין את הבצק המהיר ולהקפיא אותו? “חי” ? חצי אפיה. ..?

  6. דניאלה :

    אפשר להחליף את היוגורט במשהו לא חלבי ?

    • היי דניאלה,
      לצערי לא ניתן להחליף את היוגורט בבצק לפיצה מ-2 מצרכים כיוון שביוגורט מרכיבים חיוניים להכנת הבצק.
      כדי להכין בצק פיצה פרווה אמליץ פשוט להכין את הבצק הבסיסי שבכתבה.

  7. פדה :

    בצק לפיצה זה יפה אבל כדי שהפיצה תצא איכותית כמו באיטליה הסוד הוא ברוטב ובגבינת מוצרלה איכותית אני מכין רוטב פיצה מעולה מעגבניות טריות ובזיליקום לא צריך הרבה מצרכים אלא אהבה למטבח האיטלקי

  8. עינב :

    יש מתכון לפיצה ללא גלוטן?
    תודה

  9. ליליה :

    במתכון הראשון של בצק פיצה אמיתי, מה התנאים האופטימליים להתפחה הראשונה?
    איפה לשים את הקערה עם בצק הפיצה? האם צריך לכסות את הבצק במגבת בנוסף לניילון הנצמד?
    תודה לכם פודיזגוד

    • היי ליליה, בצק שמרים לפיצה (ובצק שמרים בכלל) מצריך התפחה במקום חמים.
      בימי הקיץ הבצק יתפח מעולה גם על השיש אבל בחורף כדאי מאוד להניח את הקערה מתחת לפוך.
      אין צורך לכסות במגבת בנוסף לניילון.

  10. יהודה אוחנה :

    למה הבצק נדבק לי לידיים
    שאלה שניה: איך אני מרדד את הפיצה לעגול

    • היי יהודה, כדי שהבצק לא יידבק לידיים יש לקמח אותן לפני העבודה.
      כדי לרדד בצק לצורה עגולה של פיצה יש קודם לכן ליצור כדור מן הבצק, כך יהיה הרבה יותר קל לרדד אותו בצורה עגולה.

  11. ילנה מדואל :

    הכנתי!! את המתכון בצק לפיצה ללא שמרים, יצא מדהים! לא להאמין!

  12. ק :

    עשיתי לפי המתכון לפיצה ביתית דקה, הקלאסית – מרגריטה. ויצא סוף! גם לקחתי ההמלצה שלכם לרוטב הביתי. הילדים פיזרו מלא תוספות. כיף!

  13. אורנה :

    המתכון לבצק פיצה ללא שמרים יצא לי קצת מוזר, מקווה שפעם הבאה יצא לי יותר טוב.

  14. דנה :

    היי, כמה גרם היוגורט? תודה מראש.

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *

FoodisGood