יצננו אתכם: מתכוני קרטיבים ביתיים לימי הקיץ החמים

  פורסם בתאריך   על ידי   תגובה אחת

הקיץ הגיע במלוא תפארתו ולמרות שבריכה בחצר וגיחות לים הם בהחלט יתרונות מספקים, שאר ימי הקיץ שאנחנו מבלים בבית מצריכים פתרונות יצירתיים. אל דאגה – סידרנו לכם 5 מתכונים לקרטיבים (או, לילדים – ארטיקים) ביתיים שישמרו עליכם קרירים וצוננים.

רגע לפני – כמה טיפים חשובים:

  • מלאו את הכוס או תבנית הקרטיב רק עד שלושת רבעי גובה, הנוזל מתנפח במהלך ההקפאה, כדאי להשאיר לו מקום.
  • לחילוץ מהיר של הקרטיבים מהתבנית – הניחו את התבנית בקערה עם מים, כשליש גובה התבנית או החזיקו כדקה מתחת לברז עם מים פושרים.
  • אל תיצמדו למתכון – ניתן להשתמש בכל פרי שאוהבים, נסו את זה!
  • למגוון מוצרים מדליקים להכנת גלידות וקרטיבים ביתיים

1. ארטיק שוקו שוקו ביתי ממש כמו בקיוסק

קראו לו גלידה, קראו לו ארטיק – או פשוט תכינו אותו בבית. שוקו שוקו הוא הארטיק האהוב ביותר | 8-10 קרטיבים.

מצרכים

  • 250 מ”ל שמנת מתקה
  • כוס חלב
  • חבית אינסטנט פודינג שוקולד
  • 1/3 כוס אבקת שוקולית לאפייה



איך מכינים?

  1. בקערת המיקסר מקציפים (במהירות איטית) שמנת עם חלב, פודינג וניל ושוקולד עד שהמרכיבים מתאחדים מעט והאבקות נעלמות.
  2. מגבירים את מהירות ההקצפה וממשיכים להקציף עוד כ-3 דקות, אנחנו רוצים לקבל קרם יציב.
  3. מעבירים את הקרם לתבניות קרטיב או גלידה (אפשר גם בכוסות חד פעמיות) ומניחים במקפיא למשך 6 שעות.

2. קרטיב תותי פרוטי חלבי

ארטיק תותים ויוגורט ביתי

הבחירה שלנו – קרטיב תותי פרוטי (תות ויוגורט) כל-כך קל להכנה וכל-כך מוצלח | 8-10 קרטיבים.

מצרכים:

  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/4 כוס מים
  • כוס יוגורט בטעם טבעי
  • 400 גרם תותים טריים ללא גבעולים
  • 2 כפיות מיץ לימון

איך מכינים?

  1. בקלחת קטנה נחמם סוכר ומים על להבה בינונית, נערבב עד שהסוכר נמס לחלוטין, נוסיף מיץ לימון, נערבב ונסיר מהאש.
  2. במעבד מזון נטחן תותים עם יוגורט עד שמתקבלת מחית חלקה (אפשר לטחון פחות ולהשאיר חתיכות תות גסות).
  3. נוסיף למחית התותים שבבלנדר את סירופ הלימון ונטחן עוד כ-4 שניות.
  4. נעביר את תערובת התותים לתבניות קרטיב או גלידה (אפשר גם בכוסות חד פעמיות) ונניח במקרר למשך 6 שעות.

3. קרטיב סלט פירות שכולו בריאות

דרך נהדרת לגרום לילדים לאכול יותר פירות. הארטיק הבא יצנן אתכם וגם ישמור על הגזרה | 7-9 קרטיבים.

מצרכים:

  • 2 קיווי
  • 2 אפרסקים
  • 1 כוס תותים
  • 1/2 כוס ענבים
  • 2 כוסות מיץ תפוחים טבעי / סודה בטעם לימון

איך מכינים?

  1. קולפים, שוטפים וחותכים את הפירות לפי הצורך, לקוביות קטנות שיכנסו לתבנית הקרטיב.
  2. מערבבים את כל הפירות בקערה ומסדרים בכל תבנית (או בכוס פלסטיק) כחצי גובה התבנית.
  3. שופכים לתבנית מיץ תפוחים או סודה לימון עד כשלושת רבעי גובה התבנית.
  4. מניחים את המקל ומכניסים להקפאה ללילה שלם.

4. ארטיק רמזור ביתי מדליק לילדים

הנוסטלגיה בהתגלמותה – קרטיב רמזור הוא אחד הקרטיבים האהובים ביותר על ילדים, ובואו נודה בזה – גם עלינו המבוגרים. מתכון נהדר לארטיק רמזור ביתי טעים יותר ובריא יותר.

מצרכים:

  • 1.5 כוסות אבטיח חתוך לקוביות
  • 1 מנגו קלוף וחתוך לקוביות
  • 4 קיווי קלוף וחתוך לקוביות
  • מי סוכר: 1/2 כוס מים חמים + כף גדושה סוכר



איך מכינים?

  1. במעבד מזון מעבדים קיווי עם כף מי סוכר עד לקבלת מחית.
  2. יוצקים את מחית הקיווי לתבנית הקרטיב, כשליש גובה, ממקמים מקל ומכניסים להקפאה של שעה מלאה.
  3. במעבד מזון מעבדים מנגו עם כף מי סוכר עד לקבלת מחית.
  4. יוצקים את מחית המנגו לתבנית הקרטיב מעל למחית הקיווי, כשליש גובה, ומחזירים להקפאה של שעה.
  5. במעבד מזון מעבדים אבטיח עם כף מי סוכר עד לקבלת מחית.
  6. יוצקים את מחית האבטיח לתבנית הקרטיב, מעל למחית המנגו כשליש גובה, ומכניסים להקפאה למשך הלילה.

5. שרבט מנגו פסיפלורה בצבע מהמם

אם אתם אוהבים פסיפלורה, הקרטיב הבא יהיה החביב עליכם. טעם המנגו והפסיפלורה משתלבים יחדיו באופן נהדר ויוצרים קרטיב שרבט נהדר | 12 קרטיבים.

מצרכים:

  • 1/2 כוס פסיפלורה (כ-5 פסיפלורות)
  • 1.5 כוסות מנגו חתוך לקוביות
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים
  • 5 גר’ ג’ינג’ר (לא חובה אבל כדאי)

למי סוכר:

  • 1/2 כוס מים רותחים
  • כף גדושה סוכר

איך מכינים?

  1. תחילה יוצרים מי סוכר ע”י ערבוב מים רותחים עם סוכר.
  2. במעבד מזון טוחנים מנגו עם מיץ תפוזים, מי סוכר וג’ינג’ר עד לקבלת מחית.
  3. מוסיפים פסיפלורה ומערבבים בעזרת כף.
  4. יוצקים לתבניות ארטיק או לכוס חד פעמית ומקפיאים ללילה שלם.

עוד מתכוני גלידות מעניינים:

קטגוריות: השראה, כללי

שיתוף

אולי יעניין אותך...

תגובה אחת

  1. רוז :

    אני מכינה עם מכונה ביתית להכנת גלידות ואז מקפיאה, יוצא מעולה.

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *


FoodisGood