תפריט

ארוחה בתבנית: מתכון לפאי רועים שתמיד מצליח

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

הרשו לנו לקחת אתכם למטבח האירי המתמחה בהגשת מנת פאי רועים, מנה המתבססת על בשר טחון (בדרך כלל בשר כבש) ומשם התקבל גם שמה. המתכון לפשטידת רועים התפרסם לראשונה בשנת 1791 בזכות המרכיבים הזולים והפשוטים שלו – בשר ותפוחי אדמה, שני מצרכים שכמעט תמיד תמצאו במטבח.

פאי רועים יכול להיות מורכב מכל סוג בשר שתבחרו, הוא גם יכול להיות צמחוני, כך או אחרת הוא יצא טעים. שכבת הבשר נחבאת בין 2 שכבות של פירה תפוחי אדמה שנותן לפשטידה מרקם נימוח ונמס, בדיוק כמו שארוחה חמה צריכה להיות.

מתכון לפאי רועים מוצלח בכל פעם

כך תכינו פאי רועים פשוט, טעים ומשביע לאורחים שלכם. מתאים לכל ארוחה, או בתור ארוחה שלמה בפני עצמה.

מצרכים לפירה תפוחי אדמה

  • 7 תפוחי אדמה
  • 1/2 כוס שמן
  • מלח פלפל לפי הטעם
  • 1/2 כפית כורכום
  • קמצוץ אגוז מוסקט טחון

מצרכים למלית בשר טחון

  • 1/2 ק”ג בשר טחון
  • 1 בצל קצוץ
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1/2 כפית כורכום
  • מעט בהרט או אגוז מוסקט



הכנת מחית תפוחי האדמה

  1. מקלפים את תפוחי האדמה, שוטפים היטב במים ומבשלים במים רותחים עד להתרככות כאשר את מי הבישול שומרים בצד.
  2. מערבבים את תפוחי האדמה עם ½ כוס מי בישול בקערה גדולה ומוסיפים שמן.
  3. מועכים את תפוחי האדמה למחית אחידה ומתבלים בפלפל, מלח, כורכום ובהרט.

הכנת מלית הבשר

  1. מטגנים במחבת את הבצל במעט מים ומוסיפים בשר טחון תוך כדי ערבוב.
  2. מוסיפים לתערובת את כל התבלינים עם הפטרוזיליה ומערבבים היטב תוך כדי הוספת מים בעת הצורך.
  3. מורידים מהאש כאשר הבשר שינה את צבעו ומבושל מספיק.

הרכבת פאי רועים כמו מקצוענים

  1. מסדרים בתחתית תבנית אפיה חצי מכמות מחית התפוחים בשכבה אחידה.
  2. מעל שכבת המחית התחתונה מוסיפים את מלית הבשר, ומסדרים מעליה שכבה נוספת משאר מחית תפוחי האדמה בשכבה אחידה.
  3. כעת מכניסים לתנור מחומם מראש ל-190 מעלות למשך שעה.

טיפים ושדרוגים לפאי רועים מושלם

קישוט הפשטידה: כדי לקשט את הפאי ולהרשים את האורחים, ניתן לעבור על שכבת המחית העליונה בעזרת מזלג וליצור צורת “שתי וערב” לפני ההכנסה לתנור, כך נקבל את המראה המקצועי של פאי הרועים.

פאי רועים צמחוני: אם אתם בעניין של פאי רועים ללא בשר, תוכלו להחליף את הבשר במבחר ירקות לפי הטעם. מומלץ להשתמש בירקות כמו פלפלים מכל הצבעים, זוקיני, פטריות וחציל. עוד אופציה להכנת פאי רועים צמחוני: השתמשו בבשר טחון מן הצומח בדיוק כמו שמשתמשים בבשר טחון רגיל במתכון.



אחסון ראוי: ניתן לאחסן את הפאי במקרר עד שלושה ימים ולא יותר, הכי מומלץ להגיש חם מהתנור, אז אם שמרתם אותו במקרר – חממו כ-5 דקות בתנור על 180 מעלות ורק אז תגישו לשולחן.

סוג הבשר: שלבו כמה סוגי בשר יחד, בשר בקר וכבש למשל. אין חובה להתמקד רק בסוג אחדשל בשר, כך תוכלו להעשיר את טעם הפאי ולהוסיף עניין.

עוד ארוחות צהריים קלות שתמיד מצליחות:

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *

FoodisGood