12 לחמים ומאפים שניתן להכין על המחבת

  פורסם בתאריך   על ידי   10 תגובות

החל מנאן הודי ועד משמנה מרוקאית, לחמים שמכינים על מחבת הם טעימים ומיוחדים. את המאפים המנצחים הללו תוכלו להגיש לצד סלט טרי וכמה גבינות או אפילו להפוך לארוחה מקורית כאשר תגישו על גביהם מנות שלמות. אם חשקה נפשכם בלחם או מאפה מבלי להדליק תנור, המשיכו לקרוא את הכתבה וגלו אילו מאפים תוכלו להכין על מחבת.

1. לחם צ’פאתי הודי

chapati bread

היישר מהודו הרחוקה מגיע אלינו לחם הצ’פאתי שמכינים מ-3 מצרכים בסיסיים שיש בכל בית, הוא לא מצרכים שמרים ואפילו לא טכניקה מיוחדת, בלחם הזה – הפשטות מדברת. הצ’פאתי ההודי אמנם פשוט אבל אל תטעו, לטעם והמרקם הקריספי שלו אתם תתמכרו בקלות רבה מידי!

למתכון: לחם צ’פאתי הודי על מחבת

2. פיתה דרוזית על מחבת הפוכה

druzit pitta

את הפיתה הדרוזית שהיינו קונים בכל טיול אתם בטוח זוכרים, הפיתה הדקה הזאת שעליה מורחים לבנה וקצת חריף. להכנת פיתה דרוזית כל מה שצריך זה מחבת (עדיף ווק) הפוכה וקצת טכניקה. ההכנה פשוטה יותר ממה שאתם חושבים ואת התוצאה אתם בטח זוכרים.

למתכון: פיתה דרוזית על מחבת הפוכה





3. קיצ’ה- לחם אתיופי

kiza

את הקיצ’ה האתיופי לא רבים מכירים, מדובר בלחם שמרים תפוח ונפלא שניתן להכין על מחבת. ההכנה אמנם ארוכה אבל התוצאה מדהימה להגשה ליד מרקים חמים. לחם חורפי, טעים ומושלם ליד נזיד עשיר. מרקמו אוורירי וטעמו מוצלח.

למתכון: קיצ’ה- לחם אתיופי

4. נאן – לחם הודי ממולא גבינה

nan bread

כמו הצ’פאתי, הנאן הוא לחם הודי שטוח שמכינים על מחבת. הנאן עשוי מבצק יוגורט מעולה ומזכיר מעט פיתה שמכינים על המחבת, אך הוא עשיר יותר בחינת הבצק בזכות היוגורט. לחם ממכר מאוד שכדאי להכין לארוחת בוקר או ערב מושקעת אך קלה להכנה.

למתכון: נאן – לחם הודי שטוח על מחבת





5. מאפה קאדה כורדי

KADA

הכורדים שבנינו בטוח מכירים את הקאדה המסורתי, מדובר במאפה מופלא ממולא גבינות שקל להכין וכיף לאכול. את הקאדה ניתן למלא במגוון סוגי גבינות, פשוט בחרו את המ שזמין לכם בבית. כמו שאר המאפים בכתבה, את הקאדה מכינים על מחבת אך הוא אינו שטוח.

למתכון: מאפה קאדה כורדי

6. מופלטה מרוקאית

1836925_10201597781096502_12327878_o

המופלטה המרוקאית, זו שבדרך כלל אנחנו נוהגים לאכול במימונה, היא בעצם מאפה מתוק ונהדר שמכינים על המחבת בלבד. המופלט אינה מצריכה אפייה אך יש להבין את הטכניקה. אם אתם רוצים להתפנק פה ושם מבלי להדליק תנור, המופלטה היא רעיון מנצח!

למתכון: מופלטה מרוקאית

7. לאפות על מחבת ווק (הפוכה)

laffa

כן, לאפות, בדיוק כמו שאתם אוכלים במסעדות, רק ביתיות. הלאפות ניתנות להכנה במגוון דרכים, דרך מצויינת היא הכנה על מחבת ווק הפוכה (קצת כמו עם סאג’). המיוחד במתכון הוא שבסופו מתקבלת לאפה גמישה וטעימה שניתן באמת למלא בכל טוב ולגלגל.

למתכון: לאפה בהכנה ביתית

8. לחוח תימני מוצלח

lahuh

כמו לכורדים, לאתיופים ולמרוקאים, גם לתימנים יש לחם מיוחד שאותו מכינים על מחבת. הלחוח התימני מושלם להגשה לצד מרק תימני (או כל מרק אחר) בחורף. מי שמכין את הלחוח בפעם הראשונה יצטרך לעקוב היטב אחר המתכון להצלחה בטוחה.

למתכון: לחוח תימני מוצלח





9. משמנה מרוקאית קלאסית

mashmana

אם אתם לא מרוקאים, בסיר להניח שלא תכירו את המאפה המוצלח הזה שנקרא משמנה. המשמשנה המרוקאית אמנם מצריכה לימוד של טכניקה מסויימת אבל בסיום הטיגון יתקבל מאפה טעים שבבצקו משולב ירק.

למתכון: משמנה מרוקאית

10. פיצה על מחבת פסים

pizza

את הפיצה האיטלקית המקצועית מכינים על אבן שמוט בתנור, אבל את הפיצה המהירה של עמיהוד פרי תוכלו להכין בקלות ובמהירות על מחבת גריל פסים. אז אם נתקעתם בלי רעיון לארוחת ערב והדלקת תנור פשוט לא באה בחשבון, תכינו פיצה על המחבת!

למתכון: פיצה על מחבת גריל פסים

11. גוזלמה – מאפה תרד וגבינה

turkish-gozleme

הגוזלמה הוא מאפה טורקי ממולא בתרד וגבינות. כמו כל המאפים בכתבה, את המאפה הזה מטגנים במחבת (עם מעט מאוד שמן). מה שמיוחד בגוזלמה הוא שהוא קל להכנה ומוכן בתוך חצי שעה בלבד. הוא ניתן להכנה עם מגוון מילויים שונים ועם איזו גבינה שתבחרו.

למתכון: גוזלמה תרד וגבינות טורקי

12. פיתות ביתיות במחבת

pitta

נסיים עם מתכון קלאסי מוצלח במיוחד. פיתות ביתיות טריות הן פשוט מעדן! למרות שפיתות מקצועיות יש להכין בתנור או בסיר חשמלי, את הפיתות הללו ניתן להכין במחבת בלבד. מתכון מוצלח ומהיר לפיתות תיות שמכינים על מחבת.

למתכון: פיתות ביתיות על מחבת

לחם שום – המתכון הכי טעים שיש

מכירים עוד מתכונים מוצלחים ללחמים ומאפים שמכינים על המחבת? שתפו אותנו בתגובות!

קטגוריות: אפייה, כלליתגיות:

שיתוף

אולי יעניין אותך...

10 תגובות

  1. חוה שמסיאן :

    עושה רושם משהו משהו לוקחת עט ומתחילה להעתיק את המתכונים תודה רבה עשר כוח

  2. היי
    מתכונים שנראים נפלאים מעניינים ושווה לנסות
    תודה רבה לכם על האפשרויות הנהדרות

    אם יהיה לכם אפשרות למתכון של פריקסה אפוי נשמח
    ושוב תודה

  3. סתו קלו :

    חסר יצוג של “לאנגוש” הונגרי – מחר בעזרת השם אעלה מתכון וצילומים.

  4. שרה שירה לוי :

    אשמח אם תפרסמו את המאפה שמכינים הצ’רקסים בצק ממולא בגבינת עיזים…מעדן.
    תודה

  5. ברכה גור-אריה :

    וואו. תודה על מתכונים מייד רושמת והולכת להכין. יש לכם את המתכון לפפארדם פית הודית מקמח עדשים?
    ולחצ׳פורי? ׳תודה מראש

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *