בראוניז על המחבת (בלי להפעיל תנור!)

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

כבר הרבה זמן שאנחנו מתכננים על עוגה מושחתת כזאת שניתן לאכול ישר מה…מחבת? כן! ישר מהמחבת. כמה ניסויים הובילו אותנו למתכון לעוגת שוקולד בראוניז שממש, אבל ממש אהבנו! חלקו לכולם כפיות כי את העוגה הזאת אתם הולכים להגיש על המחבת, ישר לשולחן האוכל, עוד לפני שהארוחה נגמרה.

מתכון: בראוניז שוקולד על המחבת

מצרכים:

  • 100 גרם חמאה
  • 170 גרם שוקולד צ’יפס מריר (או שוקולד מריר קצוץ)
  • 1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
  • 2 ביצים
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/4 כוס קמח
  • כפית אבקת אפייה
  • קמצוץ מלח
  • כפית אבקת קפה נמס (לא חובה)



איך מכינים?

  1. בקערה גדולה טורפים יחדיו ביצים, נס קפה, תמצית וניל וסוכר.
  2. בקערה נפרדת מערבבים קמח עם אבקת אפייה ומלח.
  3. במחבת עבה על חום בינוני ממיסים 100 גרם חמאה עם שוקולד צ’יפס, תוך כדי ערבוב.
  4. כשנמס מוסיפים למחבת אגוזי מלך וממשיכי לערבב.
  5. מנמיכים ללהבה נמוכה, מוסיפים את תערובת הביצים ומערבבים במהירות וללא הפסקה עד לכדי בלילה אחידה.
  6. מוסיפים למחבת את תערובת הקמח ומקפלים פנימה בתנועות סיבוביות עד שהקמח נעלם לחלוטין בבלילה.
  7. כעת ניתן להוסיף עוד קצת שוקולד צ’יפס (לא חובה).
  8. מכסים את המחבת במכסה ומבשלים על להבה נמוכה 6-9 דקות, עד שהחלק העליון של העוגה נראה מוכן.
  9. מצננים את העוגה כ-5 דקות ו… טורפים בהנאה 🙂

אם אתם מחפשים את הדרך הנכונה להכין בראוניז – יש לנו מתכון גם לזה >> בראוניז שוקולד מעולה

עוד קיצורי דרך לממהרים:

 

שיתוף

אולי יעניין אותך...

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *