תפריט

מתכון לבצק מהיר עם 18 מילויים – ללא התפחה, רק למלא ולתנור

  פורסם בתאריך   על ידי   6 תגובות

על בצק ספידי כבר שמעתם? מדובר בבצק קל מאוד להכנה שמכינים מ-5 מצרכים וללא התפחה כלל. הבצק הוא פרווה ואינו מכיל חמאה, מה שהופך לרב שימושי ומתאים למגוון מילויים, מלוחים ומתוקים וגם לטבעוניים!

מתכון לבצק ספידי מלוח / מתוק

כמות: 25 כיסונים קטנים

מצרכים לבצק:

  • 2 כוסות קמח לבן / מלא
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כוס מים רותחים
  • כפית שטוחה מלח / למלית מתוקה 1.5 כפות סוכר

מצרכים לציפוי:

  • 1 ביצה טרופה / לטבעוניים: שמן זית
  • שומשום לבן + שחור

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה נלוש את כל חומרי הבצק לכדור בצק אחיד. אין צורך להתפיח, נתחיל לעבוד: נחלק את הבצק ל 2-3 חלקים. נשמן משטח עבודה ונרדד את הבצק לעיגול גדול. בעזרת קורץ עוגיות גדול (או כוס גדולה) נקרוץ עיגולים מהבצק. כל עיגול נמלא בככפית מהמילוי הנבחר.

מילוי הכיסונים | צילום: איה אלקלעי

מילוי הכיסונים | צילום: איה אלקלעי

2. נסגור את עיגולי הבצק לחצי ונהדק את הקצוות עם מזלג. נסדר את כיסוני הבצק הממולאים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. נמרח כל כיסון בביצה טרופה ונפזר שומשום.

סגירת הכיסונים | צילום: איה אלקלעי

סגירת הכיסונים | צילום: איה אלקלעי

3. נאפה את הכיסונים בתנור חם על 175 מעלות כ-20-30 דקות, עד להשחמה. ברגע שהכיסונים משחימים נוציא מהתנור, נצנן ונגיש.

ספידי אפויים | צילום: איה אלקלעי

ספידי אפויים | צילום: איה אלקלעי

טיפים חשובים להצלחה:

  • רדדו את הבצק דק, אך לא דק מידי כדי שלא יקרע.
  • מלאו את הכיסונים בכפית מלאה, אל תעמיסו מילוי כדי לא לקרוע את הבצק.
  • על המילוי להיות קר ויבש ללא נוזלים מיותרים, בשר טחון למשל יש לצנן היטב ולהיפטר מהנוזלים.



ועכשיו – למילויים!

באופן עקרוני, ניתן להשתעשע ולמלא את הספידי בכל מה שרוצים, החל ממילוי גבינה בסיסי ועד למילוי בשרי ואפילו מילוי תפוחים וקינמון, הנה כמה רעיונות ומתכונים טעימים לספידי ממולא.

מליות חלביות


מלית טונה והפתעות

המלית שכל בני הבית אוהבים, כזו שתתאים בדיוק לארוחת ערב משפחתית כשאין לכם רעיון.

  • 1 בצל קצוץ
  • 2 ביצים קשות
  • 1 קופסא טונה בשמן
  • 1 עגבנייה מקולפת
  • 1/4 צרור של כוסברה
  • 1 כף אריסה
  • מלח ופלפל
  • גבינה צהובה מגוררת

אופן ההכנה: מטגנים את הבצל עד להזהבה, קוצצים את העגבנייה והכוסברה ושמים את כל המצרכים יחדיו בקערה. מערבבים היטב וממלאים את עיגולי הבצק, באמצע המלית שמים פתיתי גבינה צהובה.


מלית תפוחי אדמה

אין כמו בורקס תפוחי אדמה, אבל מה אם אין לכם זמן להכין את הבצק? בדיוק כאן נכנס הספידי במילוי תפוחי אדמה.

  • 2 תפוחי אדמה
  • בצל קצוץ
  • מעט פטרוזיליה קצוצה
  • מלח ופלפל
  • 1/2 כפית אבקת מרק פטריות
  • 20 גרם חמאה מומס

אופן ההכנה: מבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך, קולפים ומועכים היטב לפירה יחד עם החמאה, מוסיפים לפירה את שאר המצרכים ומערבבים היטב.




מלית גבינת פטה

לגבינת פטה טעם עדין והיא הופכת את כיסוני הספידי לבורקס גבינה נפלא לאירוח, ההכנה מהירה במיוחד.

  • גבינת פטה
  • חלמון ביצה

אופן ההכנה: מפוררים את גבינת הפטה לקערה, מוסיפים חלמון וטורפים היטב. ניתן לשדרג עם עגבניות מיובשות, זיתים, בזיליקום או כל תוספות אחרת.


מלית פיצה

אם אתם מתכננים ערב פיצה לבני המשפחה ולא רוצים להמתין עד שבצק הפיצה יתפח, מלית הפיצה היא בדיוק עבורכם.

  • רוטב עגבניות
  • פטריות קצוצות
  • עגבניות קצוצות
  • זיתים קצוצים
  • תירס
  • או כל תוספת שאוהבים
  • פתיתי גבינה צהובה

אופן ההכנה: מתחילים במריחת רוטב העגבניות על כל עיגות בצק, מניחים במרכז כמות קטנה של תוספת ומעל מפזרים גבינה, מקפלים בעדינות ומברישים בביצה. לא לשכוח לפזר גם שומשום.


מלית תרד ובולגרית

השילוב של תרד וגבינת פטה הוא שילוב מוכר וטעים במיוחד, שני הטעמים העדינים משתלבים הכי טוב שרק אפשר.

  • 2 כוסות עלי תרד טריים
  • כף שמן
  • גבינה בולגרית
  • בצל קצוץ
  • מלח
  • פלפל שחור
  • אגוז מוסקט

אופן ההכנה: חולטים את התרד במים חמים כ-2 דקות ומעבירים לקערה עם מים קרים. במחבת רחבה מטגנים (בשמן זית) בצל רק עד לריכוך. מסננים, קוצצים ומערבבים בקערה יחד עם שאר המרכיבים.

מליות לילדים


מלית טונה לילדים

רוצים לשדרג את הכריך של בית הספר? הכינו לילדים כיסוני ספידי במילוי טונה במקום הכריך ותראו שפירור לא יחזור.

  • 2 ביצים קשות
  • 1 קופסאות טונה בשמן (מסוננות היטב)
  • 1 עגבנייה מקולפת בלי גרעינים
  • מלח ופלפל
  • פתיתי גבינה צהובה

אופן ההכנה: בפומפייה מגרדים את הביצים והעגבניות, מערבבים עם שאר המרכיבים וממלאים כל עיגול בצק. מורחים בביצה ושומשום ולתנור.




מלית פטריות

לאוהבי הפטריות, מתכון למלית פטריות ובצל פשוטה וטעימה, כזו שמכינים ממש בצי’ק.

  • קופסת פטריות שימורים
  • 1 בצל גדול פרוס
  • חופן פטרוזיליה
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה: מטגנים את הבצל, מוסיפים למחבת פטריות ומטגנים יחדיו עד להתאדות הנוזלים. מוסיפים למחבת פטרוזיליה, מתבלים ומערבבים, מוציאים לצינון.


מלית תירס לילדים

  • 30 גרם חמאה
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 כוסות גרגרי תירס
  • 1 כף גדושה קמח
  • 1/4 כוס חלב
  • כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 25 גרם גבינה צהובה מגוררת

אופן ההכנה: את הבצל מטגנים בחמאה רק עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים את התירס ומערבבים היטב. מוסיפים למחבת קמח, מערבבים, מוסיפים חלב ותבלינים וממשיכים בערבוב וחימום על לבהב נמוכה עד שהתערובת מסמיכה, מוזיפים גבינה, מורידים מהאש ומצננים.

מילויים פרווה


מלית פטריות פרווה

לאוהבי הפטריות, מלית פטריות ובצל הופכת את מאפי הספידי למשהו מיוחד, נסו לארוחת ערב ולא תתחרטו.

  • בצל
  • פטריות
  • עגבנייה קצוצה לקוביות
  • גמבה קצוצה לקוביות
  • מלח
  • פלפל שחור
  • גבינה צהובה מגוררת

אופן ההכנה: מטגנים את הבצל וכאשר הוא מזהיב מוסיפים את הגמבה ומטגנים מספר דקות. מוסיפים למחבת את הפטריות וממשיכים בטיגון לאחר מספר דקות מוסיפים את העגבנייה והתירס מתבלים במלח ופלפל ומסירים מהאש. מניחים לצינון.


מלית פלפלצ’ומה

אם בא לכם להתפנק בארוחת שבת בבוקר, זו המלית שלכם! מלית פלפלצ’ומה טעימה במיוחד.

  • 1 כפית כמון
  • 2 כפות פפריקה חריפה
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • ראש שום כתוש
  • ¼ כוס שמן
  • ½ כפית קימל טחון
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כף מיץ לימון

אופן ההכנה: מערבבים היטב את כל החומרים, ממלאים בכיסונים וסוגרים היטב.


מלית בטטה

ולמי שפחות מתחבר לתפוחי אדמה, הבטטה מהווה מלית נהדרת לבצק הספידי.

  • 2 בטטות בינוניות
  • חבילת פטריות שמפיניון טריות קצוצות
  • בצל גדול קצוץ
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה: מבשלים היטב את הבטטות עד לריכוך, קולפים ומוערכים לפירה. במחבת מטגנים בצל ופטריות עד שהבצל משחים מעט. מערבבים את הבצל והפטריות עם פירה הבטטה וממלאים את הספידי.


מלית ירקות כמו אגרול

לצמחוניים / טבעוניים שבנינו, מלית האגרול היא המלית המושלמת לארוחת צהריים או ערב קלילה וטעימה.

  • שמן זית לטיגון
  • 2 גזרים חתוכים דק
  • 1 בצל גדול חתוך לחצאי עיגולים
  • רצועות כרוב – בערך 1/3 שקית
  • פטריות מקופסה
  • 2 כפות רוטב צ`ילי מתוק
  • 1 כף רוטב סויה

אופן ההכנה: במחבת ווק עם מעט שמן מקפיצים את הירקות עד לריכוך, מוסיפים רטבים ומקפיצים עוד מספר דקות. מצננים וממלאים את הכיסונים.


מלית חציל רומני

  • 1 חציל קטן
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 עגבנייה גדולה
  • 1 כף שמן זית
  • מלח פלפל

אופן ההכנה: את החציל נקלה על אש גלויה או בתנור עד לריכוך. נחתוך את החציל לאורכו ונפתח ל-2 חלקים. נרוקן לקרש חיתוך את תוכן החציל, את הקליפה נזרוק. בעזרת סכין חדה נקצוץ את בשר החציל היטב ונעביר לקערה. את העגבניות נחתוך לקוביות קטנות ונרוקן מנוזלים, נערבב את החציל עם שאר מצרכי המילוי.




מלית סמבוסק חומוס

  • כוס גרגירי חומוס מבושלים (אפשר גם משימורים)
  • 1 בצל גדול מטוגן
  • מלח
  • פלפל
  • 1/2 כפית פפריקה
  • 1/2 כפית כמון

אופן ההכנה: את גרגירי החומוס נטחן קלות יחד עם שאר מצרכי המתכון, אנחנו רוצים תערובת גסה ולא חלקה ולכן נטחן ממש מעט. נמלא את הכיסונים ונאפה לפי המתכון.

מליות בשריות


מילוי בשר טחון ופטריות

  • 1/4 קילו בשר טחון
  • חבילת שימורי פטריות
  • 4 כפות רוטב צ’ילי
  • 1 בצל קצוץ
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה: במחבת רחבה וגדולה נטגן בצל קצוץ עד שהופך שקוף. נוסיף פטריות ונטגן עוד כ-5 דקות. נוסיף את הבשר ונפורר היטב עם מזלג. נמליח ונפלפל ונטגן עד שהבשר מוכן לגמרי. נוציא למסננת עדינה ונצנן היטב לפני המילוי.


מילוי חזה עוף אסייאתי

  • 4 נתחי חזה עוף – רצועות
  • 1 כף רוטב צ’ילי
  • 1 כף רוטב סויה
  • כפית סילאן
  • 1 בצל קצוץ
  • כפית פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה: נטגן את הבצל עד שהוא הופך שקוף ונוסיף למחבת את רצועות חזה העוף, נמשיך לטגן עד שחזה העוף משנה את צבעו, נוסיף למחבת רטבים ותיבול ונקפיץ עד שהעוף מוכן, נוציא לצינון ונמלא.

מילויים מתוקים


תמרים אגוזים וקינמון

  • ממרח תמרים
  • אגוזים קצוצים
  • מעט קינמון

אופן ההכנה: נמרח על כל עיגול בצק כחצי כפית ממרח תמרים, נפזר אגוזים וקינמון וזה הכל.


תפוחי עץ מקורמלים

  • 2-3 תפוחים קלופים
  • 30 גרם חמאה
  • כף סוכר
  • מעט קינמון

אופן ההכנה: נחתוך את התפוחים לקוביות קטנות ונטגן בחמאה, נוסיף סוכר וקינמון ונמשיך לטגן עד שהתפוחים רכים. נצנן בטמפרטורת החדר ומלא את הכיסונים.




מה עוד ניתן להכין מבצק ספידי?
מאפי בשר / פרגיות אישיים מבצק ספידי
עוגיות קוראסון

תמונה ראשית: שושי מאיר

שיתוף

אולי יעניין אותך...

6 תגובות

  1. ליה :

    שלום! האם אפשר להשתמש בקמח תופח במקום אבקת אפיה?

  2. שלומית :

    אפשר להקפיא אחרי האפייה?

  3. טובה פרנקל :

    המתכון שלי דומה אך שונה במקצת ….מה שנותן פריכות יתר……1 וחצי כוס קמח…..חצי כוס סולת….חצי כוס מים …..חצי כוס שמן…..ללא מלח….ללא סוכר….ללא אבקת אפיה……נסו יוצא קריססססססססספי….ממלאים במה שרוצים מתוק או מלוח……על מלוח אפשר לפזר טיפה מלח על הביצה המרוחה……על מתוק אפשר לפזר אבקת סוכר……אם אני ממלא באגוזים אני מפזרת דבש

  4. עליזה :

    האם ניתן להכין כמו רולדה?

  5. ספיר :

    הכנתי את זה פעם ראשונה תוך 45 דקות מוכן, מתכון מושלם, קליל וטעים ביותר, נגמר אחרי שעה. מילאתי עם גבינת פטה וחלמון ויצא ממש טוב, יותר טוב ובריא ממה שמוכרים במאפיות. מומלץ מאוד-מאוד!

  6. מירי :

    היי . איך מונעים מהמילוי לברוח החוצה בזמן האפייה. במיוחד במילוי עם גבינה צהובה. ניסתי שלל דברים – צביטה עם מזלג. מריחת ביצה בסגירה. הוספת ביצה למילוי, הפחתתי מכמות המילוי…. ועוד. והמילוי תמיד בורח. תודה

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *

FoodisGood