שקשוקה תרד • שקשוקה ירוקה עם תרד, עגבניות ופטה

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

ארוחת בוקר, צהריים או ערב – זה לא באמת משנה מתי, שקשוקה תמיד מתקבלת בברכה, בעיקר אם היא חמה עם גבינה נמסה. מתכון מהיר וקל להכנת שקשוקה תרד – שקשוקה ירוקה עם גבינת פטה, עגבניות, ואיך לא – תרד.

מתכון: שקשוקה תרד מנצחת

מצרכים לשקשוקה במחבת גדולה

  • 3 כפות שמן זית
  • 8 עגבניות חתוכות
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 1 פלפל ירוק חריף קצוץ (לא חובה)
  • 4 שיני שום כתושות
  • ¼ כפית תבלין כוסברה טחונה
  • 1 כפית מלח
  • 280 גרם תרד
  • 2 כפיות מיץ לימון
  • 6 ביצים
  • פלפל שחור טחון
  • גבינת פטה לפיזור

אופן ההכנה

  1. מטגנים את הבצל בשמן זית על אש בינונית תוך כדי ערבוב עם פלפל חריף ומבשלים למשך 8 דקות עד להתרככות.
  2. מוסיפים למחבת עגבניות, שום, כוסברה ומלח ומבשלים לעוד 5 דקות תוך כדי ערבוב.
  3. מוסיפים לתערובת את התרד עם מיץ הלימון, מנמיכים את הלהבה,מכסים ומבשלים לעוד 10 דקות עד להתרככות של התרד.
  4. בעזרת כף מעץ מפרידים את התערובת ויוצרים חורים קטנים על מנת למקם את הביצה.
  5. שוברים את הביצה ושופכים בעדינות לתוך המרווח אותו פינינו בתערובת, כך עם כל שאר הביצים.
  6. מגבירים את הלהבה לבינונית-גבוהה, מכסים ומבשלים למשך 5 דקות עד שחלבון הביצה מוכן אבל החלמון נא.
  7. מכבים את האש, מפזרים קצת פלפל שחור וגבינת פטה מגורדת עם כוסברה ומגישים חם – מומלץ להגיש עם חלה מתוקה או לחם מלא.



זו לא ארוחת שקשוקה מושלמת בלי לחם לטבילה, הנה כמה מהלחמים המומלצים ביותר:

כדאי לדעת – על היתרונות הבריאותיים של התרד:
העלים הירוקים והטעימים הללו נחשבים לסופר פוד – התרד עשיר בויטמינים ומינרלים חיוניים, כמו כן, יש בו יתרונות בריאותיים רבים, החל משיפור הראייה, חיזוק העצמות, חיזוק השרירים, מניעת הזדקנות ועוד..

כדאי לשמור! מתכון לשקשוקה אמיתית (ועוד 5 המלצות חמות)

שיתוף

אולי יעניין אותך...

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *


FoodisGood