אורז לסושי: מתכון לאורז דביק להכנת סושי

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

אם חיפשתם דרך מקורית להעביר את ארוחת הערב או סתם לפנק כמה חברים שקפצו לבקר, בהחלט כדאי ללכת על סושי – הוא קטן, משביע וניתן למילוי לפי בחירה אישית.

מתכון: אורז דביק לסושי

בבסיסו של סושי טוב תמיד תמצאו אורז טוב. אורז עגול שמותאם בדיוק לאופן הכנתו המדויק של הסושי. אורז לבן פשוט או אורז מלא לא יתאימו להכנת הסושי והוא פשוט יתפרק. לכן, נורא חשוב להכין את האורז הנכון מראש, כדי שנוכל ליהנות מסושי מעולה בהמשך.

מצרכים:

  • 2 כוסות אורז עגול לסושי
  • 3 כוסות מים
  • ½ כוס חומץ אורז
  • 1 כף שמן צמחי
  • ¼ כוס סוכר לבן
  • 1 כפית מלח



אופן ההכנה:

  1. מסננים את האורז ושוטפים במים 2-3 פעמים, עד לקבלת מים שקופים.
  2. מחממים 3 כוסות מים בסיר קטן-בינוני, מביאים לרתיחה ומוסיפים את האורז.
  3. מנמיכים מעט את האש, מכסים במכסה ומבשלים ל-20 דקות.
  4. כעת מכבים את האש ובודקים שהאורז התרכך והמים נספגו. במידה והכל מוכן מצננים על השיש עד שהאורז מגיע לטמפרטורת החדר.
  5. מערבבים חומץ עם שמן, סוכר ומלח בסיר קטן נפרד.
  6. מחממים על אש בינונית עד שהסוכר מתמוסס.
  7. מצננים מעט ומוסיפים לסיר האורז תוך כדי ערבוב, עד שהאורז סופג את כל הנוזלים.
  8. כעת האורז שלכם דביק ומוכן לתחילת העבודה.

טיפים חשובים

האורז: חשוב לציין שהאורז עצמו צריך להיות בצורתו העגולה. אז כשאתם מחפשים בסופר בין מדפי האורז, בחרו באורז עגול שכתוב עליו בבירור אורז לסושי.

הכמות: אם החלטתם לפנק עם כמות גדולה של סושי, הכינו מראש את כמות האורז הרצויה. כוס אחת של אורז תספיק ל-3 רולים. אז אם הזמנתם חמישה חברים טובים הביתה, כדאי להכין כמות מתאימה של אורז.

אחסון: באורז שמוכן במיוחד לסושי כדאי להשתמש עוד באותו הרגע. אין טעם להכין את האורז אם אינכם מעוניינים להשתמש בו באותו היום, מהסיבה הפשוטה שהאורז לא יחזיק מעמד יותר משעתיים במקרר.



  • במידה והכנתם כמות גדולה של אורז ובכל זאת נאלצתם לחכות, כסו את האורז במטלית לחה או מגבת מטבח לחה על מנת לשמור על הרטיבות והדביקות של האורז.

שדרוג: לאחר שעשיתם את כל ההכנות, אל תשכחו להכין טמפורה, היא תשפר פלאים כל רול. הנה מדריך מעולה להכנת טמפורה ביתי כמו שצריך, למדריך: מתכון לטמפורה ביתי.

3 מתכונים מהמטבח האסייאתי

קטגוריות: כללי, מדריכי בישולתגיות:

שיתוף

אולי יעניין אותך...

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *


FoodisGood